Jóska, nem hozott levelet a posta!

0
495

Megkezdte a Magyar Posta a mintegy 2,7 millió magyar nyugdíjas számára az Erzsébet-utalványok kézbesítését. Ez lenne a hír, de ez így csak részben fedi a valóságot.

A dolog ennél ugyanis bonyolultabb. A RTL Klub híradójának egy rejtette kamerával készült felvételen azt mondta csütörtökön egy alkalmazott, hogy van egy belső utasítás, mely szerint a megnövekedett karácsony előtti forgalom miatt az utalványokat nem viszik ki a lakásokba, ehelyett a postaládákba bedobnak egy előre elkészített értesítőt. Ilyen értesítőt egyébként akkor szokott kapni a címzett, ha nem találják otthon, vagy a kézbesítés valamilyen okból meghiúsult.

A Magyar Posta most közleményben válaszolt a kézbesítéssel kapcsolatos felvetésekre. Mint írják, ilyen utasítás nincs, az illető munkatárs bizonyára félreértett valamit.

Valami azonban mégiscsak van. A postai szabályzatnak ugyanis van egy pontja, mely szerint a kézbesítő mérlegelheti, hogy kézbesít-e egy adott levelet, vagy értesítést hagy a helyszínen.

Hogy mit kell és lehet mérlegelni, azt nem részletezték. Így nem tudhatjuk, hogy csak a műszak vége felé, amikor már sok kilométer van a kézbesítő lábában, dönthet-e úgy, hogy ez már nem fér bele a megbízatásába, vagy már a munkaidő közepe táján is gondolhatja úgy, hogy inkább egy értesítőt hagy a ládában, az ügyfél pedig menjen be személyesen az erre kijelölt postahivatalba.

Ahol, aki járt már ilyen helyen, tudja, „békeidőben” sem túlságosan egyszerű, és főleg nem gyors fölvenni bármilyen küldeményt, karácsony előtt pedig értelemszerűen még ennél is rosszabb a helyzet.

Az Erzsébet-utalványok kézbesítése egyébként már tavaly is okozott némi galibát. Akkor Kósa Lajos bejelentette, hogy az önkormányzati dolgozók viszik majd ki a nyugdíjasoknak az utalványokat, ám ők beintettek, mondván, év végén amúgy is sok a munkájuk, így nem tudják vállalni a pluszfeladatot.

Végül tavaly is a Magyar Posta juttatta el a nyugdíjasoknak az Erzsébet utalványokat.

A Momentum pedig már a karácsonyi csomagküldés problémáira is gondolt: felajánlotta segítségét a Magyar Postának, hogy az ajándékok és levelek mindenhova odaérjenek. Hajnal Miklós, a párt szóvivője közleményében azt írta, hogy várják a Magyar Posta jelentkezését, ha szívesen igénybe vennék aktivistáik segítségét a kiszállításokban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .