Mi köze fogaink állapotának a karrierépítéshez?

0
454
FH

Az első benyomás esetében sosincs második esély – éppen ezért érdemes a lehető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy pozitív nyomot hagyjunk másokban az első találkozásokon. Legyen szó állásinterjúról, társasági összejövetelről, illetve bármilyen szakmai vagy személyes találkozásról, magabiztosan, szép és egészséges mosollyal garantáltan előnyből indulunk. De miért is van ez így?

Mosoly és karrierépítés

Amikor mosolyogunk, a világ is visszamosolyog ránk, ahogy a mondás tartja. A mosolyunk igen sokat elárul személyiségünkről, és nagyon fontos szerepe van a nonverbális kommunikációban is. Érdekes módon az egészséges fogaknak van néhány meglepő hatása akkor is, ha a karrierépítés kerül fókuszba.

A szép mosoly magabiztossá tesz

A csillogóan fehér fogakat megvillantó mosoly pozitív hatást kelt másokban: fogékonyabbá tesz másokat gondolataink és ötleteink iránt, emellett segít abban, hogy fiatalabbnak és energikusabbnak tűnjünk. Egy mosolygó ember megnyugtat másokat, és sokkal megközelíthetőbbnek tűnik mások szemében. Ez növeli az önbizalmat és az önbecsülést is, ami igen hasznos a karrierépítés szempontjából is. Gondoljunk csak bele: az elégedett, magabiztos, mosolygós emberek pozitív munkakörnyezetet teremtenek.

Pozitívabb lesz a megítélésünk mások szemében

Sokan azért félnek mosolyogni, mert a fogaik nincsenek a legjobb állapotban, például nem elég fehérek, nem egyenesek vagy akár egy gyökérkezelésre szoruló rossz fog rontja az összképet. Az ilyen kondíciók manapság igencsak hátráltathatják a róluk kialakulóban lévő pozitív megítélést.

Bizonyított, hogy állásinterjúkon azok a jelöltek, akik nem mosolyognak, kevésbé tűnnek felkészültnek, és bizalmatlanabbul állhatnak hozzájuk a leendő munkáltatók. Távolinak és idegesnek érzik őket, de még alkalmatlannak is tarthatják őket az adott pozíció betöltésére. Az interjún a mosoly csökkentheti a nyomást, és nyugodtabbá tehet minket, így még a koncentrációnkon is javíthat. Emellett sajnos a mai világban igaz, hogy a külsőnk árulkodik rólunk. Legyen szó az esztétikus fogsorról, a divatos öltözködésről vagy akár a személyes higiéniáról – ezek mind-mind hatással vannak arra, hogy a (professzionális) világ hogyan tekint ránk.

Könnyebben teremtünk kapcsolatot egy egészséges mosollyal

Az optimális szájhigiénia megőrzése nagyon fontos a hatékony kommunikációhoz. A rossz lehelet például kifejezetten kellemetlen lehet mások számára, és meghiúsíthatja az üzleti tárgyalásokat – de a személyes kapcsolatokat is rombolhatja. Ugyanez igaz abban az esetben is, amikor nem merünk mosolyogni fogaink állapota miatt, visszahúzódóbbak és csendesebbek vagyunk. Egy szépen rendben tartott fogsor sokkal megnyerőbb, mellyel könnyebben teremthetünk kapcsolatot üzleti és személyes életünk során is.

Hogyan érjük el a tökéletes mosolyt?

Most, hogy már tudjuk, milyen hatással van a fogaink állapota a karrierünkre, már azzal is tisztában vagyunk, hogy ez nem egy elhanyagolható tényező. De mit tehetünk azért, hogy elégedetten mosolyoghassunk a nagyvilágra?

Fogaink egészségének megőrzéséhez az első lépés a megfelelő fogmosás, naponta kétszer. Általában olyan nyilvánvaló gyakorlatnak kezeljük a fogmosást, hogy nem foglalkozunk vele különösebben.  Érdemes azonban követni a fogorvos által javasolt lépéseket a fogak, az íny és a szájüreg tisztításához, hogy biztosítsuk a fogak egészségét és a szép mosolyt.

  • Mossunk fogat minden oldalról – elöl, hátul, felfelé és hátrafelé!
  • Végezzünk kis körkörös mozdulatokat puha sörtéjű kefével!
  • Használjunk fluoridos fogkrémet!
  • Cseréljük a fogkefét háromhavonta!
  • Finoman keféljük meg a nyelvet, vagy használjunk nyelvkaparót a tökéletes tisztításához!
  • Fogselyem segítségével tisztítsuk meg a fogak közét!
  • A fogselyem használata után végezzünk szájvizes öblögetést!

Forduljunk szakemberhez!

A félévente történő fogorvosi látogatás szintén elengedhetetlen annak érdekében, hogy megőrizzük fogaink egészséges állapotát. Ennek elmulasztása – a költségek vagy más tényezők, például az idő vagy a fogászati ​​szorongás miatt – még súlyosabb károkat okozhat. Egy szuvas fog súlyosbodása esetén például gyökérkezelés is szóba jöhet, mely több alkalmat is igénybe vehet, magas költségekkel.

Minél később kerül kezelésre egy fogprobléma, annál valószínűbb, hogy komolyabb beavatkozást kell végrehajtania a fogorvosnak. Ez pedig anyagi szempontból is nagyobb költséget jelenthet, mint egy átlagos szűrővizsgálat. Éppen ezért nem érdemes halogatni a látogatást, hogy fogaink szép és egészséges mivolta elősegítse karrierünkben való előlépésünket is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .