Újszínház: nem volt zaklatás

0
1833
Forrás: szinhaz.hu

Az Újszínház vizsgálata nem talált arra utaló jelet, hogy megtörtént volna a feltételezett zaklatás a társulatban. Az eljárást lezárták és tájékoztatták a fenntartó fővárost.

Az Újszínházhoz december 6-án megkeresés érkezett Budapest Főváros Önkormányzata mint fenntartó, részéről, hogy tájékoztatást kér, mivel bejelentést kapott egy vagy több, 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében, melyet egy akkor még névtelen bejelentő tett – ismerteti az előzményeket Facebook-oldalán a színház. Mint ismert, ezután kiderült, hogy a bejelentő Mihályi Győzőre, a társulat egyik vezető művészére utalt.

A színház vezetése december 9-én rendkívüli társulati ülés keretében tájékoztatta a társulatot, hogy etikai vizsgálat indul és ahogy eddig, ezután is van lehetőség bejelentést tenni, ha bárkit bármilyen zaklatás ér.

Az etikai vizsgálat a bejelentés és a színházi nyilvántartások összevetésével, a rendelkezésre álló iratok és írásbeli nyilatkozatok áttanulmányozása nyomán, továbbá meghallgatások alapján megállapította, hogy a bejelentésben több időbeli és tárgybéli pontatlanság van. A bejelentő maga se állítja, hogy az érintett színész szexuális zaklatást követett el,

nem is sértettként tette a bejelentést, hanem általa hallott információk alapján.

A vizsgálat során szexuális zaklatásra vonatkozó bizonyíték nem került elő,

ilyen cselekményt nem tárt fel a vizsgálat,

és hivatalos bejelentést sem akkor, sem azóta nem tett senki. Az Etikai Bizottság szerdán lezárta a vizsgálatot, és a színház a fenntartót ma írásban tájékoztatta.

A színház a továbbiakban nem kíván foglalkozni a sajtóban megjelenő híresztelésekkel, kizárólag a művészi munkára szeretne koncentrálni és kérjük a sajtó képviselőit, hogy ezt tartsák tiszteletben. Az Újszínház, valamint a társulat ezen üggyel kapcsolatban további nyilatkozatot nem kíván tenni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .