Ronaldo a világ első futball milliárdosa

0
1242

A Forbes magazin, mely árgus szemmel figyeli a gazdag emberek vagyonát, kiderítette: a portugál labdarúgó átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt!

Ő az első futballista, akinek ez sikerült. Ráadásul akkor amikor a sport fizetések mindenütt visszaestek, mert a korona vírus járvány miatt szinte mindenütt bezártak a stadionok és a sportcsarnokok. Ronaldo fizetése is csökkent: 30%-al kap kevesebbet a Juventustól, ahol a 35 éves portugál futballista valószínűleg be is fejezi pályafutását.

A sportolók az arcukból élnek

Cristiano Ronaldo az első európai sportoló, akinek sikerült elérnie az egymilliárd dolláros álomhatárt. Ráadásul fiatalon és még aktív korszakában. Korábban ugyanis a dollár milliárdos szintet csak olyan sportolók érték el az USA-ban, akik már rég túl voltak az aktív korszakon. Michael Jordan, a kosárlabda legenda volt az első. Ő annak köszönheti a gazdagságát, hogy megvett egy NBA csapatot illetve, hogy a nevével jelzett Nike cipők még mindig jól fogynak.

Cristiano Ronaldo is reklámarcának köszönheti vagyonát. A szebbik nem megőrül érte, és ezt a nagy reklám cégek vígan kihasználják. Ronaldo szegény családban született az Azori szigeteken, de futball tudásának következtében nemzedékének legnagyobb sztárjai közé emelkedett. Talán a Real Madridnál töltött évek jelentették pályafutásának csúcspontját. Dollár milliárdos viszont már a Juventusban lett, ahol ugyan a vírus válság alatt ő sem játszhatott, de a reklámokból befolyó pénzek mégiscsak beemelték Ronaldot a szupergazdagok közé.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .