Manfred Weber megvédte Orbánt

0
889
Weber
wikipedia

Az Independent számolt be arról, hogy Angela Merkel „brüsszeli embere”, az Európai Néppárt frakcióvezetője sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre válaszolva reagált a magyar miniszterelnök korábbi szavaira. Orbán néhány nappal ezelőtt azt mondta, hogy a liberális demokrácia eszméje kiürült.

Manfred Weber arra figyelmeztetett, hogy az emberek „ne mutogassanak ujjal” Orbánra, és ne mondják róla azt, hogy „nem jó európai”.

„Európában nagyon fontos, milyen kifejezéseket használunk, amikor megvitatunk témákat. Ezek jelentése és háttere eltérhet attól függően, honnan származunk. Elég csak a migrációról szóló vitára gondolni: ahonnan én jövök, mi általában menekültekről beszélünk. De Prágában, Pozsonyban vagy Budapesten a vita fókusza máshol van. Ők inkább illegális migrációról beszélnek. Ezért gondolom úgy, hogy a legfontosabb, hogy beszéljünk és foglalkozzunk egymással” – magyarázta az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a The Independent tudósítása szerint.

A lap szerint az, hogy Weber védelmébe vette a magyar kormányfőt, annak a jele, hogy az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó EPP elhárítja az Orbán rendszerével szembeni kritikákat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .