Toroczkaiékat csütörtökön kizárják a Jobbikból?

0
694
MTI Fotó: Illyés Tibor

Mozgalmas napot zárt a valamikori radikális, mostanában jobbközép párt. Először Toroczkai László, a pártelnökségről lemaradt elnökségi tag jelentette be, hogy platformot alapít a Jobbikon belül. Jött a válasz a pártközpontból, Jakab Péter szóvivő közvetítésével: „Nem állítom, hogy Toroczkai a Fidesz embere, de hogy a Fidesz megpróbálja használni, az szinte biztos.” Tehát: a platform számításba sem jöhet.

Ásotthalom polgármestere a Hír TV Egyenesen című műsorban később arról beszélt, hogy nem akar kilépni a Jobbikból, a párton belül képzeli el a jövőjét. Szerinte a platformalapítással kapcsolatos elnökségi reakciók nem a párbeszéd irányába mutatnak, ezért mindenre felkészült.

„Amennyiben a Jobbik elnöksége a kizárásunk mellett döntene, és június 23-án azt látom, hogy nagyon sokan eljönnek oda Ásotthalomra és arra kérnek, biztatnak, hogy akár egy külön mozgalmat alapítsunk, akkor akár erre is készen állok. De remélem erre nem kerül sor” – mondta Toroczkai a Hír TV-ben.

Késő este Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője közleményt adott ki:

„Toroczkai László mai sajtótájékoztatóján arról nyilatkozott, hogy a Jobbik több országgyűlési képviselője is támogatja platformját. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Jobbik parlamenti frakciójának 26 tagjából 25 nem tagja, és a jövőben sem kíván tagja lenni ennek a platformnak. Egyedül Dúró Dóra fejezte ki csatlakozási szándékát, aki a tisztújító kongresszuson Toroczkai elnök-helyettes jelöltjeként indult.”

A Jobbik elnöksége csütörtökön foglalkozik az előállt helyzettel.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .