Merkel elfogadta a migráns befogadásának felső határát

0
247
(MTI/AP/Michael Sohn)

Évente 200 ezerbe maximálja az új Merkel kormány az új migránsok számát Németországban. Ezt a régi-új kancellárasszony azt követően jelentette be, hogy hosszan tárgyalt a bajor keresztényszociális unió vezetőjével, Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel.

Szombaton a keresztényszociális unió ifjúsági tagozata nyíltan bírálta Angela Merkelt a migráns ügyek miatt és markánsabb jobboldali politikát követelt. A CDU és a CSU sok szavazót veszített a legutóbbi választáson az Alternative für Deutschland javára – elsősorban a migráns ügyek miatt.

Angela Merkel most tehát megállapodott a CSU-val és saját pártja jobboldalával abban, hogy évente 200 ezerben maximálják az új migránsok számát. Eddig ezt Merkel azért nem fogadta el, mert a liberális és baloldali pártok ellenezték a plafont mondván, hogy nem lehet előre látni a fejleményeket. Most Angela Merkelnek el kell fogadtatnia a felső határt a liberálisokkal és a zöldekkel, akiket szintén be akar venni a kormányba. A kancellár helyzetét nehezíti, hogy vasárnap választásokat tartanak Alsó Szászországban, és a kereszténydemokraták nem állnak ott túlságosan jól. Minthogy még mindig nincs új kormánya Németországnak, ezért az európai reformok is váratnak magukra, melyeket Macron francia elnök sürget. Európa legerősebb állama nélkül azonban semmilyen fontos reform nem kezdődhet el, és egy meggyengült Merkel kancellár kérdéses, hogy mennyire tartja rövid távon kivitelezhetőnek a nagyszabású átalakítást, melyet Macron francia elnök szeretne megvalósítani.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .