Robbanás volt a londoni metróban – Frissítve

0
957

22 ember sebesült meg pénteken délelőtt Londonban, amikor egy magára hagyott csomag  felrobbant a Parsons Green metrómegállónál. A Scotland Yard terrortámadásnak minősítette az esetet. Az idén ez volt az ötödik terrorcselekmény Nagy-Britanniában. Magyar sérültről nem tudni.

A BBC szerint a rendőrök egyelőre vizsgálják, hogy mi történhetett. A Twitteren megjelent fotók szerint egy bevásárlótáskában robbant fel egy fehér vödör. A Reuters jelentése szerint egy házilag barkácsolt bomba robbant fel.

A Guardian több sérültről ír, a Reuters szerint 22 ember került kórházba. A Metró szerint néhány ember arca megégett. A metrókocsi füsttel telt meg, több ember pánikba esett.

A COBRA is tanácskozott

Nem változik a nagy-britanniai terrorkészültség szintje – mondta  a brit miniszterelnök. Theresa May előzőleg a brit kormány válsághelyzeti tanácskozótestülete, a COBRA ülésén elnökölt. Az ülés után elmondta: a Nagy-Britanniában érvényes riasztási készültség a második legmagasabb szinten marad, amely súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint változatlanul jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre – tudósított Londonból az MTI.
Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .