Véres karácsonnyal fenyegeti Európát és Amerikát az Iszlám Állam

0
732

A terrorszervezet vereséget szenvedett Szíriában és Irakban, de propagandaosztálya változatlan buzgalommal fenyegeti a világot. Ezúttal olyan posztereket tettek közzé, ahol a Mikulás térden állva könyörög az életéért egy állig felfegyverzett dzsihádista előtt.

A háttér pedig a szépen kivilágított Oxford Street Londonban, a Champs Élysée Párizsban vagy New Yorkban a Times Square. Más posztereken

dzsihádisták masíroznak Európa és Amerika nagyvárosainak utcáin a karácsonyi vásár kellős közepén.

Mindez persze csak propaganda, de az Iszlám Állam többször bebizonyította: képes annak ellenére vérfürdőt rendezni Európa egyes nagyvárosaiban, hogy fő erői visszaszorulóban vannak Irakban és Szíriában.

A terrorelhárítók attól tartanak Európában és Amerikában, hogy a szíriai és iraki harcokban megedződött dzsihádisták hazatérhetnek, hogy szülőföldjükön kövessenek el merényleteket. A francia védelmi miniszter legutóbb erről azt mondta, hogy a kémelhárítás szerint csak nagyon kevés francia állampolgársággal rendelkező harcos tért vissza Európába.

Ennek ellenére a terrorelhárító szolgálatok mindenütt nagyon készülnek a karácsonyra,

mert tudják: a terroristák mádják a látványos akciókat az olyan helyszíneken és időpontokban, melyeket a Közel-Keleten is jól ismernek. Ezért a terrorelhárító szolgálatok sehol sem veszik félvállról a fenyegetéseket.

Arról, hogy az Iszlám Állam milyen stratégiaváltásra kényszerülhet a vereségek után, itt írtunk bővebben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .