Nyomozás a „náci” sör után Németországban

0
1410
Facebook

A vaskereszt díszíti a Deutsche Reichsbräu sört, mely igen jól fogy az egykori NDK-ban, ahol erősek a neonáci szimpátiák. Szászország-Anhalt tartományban a rendőrség egy bejelentés alapján vizsgálatot indított az ellen a bolt ellen, ahol ezt a sörkülönlegességet árusítják.

A boltot ugyanis egy helyi neonáci aktivista üzemelteti, aki az üzletben a náci múltra emlékeztető tárgyakat is árul. Ráadásul a sör árazása is gyanús: egy láda ugyanis 18.88 euróba kerül. A 18 ugyanis neonáci körökben Hitlerre utal: az egyes az ábécé első betűje Adolf, a nyolcas pedig H vagyis a Führer nevének kezdőbetűi.

A neonáci tulaj azzal védekezik, hogy a szomszédos tartományban, Thüringiában a hatóságok nem tiltják a sört, mert a vaskereszt nem szerepel a náci szimbólumok között.

Az a kereskedelmi lánc, mely franchise alapon működtette a boltot, megszakította a kapcsolatot a neonáci boltossal, aki ellen rendőrségi vizsgálat folyik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .