Tíz éve történt – Magyar Gárda: tisztavatás a Hősök terén

0
1621

2007. október 21-én a Független Hírügynökség arról tudósított, hogy nem volt rendbontás a Magyar Gárda újabb tisztavatásán vasárnap délután Budapesten, a Hősök terén. A rendezvény, amelyen 2-3 ezer ember volt jelen, 17 óra körül ért véget.

Fotók: Független Hírügynökség.

Azt nem tudni, pontosan hány új tagot avattak fel, erről senki nem nyilatkozott a helyszínen. Annyi biztos, hogy

körülbelül hatszázan voltak, köztük 50 nő.

Megyénként eredetileg 30 embert akartak avatni, de különböző okokból néhányan nem mentek el vasárnap a Hősök terére.

Vona Gábor, a gárda egyik alapítója, a Jobbik elnöke beszédében azt mondta: a mai napon új erő született, és azt üzente Gyurcsány Ferencnek illetve a kormány tagjainak, hogy féljék a napot, mikor lekerülnek a kormányról, mert felelniük kell majd. Usztics Mátyás, a gárda parancsnoka azt mondta:

a cél, hogy Magyarország sorsát magyarok intézzék, Magyarországon.

Félnie annak kell a gárdától, aki aljas módon gazdagodott meg – tette hozzá.

A gárdának öt óra körül oszoljt vezényeltek, és a tagok a jelenlévő rokonaikkal, barátaikkal kisebb csoportokban kezdték elhagyni a teret. A rendezvényt végig rendőrök biztosították, de közbeavatkozniuk nem kellett.

A gárdatagok most sem beszéltek terveikről és a gárda belső ügyeiről, a Független Hírügynökség információi szerint megtiltották nekik, hogy újságíróknak nyilatkozzanak ezekről a kérdésekről. A Magyar Gárda első tisztavatását augusztus végén tartották a Budai Várban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .