Okok, amiért a szőnyegtisztítás fontos

0
519
FH

A lakásunk vagy házunk takarítása lényeges, hiszen sokkal jobb érzés egy tiszta és rendezett otthonba hazatérni, vagy ha otthonról dolgozunk, sokkal komfortosabban érezzük magunkat, sőt még ez a termelékenységre is kihat. Az otthonunkban folyamatosan takarítani szükséges, hogy valóban mindig tisztaság és rend uralkodjon körülöttünk. A takarítás szerves részét képezi a szőnyegek porszívózása és tisztítása. Mutatunk is néhány okot, hogy miért is olyan lényeges a rendszeres szőnyegtisztítás!

Amennyiben mindig szép és új küllemű szőnyegre vágyunk, akkor a rendszeres porszívózás elengedhetetlen. Nem csak jó érzés egy tiszta szőnyegre pillantani, de a rendszeres porszívózás a szőnyeg élettartamát is jelentősen meghosszabbítja. Ha nem szeretnénk minden évben új szőnyeget vásárolni, akkor nagyon lényeges, hogy rendszeresen tisztítsuk ki azt.

A szőnyeg felszínére és a mélyebb rétegeibe, illetve annak rostjaiba sokféle szennyeződés kerül, amely aztán a levegőt is szennyezi, főleg, ha a gyerek előszeretettel ugrál azon. A levegő szennyezettsége pedig felelőssé tehető az allergia és az asztma kialakulásáért. Elsősorban kisebb gyerekekre jelentenek veszélyt ezek a betegségek.

Mindenki arra vágyik, amikor beköltözik álmai otthonába, hogy még évek múlva is olyan jól nézzen ki, olyan jó érzés legyen ott élni, mint az első időszakban. Ha nem hanyagoljuk el a takarítást, ha ügyelünk a tisztaságra és a rendre, akkor valóban újszerű állapotban tarthatjuk az otthonunkat. A szőnyegek rendszeres porszívózása és professzionális tisztítása valóban azt az érzést keltheti bennünk, mintha az otthonunk még mindig új lenne, mintha csak nemrég költöztünk volna be.

A rendszeres szőnyegtisztítás minden családban nagyon lényeges, de teljesen máshogy és másmilyen rendszerességgel kell azokban a családokban szőnyeget tisztítani, ahol két felnőtt él, vagy ahol kisgyerekek és háziállatok is élnek a családban. A fentebb említett allergének mellett, más allergiát okozó anyagok is bekerülhetnek a szőnyegbe. Például állatszőr, ételmaradék, poratkák, baktériumok, amelyek szintén kiválthatnak allergiás reakciót és okozhatnak asztmás tüneteket.  Hiszen egy kisgyereknek még nehéz elmagyarázni, hogy ne étkezzen a szőnyegen, vagy ne törölje a kezét a szőnyegbe. Illetve a kedvenc cicánkat sincs szívünk „elzavarni” a szőnyegről, ha azt látjuk, hogy milyen édesdeden pihen ott. Mi a megoldás? A gyakori szőnyegporszívózás heti több, míg az alapos szőnyegtisztítás, legalább évente egy-két alkalommal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .