Szigetvári: Ne Mészáros Lőrinc kapja a munkahelyteremtő támogatásokat!

0
847
Szigetvári Viktor MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az Együtt választmányi elnöke, Szigetvári Viktor szerint helyette azokat átláthatóan gazdálkodó vállalkozásoknak kell adni. A párt közérdekű adatigényléssel fordul az illetékes minisztériumokhoz a szerződések megismeréséért.

Szigetvári Viktor sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy

Mészáros Lőrincnél nincs jó helyen az a 6,2 milliárd forintnyi munkahelyteremtő támogatás,

amit a cégének juttatott a kormány. Szerinte „ezt a pénzt tisztességes magyar kis- és középvállalkozásoknak, illetve olyan multinacionális cégeknek kell juttatni, akik vállalják az átlátható pályáztatást.”

Az mfor.hu ugyanis azt írta, hogy

Mészáros Lőrinc cége kapta a legnagyobb összeget az egyedi döntéssel odaítélt támogatásokból

– a teljes összeg hatoda került hozzá.

Szigetvári Viktor szerint Mészáros Lőrincnek, „az ország legtehetségesebbnek hazudott vállalkozójának” nincs joga ahhoz, hogy mindenki mást megelőzve a legtöbb adófizetői pénzt vigye haza. Ez a pénz a párt szerint visszajár a magyar embereknek és a Fidesz által nem támogatott kis- és középvállalkozásoknak, akik „negyedannyi pénzből több munkahelyet tudnának létrehozni”.

Az Együtt választmányának elnöke azt is mondta, hogy

nem utasítják el a munkahelyteremtő támogatások juttatását.

Az azonban szerintük joggal elvárható, hogy ezekről a Fidesz-kormány átlátható módon döntsön, hiszen a magyar emberek nem azért fizetnek adót, hogy „Orbán Viktor legjobban fizetett strómanjának”, aki 11 naponta vásárol magának új céget, a vagyonát gyarapítsa.

Mészáros Lőrinc Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Ez a 6,2 milliárd forint nincs jó helyen Orbán Viktor strómanjánál, tisztességes magyar kis- és középvállalkozásoknak, illetve olyan multinacionális cégeknek kell juttatni, akik vállalják az átlátható pályáztatást – mondta Szigetvári.

Szigetvári Viktor azt is elmondta, hogy az Együtt

közérdekű adatigényléssel fordul az illetékes minisztériumhoz, hogy minden szerződés nyilvánosan megismerhetővé váljon

és kiderüljön hány éven belül, pontosan milyen feltételekkel kell Mészáros Lőrinc cégének az ígért 250 munkahelyet létrehoznia. Az az Együtt célja, hogy a megismert lista alapján „a Fideszhez közeli vállalkozások mindegyike ügyében adatigényléssel forduljon” az illetékes fejlesztési minisztériumhoz, hogy befejeződjön a titkolózás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .