Több mint egy tucat áldozata van a kaliforniai földcsuszamlásoknak

0
846

Emelkedik a dél-kaliforniai esőzések, áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma. A Reuters jelentése szerint kedden legalább tizenhárom áldozatot követelt az ítéletidő.

A kedden lezúduló heves eső, és a nyomában járó földcsuszamlások miatt kedden ezreknek kellett menekülniük a kaliforniai Santa Barbara megyében. A megye óceánparti sávjában kötelező evakuálást rendeltek el a hatóságok, ám az érintetteknek csupán alig 15 százaléka hagyta el otthonát.

A földcsuszamlások és sárlavinák fákat, autókat, házakat sodortak el vagy temettek maguk alá.

A pusztításhoz hozzájárul, hogy a múlt hónapban tűzvészekkel küzdöttek a térségben, és emiatt eltűnt az aljnövényzet, amely megfoghatná az eső miatt fellazult talajt.

Útra zuhant szikla a dél-kaliforniai Montecitónál (MTI/EPA/Mike Nelson)

Kutyákkal és helikopterekkel keresik a sárlavina alá temetett embereket, közülük kedd estig mintegy egy tucatnyit sikerült kimenteni. 163 embert kórházban ápolnak, négyük állapota életveszélyes.

A meteorológusok előrejelzései szerint várhatóan 180-230 milliméternyi eső esik még, a magasabban fekvő területeken pedig havazás lesz.

Közben arra is figyelmeztethetnek, hogy a múlt heti történelmi nagyságú hóvihar után hétvégén újabb sújthat le az USA középnyugati részére.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .