Orosz megerősítés: háborúra készülünk az Egyesült Államok ellen!

0
1983
youtube

Trump elnök felmondta azt a nukleáris rakéta egyezményt, melyet még Reagan elnök és Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első embere írt alá a hidegháború végén. Washington szerint erre azért van szükség, mert Oroszország megsérti az egyezményt. Válaszul az ENSZ-ben Andrej Belouszov külügyi főosztályvezető helyettes elmondta: készülünk a háborúra, mert az Egyesült Államok is arra készül! Szerinte az amerikai rakéták fenyegetik Oroszországot. Putyin elnök hangsúlyozta Trump döntésével kapcsolatban, hogy Oroszország célbaveszi azokat az európai államokat is, melyek területéről amerikai rakéták fenyegetik Moszkva biztonságát.

Trump célja nem más mint a katonai költségvetés folyamatos emelése az orosz veszélyre hivatkozva – állítja az Rt.com portál, mely általában hűségesen tolmácsolja Putyin elnök épp aktuális nézeteit. John Bolton, Trump nemzetbiztonsági tanácsadója nemrég járt Moszkvában. Trump meghívta Vlagyimir Putyint Washingtonba. Az USA és Oroszország elnöke nemzetközi tanácskozások szünetében találkozhat egymással Párizsban és Argentínában is. Legutóbb Helsinkiben volt csúcstalálkozó az amerikai elnök és az orosz államfő között. Akkor még semmi sem utalt arra, hogy az Egyesült Államok hamarosan felmondja azt a stratégiai fontosságú nukleáris rakéta egyezményt, mely véget vetett a hidegháborúnak a nyolcvanas évek végén.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .