Letartóztatták a részegen lövöldöző szélsőjobboldali politikust

0
746
logo

Megölöm Alexander von der Bellent! Megölöm Sebastian Kurzot! – kiáltozta a szélsőjobboldali Szabadságpárt helyi politikusa házának erkélyéről Bergheim városában Salzburg közelében. A szomszédok kihívták a rendőrséget, akik megállapították: a szélsőjobboldali politikus berúgott! Amikor meglátta a rendőröket , akkor megígérte: nem lesz semmi gond! A zsaruk elmentek…

Aztán a szomszédok hamarosan újra betelefonáltak a rendőrségre, mert a szélsőjobboldali politikus a pisztolyával lövöldözni kezdett az erkélyről. Később 29 pisztoly lövést számoltak össze a helyszínelők. Ekkor már kommandósok érkeztek a helyszínre, akik lefegyverezték az 57 éves Szabadságpárthoz tartozó politikust. Mint kiderült: ígérete ellenére tovább ivott és teljesen elveszítette az önkontrollt. Azt képzelte, hogy a köztársasági elnök és az ex kancellár a szemközti parkban bujkál, ezért lövöldözött a bokrokra! Szerencsére senki sem sérült meg. A szélsőjobboldali politikus a börtönben várja, hogy döntsenek sorsáról. Pártja felfüggesztette.

Ibiza videó

Mindez az Ibiza videó miatt történt, amely megbuktatta a jobboldal és a szélsőjobb koalícióját Ausztriában. Ibizán Heinz-Christian Strache, a Szabadságpárt akkori vezetője csapdába esett: egy magát orosz oligarcha unokahúgának kiadó nővel komoly tárgyalásokat folytatott arról, hogy az oroszok milyen pénzügyi támogatást nyújtsanak a Szabadságpártnak, és később cserébe mit kaphatnak, ha a párt hatalomra kerül. A Szabadságpárt csak félig került hatalomra hiszen a kancellár a néppárti Sebastian Kurz lett, de Heinz Christian Strache lett az alkancellár. Az Ibiza videó miatt le kellett mondania. Később az egész kormány megbukott Ausztriában , ahol szeptemberben előrehozott választásokat tartanak. A Szabadságpárt népszerűsége az Ibiza videó miatt nem gyengült meg. Heinz Christian Strachét európai képviselővé választották meg. A Szabadságpárt kérésére erről lemondott, de jelezte: nem kívánja feladni politikai karrierjét. Szerepét egyelőre felesége , Frau Strache vette át a belpolitikában Ausztriában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .