Vona: Orbán már semmilyen versenyt sem akar

0
752

A magyar demokrácia fekete szerdájának nevezhető, ami történt – mondta nemzetközi sajtótájékoztatóján Vona Gábor. A Jobbik elnöke a számvevőszék által kiszabott 660 milliós pénzbüntetés kapcsán azt mondta, hogy Orbán Viktor már semmilyen versenyt sem akar.

Ami történt, azt nyugodtan nevezhetjük a magyar demokrácia fekete szerdájának – mondta nemzetközi sajtótájékoztatón a Jobbik elnöke. Vona Gábor szerint az Állami Számvevőszék brutális támadást intézett ellenük, hogy ellehetetlenítse a legnagyobb ellenzéki pártot.

A kétszer 331 millió forint összegű bírságról Vona elmondta, hogy ez jóval meghaladja a Jobbik rendelkezésére álló összeget. De 2011 óta az ÁSZ döntései felett nincs fellebbviteli fórum. E két körülmény folytán kérdésessé vált, hogy a Jobbik részt tud-e venni a jövő tavaszi választásokon – ismételte meg korábbi következtetésüket Vona. A Fidesz le akarja söpörni a tábláról egyedüli ellenfelét, de valójában ennél is többről van szó – mondta Vona.

„Ahhoz hozzászoktunk, hogy Orbán sportszerűtlenül akar választást nyerni, de már semmilyen versenyt sem akar, zavarja őt a demokrácia és a szabad verseny”

– fogalmazott a Jobbik-elnök.

Ezért nem marad más eszközük, mint hogy az emberekhez forduljanak. Elszántak, de a társadalom nélkül nem tudnak sikeresek lenni, ezért indítottak közösségi pénzgyűjtést – mondta Vona Gábor.

A Jobbik-elnök szerint ez nem jogi vita, hanem

nagyon tiszta politikai vagy-vagy helyzet.

Vagy Orbán eléri célját, tönkre teszi a Jobbikot és ezzel a magyar demokrácia is véget ér, vagy a Jobbik és a kormányváltást akarók többsége megállítja ezt az ámokfutást és áprilisban elsöprik Orbánt.

Vona Gábor arra számít, hogy további aljas és törvénytelen támadások érik a pártot és személyesen őt. De ez szerinte egyben jó hír is: azt bizonyítja, hogy Orbán és a Fidesz fél.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .