Megmenekül a Sláger FM

0
6989
facebook

Bár a Médiatanács nem hosszabbította meg az egyik legnagyobb fővárosi kereskedelmi rádió jövőre lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát, a Sláger FM tulajdonosa megoldást talált a helyzetre, sőt még jelentősen növeli is vételkörzetét februártól.

Bár a Médiatanács korábbi döntése alapján nem hosszabbítja meg a Music FM és a Sláger FM hamarosan lejáró 7 éves médiaszolgáltatási jogosultságát, utóbbi, a Sláger FM tulajdonosa, a Tematic Media Group megoldást talált a helyzetre, így nem hogy nem szűnik meg a Sláger FM, de még jelentősen meg is növeli eddigi vételkörzetét.

A Sláger FM tulajdonosa ugyanis védjegyhasználati szerződést kötött a Rock FM közösségi rádió tulajdonosával, a Favorit Masters Kft.-vel, így a Sláger FM 2019. február 2-tól átköltözik a 95,8 MHz-re. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Rock FM megváltoztatja nevét, és a jövőben Sláger FM néven üzemel majd. Információink szerint a Sláger FM tervei szerint a többlépcsős folyamat végére meg is vásárolja az eddigi Rock FM tulajdonosát.

A 95,8 MHz ráadásul körzeti rádiós frekvencia, vagyis a Sláger FM eddigi frekvenciájával ellentétben Budapesttől távolabbra is elérhető, tapasztalataink szerint még Siófokról is fogható. Potenciálisan 2,5 millió hallgató érhető el a 95,8 MHz vételkörzetében. A Sláger FM ezzel megduplázza lefedettségét.

A Médiatanács e heti ülésén egyébként már foglalkozott is a kérdéssel, és hozzájárult, hogy a Rock FM a nevét Sláger FM-re változtassa februártól. A testületnek ugyanakkor később még ahhoz is hozzájárulását kell adnia, hogy a közösségi frekvenciát kereskedelmi rádióvá alakítsák át, de valószínűleg ennek nem lesz akadálya, mivel a Médiatanács korábban a közösségi rádióként működő szegedi Európa Rádiónak is megengedte, hogy kereskedelmi rádióvá alakuljon át, amikor Andy Vajna Rádió 1 hálózatához csatlakozott, hogy a liturgia helyett a kormányközeli rádió műsorai szóljanak Szegeden. Kereskedelmi rádióként frekvenciadíjat kell majd fizetnie a cégnek.

A Sláger FM részéről megkeresésünkre azt mondták, csak később tudnak nyilatkozni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .