LMP: Semmi alapja a civilek elleni nemzetbiztonsági vádaknak

0
694

Egyértelmű, hogy a Fidesz a nemzetbiztonságot politikai kampánycélokra használja. Ezért az LMP társelnöke felszólította a kormánypártokat, hogy a politikai blöff kategóriába eső kijelentéseiket haladéktalanul hagyják abba.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje az Eötvös Károly Intézet vezetőségével tartott közös sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a Fidesz civilek elleni boszorkányüldözésének nincs nemzetbiztonsági alapja.

Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt hetek fejleményei alapján megállapítható, hogy

a civilek elleni kormányzati hadjáratnak semmilyen ténybeli és jogi alapja nincs.

A civil szervezet vezetője hangsúlyozta, hogy a nemzetbiztonsági bizottságnak intenzív jogvédelmi funkciót kell ellátnia. Többek között ezért fordultak Szél Bernadetthez, a bizottság tagjához.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésein semmilyen olyan információ nem hangzott el az Eötvös Károly Közpolitikai Intézettel, vagy más „Soros-hálózathoz” köthető civilekkel kapcsolatban, amely nemzetbiztonsági kockázatot jelentene. Ezért egyértelmű, hogy a Fidesz a nemzetbiztonságot politikai kampánycélokra használja.

Nyilatkozatában felszólította a kormánypártokat, hogy a politikai blöff kategóriába eső kijelentéseiket haladéktalanul hagyják abba. Álláspontja szerint

kellenek ugyanis olyan nemzeti minimumok, amelyeket nem pártpolitikai célúak:

a civil társadalom erősítése, a nemzet biztonsága, a szakszolgálatok és rendvédelmi szervek politikai befolyástól való mentesítése ilyen.

Szél Bernadett kiemelte, hogy az LMP az őszi ülésszakban több jogszabály-módosítást is kezdeményez a minősített adatok hatékonyabb védelme érdekében. Továbbá

2018-ban a Szél-kormány első lépése a nemzetbiztonsági bizottság paritásossá tétele lesz

– tehát az ellenzéki és kormánypárti képviselők egyenlő arányban foglalnak helyet a plénumon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .