Nyolc között az oroszok és a horvátok

0
849

Oroszország menetel tovább a foci vébén: a nyolcaddöntőben tizenegyesekkel gyűrte le Spanyolország nemzeti tizenegyét. A negyeddöntőbe jutott tegnapi másik csapat a horvát volt. Ők túlzás nélkül drámai küzdelemben tizenegyes-párbajjal verték meg a dán válogatottat. Így a negyeddöntőben az oroszok a horvátokkal játszanak szombaton, Szocsiban.

Az orosz válogtott 4:3-ra legyőzte a spanyolokat a nyolcaddöntőben
MTI/EPA/Szergej Csirikov

VI. Fülöp spanyol király csalódottan távozott a moszkvai Luzsnyiki stadionból, országa válogatottjának nem sikerült legyűrnie a házigazda orosz válogatottat. Az első félidő 12. percében a spanyolok szerezték meg a vezetést, igaz, egy orosz öngólnak köszönhetően: a védő Ignasevics sarkáról pattant a saját kapujába a labda. A spanyolok lassították az iramot, de a 41. percben kezezés miatt az oroszoknak tizenegyest ítélt a bíró, 1:1. A második félidőben a spanyolok kezdtek lendületesebben, de a körülményes spanyolok ritkán tudtak áttörni, az oroszoknak pedig ez eleve nem állt szándékukban. A rendes játékidő döntetlen eredménnyel zárult, a hosszabbításban nem született gól. Következtek a bűntetőrúgások; az első három-három tizenegyes betalált a hálóba, az oroszok negyedik lövéséből is gól lett, de a negyedik spanyol lövését az orosz kapus hárította. Ezzel az orosz válogatott bejutott a legjobb nyolc közé.

Kasper Schmeichel dán kapus kivédi a horvát Luka Modric 11-esét az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében
MTI/EPA/Etienne Laurent

Érdekesen és igencsak drámaian alakult a nap másik nyolcaddöntője, a horvát-dán összecsapás. A rendes játékidő nem egészen első négy percében született két gól, majd pedig a hosszabbítás vége előtt öt perccel kimaradt egy bűntetőrúgás. Az első gólra szinte nem is kellett várni: Mathias Jörgensen az 57. ,ásodpercben betalált a horvát kapuba, de rá 2 perccel megszületett az egyenlítés, köszönhetően Mario Mandžukićnak.

A hosszabbítás utolsó perceire drámaian alakultak a dolgok: a horvátok bűntetőrúgáshoz jutottak (a videobírót is igénybe vették a tizenegyes odaítéléséhez), ami eldönthette volna a meccs sorsát…de azt a horvát játékos, Luka Modrić kihagyta.

A bűntetőrúgásoknál is folytatódott a dráma: az elsőt a dánok hagyták ki, kapufára rúgták, míg az első horvát tizenegyest a dán kapus kivédte. Majd két további dán bűntető kimaradt, de Ivan Rakitić a mindent eldöntő, ötödik horvát tizenegyest bevágta a kapuba. Hiába fogott meg a dán kapus három tizenegyest is, ők búcsúztak a világbajnokságtól.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .