Letiltották a Népszava különszámát

0
934

Ember legyen a talpán, aki megpróbál a valós esélyek alapján dönteni arról, hogy április 8-án majd kire adja a szavazatát, ha a kormányváltást támogatná. Azt már lassan tudomásul kellett venni, hogy nincs esély a teljes összefogásra, arra sem sok, hogy az egyes pártok visszalépjenek egymás javára.

Leállította az MSZP a Népszava különszámának terjesztését, amely választókerületenként az esélyes demokratikus jelölteket felsoroló térképet tartalmazott volna – írja az Indexre hivatkozva a hvg.hu. A döntés mögött az áll, hogy több választókerületben olyan nevek szerepeltek, amelyeket a szocialisták nem akarnak reklámozni. A listán a 106 esélyes jelölt között nincs jobbikos, de a kiadványban több helyen nem a megállapodás szerint induló DK-s jelöltet tüntették fel esélyesként, hanem független, vagy LMP-s jelölteket is.

A kiadványban szereplő térkép a Publicus intézet vizsgálatára épült,

de az MSZP budapesti elnöke úgy gondolja, hogy jelenleg mind a 18 budapesti választókerületben csak az MSZP és a DK jelöltjei lehetnek a legesélyesebbek a demokratikus ellenzékiek közül, legalábbis amíg nem történnek visszalépések.

A Hír Tv ugyanakkor a hírműsorai alján „futó” szalagban szinte kivétel nélkül csak az Iránytű (a Jobbik „családi” közvélemény-kutató intézete) által kiadott lista alapján, a jobbikos jelölteket nevezi meg a legesélyesebbnek a fideszesek legyőzésére.

Valóban igaz: a választónak magának kell majd eldöntenie a fülkében, kinek adja és kinek nem a voksát. Elfogulatlan segítségre aligha számíthat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .