Szervusz Csülök, akinek Orbán a keresztapja!

0
1228

Engedd meg, hogy az idősebb jogán felajánljam neked a tegezést. Nem a csendőr pertut, ami Választott Vezetőnk környezetében mostanság szokás, hanem azt, hogy kölcsönösen ne magázzuk egymást.

Szervusz, Csülök!

Mielőtt a lényegre térnék, hadd gratuláljak megszületésedhez, valamint ahhoz, hogy a nyíregyházi állatkert felkérésére Választott Vezetőnk lett a keresztapád. Ez azt jelenti, hogy az ő védelme alatt állsz, tehetsz bármit, bajod nem eshet. Nevedet az ő javaslatai alapján a nagyon népszerű nemzeti konzultáció keretében a magyar emberektől kaptad, az ő akaratukból lettél Csülök. Járhattál volna rosszabbul is, adhatták volna neked a Fülig Jimmy, az Antoine, vagy a Désiré nevet is, de a magyar emberek mindig híresek voltak bölcs döntéseikről, ezért lettél Csülök. Nyilván nem tudod, mert hát honnan is tudhatnád, hogy nevedet Rejtő Jenő egyik hőse ihlette. Rejtő Jenő zsidó származású magyar író volt, humoros könyvekkel örvendeztette meg az olvasókat, sokan szerették, bár az igazsághoz tartozik, hogy nem mindenki. 1942-ben például az egyik szélsőjobboldali újság feljelentette az írót, hogy zsidó létére még mindig írhatja a regényeit, aminek az lett a következménye, hogy előbb behívták munkaszolgáltra, majd parancsnoka utasítására kiküldték a Don kanyarba, ahol mintegy százezred magával fogta magát és elpusztult.

Mindezt csak mellékesen jegyeztem meg, tényleg nem tartozik a tárgyhoz, mert téged ilyen veszély nem fenyeget. Igaz, rácsok közé születtél, vagyis látszólag fogságba, de valójában szabadabb vagy sok embernél. Minden relatív ugyanis, a nyolcvanas évek elején volt egy magyar zenekar, már csak kevesen emlékeznek rájuk, Rolls Frakciónak hívták ezt a zenekart, ők énekelték a következő sorokat: „Szabad vagyok, mondta a majom a rácsnak, /én nem, mondta a rács, engem majmok köré zártak.”

Nem tudom, miről jutott ez az eszembe, tényleg nem erről akarok veled értekezni, inkább azt szeretném elmondani neked kedves Csülök, hogy mennyire szerencsés vagy, amiért a mi országunkba születtél. Választott Vezetőnk, aki neked keresztapád, néhány évvel ezelőtt Félázsiának nevezte Magyarországot. Én maradnék a Magyarország elnevezésnél, megszoktam már, hogy így hívják. Épp elég neked ezt megjegyezni, a fajtádról szóló leírásokból úgy értesültem, hogy kifejlett példányként egy tonnát is nyomsz majd, de az agyad ehhez képest elenyészőn kicsinek ígérkezik. Ne bánkódj emiatt, mások hasonló adottságokkal nagyon szépen boldogulnak és szép karriert futottak be.

A mi országunkban fogsz élni egy ideig kedves Csülök, bár úgy hallottam, nem sokáig, mert idővel egy másik országba költözök, de addig is, míg köztünk vagy, jó, ha tudod, hova cseppentél.

Magyarország földrajzi fekvését tekintve Európa közepén, Kelet és Nyugat között félúton helyezkedik el, a megújuló áramlatok hatására hol erre, hol arra sodródik. Miután az ország élén álló Választott Vezető szerint Európa hanyatlik, napjai meg vannak számlálva, és a szakadék szélén tántorog, (a régi vicc szerint mi egy lépéssel előbbre járunk), mostanság Ázsia felé vesszük az irányt.

Az ország államformája a demokratikus diktatúra. Az ország élén az örök és megbonthatatlan Választott Vezető áll.

Magyarország hivatalos nyelve a magyar, de terjed a rovásírás, valamint az Orwell könyvéből megismert újbeszél, mely utóbbi nagyon hasonlít a magyarhoz, csak a szavak jelentése más, mint a 2010 előtt használt magyar nyelvben. Valamit megvédeni például újbeszélül azt jelenti, hogy elvenni, ellopni, megszüntetni, az, hogy senkit nem hagyunk az út szélén, azt jelenti, hogy mindenkit belelökünk az árokba.

Magyarországon nincsenek oligarchák, a bűnözés megszűnt, mert két hét alatt felszámolták, Brüsszel nekünk nem diktál, Soros nem nevet a végén, Sargentininek pedig nincs gyereke.

Magyarországon többpárti egypártrendszer van, valamint vallásszabadság, ami azt jelenti, hogy egyetlen vezető vallás elfogadott: a Választott Vezető pártja iránt érzett feltétlen és kontroll nélküli lojalitás. Magyarországon az életszínvonal folyamatosan emelkedik, bár jelenleg még nem éri el azt a szintet, amelyet hamarosan meghalad.

Magyarország minden országgal jó viszonyra törekszik. Nemzetközi tekintélye már most is számottevő és folyamatosan növekszik, aminek jele az is, hogy az ismert és tekintélyes politikai vezetők egymásnak adják a kilincset az országban. Nemrégiben például Donald Trump amerikai elnök egyik volt iskolatársának közeli névrokona érkezett turistaként Magyarországra, egy Angela Merkel német kancellár unokahúgára hasonlító párizsi takarítónő pedig a budapesti Halászbástyán gyönyörködött a panorámában. De volt már itt Emmanuel Macron egykori óvónőjének nagyobbik unokája, és Theresa May egyik hasonmása is érvényes meghívással bír.

Magyarország éghajlata jelenleg kontinentális, de már folyik az egyes éghajlati viszonyok átnevezése. Hamarosan megszűnik a napi középhőmérséklet, utóbbi neve a tervek szerint népi középhőmérsékletre változik.

Kedves Csülök, érezd jó magad kedves, vendégszerető, az idegenek, az elesettek és az üldözöttek számára valóságos Kánaánként létező országunkban. S bár besorolásod szerint indiai páncélos orrszarvú vagy, ezzel ne nagyon kérkedjél. Élvezd az életet, örülj annak, hogy fedél van a fejed fölött, és az étkezésre sincs gondod. Légy büszke arra, hogy indiai páncélos létedre magyarnak születtél, de tudnod kell, hogy ez a kegyelmi állapot nem tart örökké. Keresztapád, a mi Választott Vezetőnk alig néhány hónappal ezelőtt közölte a nyilvánossággal, hogy magyar az, akinek az unokája is magyar lesz. Miután te a tervek szerint elhagyod majd országunkat, hogy más, idegen földeken nemzzél utódokat, feltehető, hogy idővel, valamelyik unokád jóvoltából nem számítasz majd magyarnak.

Mindezt nem ünneprontásként, csupán miheztartás végett írtam neked.

Még egyszer sok boldogságot, ehető takarmányt, a közelgő hideg télre tekintettel fűthető házat, s jobb életet kívánok neked, mint amilyen lesz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .