Lapszem – 2018. április 25.

0
687

Szerdán a Márkok ünneplik névnapjukat, kellemes meleg és napsütéses idő várható 25 fok körüli hőmérséklettel. A lapszemle pedig már megérkezett:

Magyar Idők: Josef Rohác üzenete indította el a lavinát?

Jozef Rohác Hír TV-nek eljuttatott üzenete után vett jelentős fordulatot a Fenyő-gyilkosság ügye, aki tulajdonképpen Gyárfás Tamás elleni bizonyítékot ígért – tudta meg a Magyar Idők. A rendőrség ezt követően foglalta le azt a hangfelvételt, amely megoldhatja az ügyet. A Magyar Idők szerint 2018-ban, a meggyanúsítás után Portik Tamás vallomást tett az ügyben, és érdemi információkat oszthatott meg a nyomozókkal.

Népszava: Csak nyerni tud Rogán helikoptereztetője

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. fél év alatt se tudta lebonyolítani a budaörsi reptér üzemeltetési pályázatát, ezért a társaság meghosszabbította az eredetileg csak 180 napra megbízott Aeroglobe Kft. mandátumát. A cég a Jakab-család érdekeltségében van: övék az a Fly-Coop Kft. is, amelynek köszönhetően 2016 augusztusában Rogán Antal helikopterrel utazhatott egy lagzira. A 180 napra kötött szerződés már hónapokkal ezelőtt lejárt, az Aeroglobe mégis maradhatott. A Népszava a MNV-től megtudta, hogy 2018 végégig meghosszabbították ideiglenes szerződésüket, mert a repülőtér működtetési pályázatának előkészítése elhúzódik.

Világgazdaság: Hatvan új praxisközösség jön létre

2018 első felében hatvan praxisközösség jön létre Magyarországon azért, hogy tovább erősítsék a prevenciós tevékenységet az alapellátásban – nyilatkozta a Világgazdaságnak Vajer Péter, a Országos Alapellátási Intézet főigazgatója. Európai uniós pályázat keretében nyolcmilliárd forint érkezett az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztésére, a praxisközösségek maximum 150 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak. Néhány közösség már el is kezdte a munkát, például Mórahalmon és Hevesen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .