Külföldiek is felkarolták Újhelyi kampányát

0
853

Az Európai Parlament alelnöke, Sylvie Guillaume is beszállt Újhelyi István regisztrációs kampányába, amellyel az MSZP EP-képviselője választási részvételre hívja a kivándorolt magyarokat. 

 

Újhelyit felháborította, hogy a magyar kormány kizárólag a határon túli magyarokat buzdítja részvételre az áprilisi magyarországi választásokon, mégpedig súlyos állami pénzekkel. Ugyanakkor teljesen figyelmen kívül hagyja a kivándorolt százezreket. Látszik is a regisztrációs adatokon, hogy ahol kampányol és mozgósít a Fidesz, ott tömegek kívánnak részt venni a választáson, míg a harmadik legnagyobb magyar városban számító Londonban például csak alig néhány ezren – írja Újhelyi, aki szerint

„ez a fajta tudatos állami beavatkozás felér a választási csalással”.

Újhelyi regisztrációs kampánya széles körben, több külföldi platformon és közösségi oldalon hívja választási részvételre a magyarokat. A kezdeményezést számos európai parlamenti képviselő is támogatásáról biztosította és osztotta meg a magyar nyelvű felhívást német, holland vagy épp brit felületeken. Köztük van Sylvie Guillaume, az Európai Parlament alelnöke is, aki saját honlapján és hírlevelében is terjeszti a felhívást, ezzel megszólítva a Franciaországban élő magyarokat – olvasható Újhelyi közleményében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .