Varázslatos búvóhelyek a gyerekszobába

0
345
FH

A gyerekszoba az állandó kreativitás és játék otthona. A fiatalok kreativitása pedig tényleg bármiből bármit varázsolhat. Erre azonban mi is rátehetünk egy lapáttal, ha a gyermek számára alkotunk néhány varázslatos búvóhelyet a gyerekszobába, ahol kiélheti kreatív energiáit. Az alábbiakban ezért ezek közül válogattunk össze párat.

Hercegnő kastély a gyerekszobába

Első ötletként a kislányos szülőknek kedveznénk, akiknek talán nem is olyan meglepő módon a hercegnős vonalon mozogva adnánk ötletet. Mivel a kislányok legtöbbje mindig hercegnő szeretne lenni, így magától értetődő lehet, hogy ehhez hozzunk létre egy olyan sarkot, ahol mintha egy kastély úrnőjének érezheti magát. Ehhez elég lehet néhány pasztellszínű puha babzsák, vagy szintén pasztellszínű fátyol, amit csúcsosan rögzíthetünk a szobában, mintha csak egy vár tornyában ülnénk benne.

Farmerek világa a gyerekszobában

Azoknak a gyerekeknek akik szeretik az állatokat, egy kiváló ötlet lehet, hogy állatos témájú búvóhelyet hozzunk létre. Mivel itt plüss állatok, LEGO farm állatok egyaránt helyt kaphatnak, ezért nem árthat egy óvodai matracvédő ovisoknak, amivel az ágyat is óvhatjuk valamilyen szinten. Természetesen egy kisebb elszeparáltságra itt is törekedhetünk, ahová a gyermek a plüss állat sereget is beterelheti, mintha csak egy karám lenne számukra.

Indián tábor

A farmerek élete mellett egyes gyermekeknek az indiánok izgalmas élete is magával ragadó lehet. Amennyiben kifejezetten indián, bennszülött témájú búvóhelyet alakítanánk ki gyermekünk számára, akkor ahhoz elsősorban szükségünk lehet néhány tollra, álomfogóra, föld színű kiegészítőkre. Emellett egyetlen valamire való indián sem élhet sátor nélkül, így azt is érdemes kialakítani a szoba egyik sarkában, ahol a gyermek kommunikálhat saját törzse tagjaival legyen az ovis barát, vagy plüss állat sereg.

A névtelen hős búvóhelye

Természetesen mivel az utóbbi időkben megnőtt a szuperhősös, képregényes témájú dolgok iránt a kereslet, így ezzel sem lőhetünk igazán mellé. Mindazonáltal nem árthat előre felkészülni, hogy gyermekünk éppen melyik oldalon áll, hiszen valaki a Batman oldalán állva venné fel a harcot a gonosz ellen, míg másnak a Superman a favorit, nagy ritkán pedig egy-egy Joker párti gyermekkel is találkozhatunk. Az ilyen jellegű berendezések során sok könnyebbséget jelenthet, hogy rengeteg szobai kiegészítő kaphatunk ma már a webáruházakban, mint például takarót, lepedőt, párnát, szőnyeget és akkor még a pizsamáról, utcai ruhákról szót sem ejtettünk. Ezeknek hála tehát szinte bármely gyermekből pillanatok alatt szuperhős válhat, de azért arra nem árt figyelni nehogy a nagy lendületben elrepüljön.

Sci-fi űrbázis gyerekeknek

A szuperhősök mellett továbbra is nagy keletje van a sci-fi témájú gyermekszoba berendezéseknek, amik közül a Star Trek és a Star Wars amit érdemes kiemelni. Utóbbi esetében akár csak az előbb érdemes kifigyelni melyik oldalon is kell állnunk, hiszen egy vérbeli sith lovag aligha örülni egy jedi templomos berendezésnek és ez fordítva is igaz. Ezen a téren szintén a takarók, ágyneműk és a többi szobai kiegészítő lehet segítségünkre berendezéskor, de persze Csillagok háborús tapétát is találhatunk már a boltok kínálatában, nem beszélve az éjjeli lámpákról stb.

Összegezve

A gyerekszobák esetében tehát jó pár opció közül válogathatunk, ha egy varázslatos búvóhelyet szeretnénk létrehozni gyermekünk, gyermekeink számára. Előtte azonban ahogy már említettük is mindenképpen érdemes kifigyelni, hogy éppen mi az amiért a gyermek rajong, hogy biztosan ne lőjünk mellé a szoba berendezése során.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .