Kiszabadult Kulcsár Attila

0
638

Alig néhány hét fogva tartás után az MTI információi szerint Kulcsár Attila pénteken hajnalban elhagyta a tököli börtönt.

A 2003-ban kirobbant brókerbotrány miatt idén tavasszal ítélték jogerősen öt évre Kulcsár Attilát, de az eljárás során többször volt előzetesben, házi őrizetben, lakhelyelhagyási tilalom alatt – ezek beszámítása miatt

csupán néhány hétre kellett visszamennie a börtönbe.

Kulcsár Attila, a K and H Equities egykori vezető brókere és társai ellen 12 éve, 2005-ben emelt vádat sikkasztás és más cselekmények miatt az ügyészség. E szerint 1998 és 2003 között Kulcsár Attila rendkívül magas hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, köztük egyes állami vállalatok, önkormányzatok pénzét.

A vád szerint a kár több mint 8 milliárd forint volt.

A Fővárosi Bíróság a 2006-ban indult büntetőperben 2008-ban kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében Kulcsár Attilát nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azonban 2010-ben megalapozatlanság és eljárási hibák miatt új elsőfokú eljárásra utasított, ami újabb fél évtizedig tartott. A megismételt elsőfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék hat és fél évre csökkentett Kulcsár börtönbüntetését, a vagyonelkobzást helyben hagyta.

Kulcsár Attila a Fõvárosi Törvényszéken 2015. december 29-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2015-ben kihirdetett elsőfokú ítélet azonban fellebbezések miatt ismét a Fővárosi Ítélőtáblára került, melynek Debrecenben eljáró tanácsa idén márciusban kihirdetett jogerős, másodfokú ítéletében

jelentősen enyhítette több vádlott büntetését.

Kulcsár Attila esetében például öt évre mérsékelte a büntetés időtartamát. A tábla márciusi, szóbeli indoklása szerint a büntetések kiszabásánál figyelembe vette az eljárás rendkívüli elhúzódását, továbbá, hogy Kulcsár Attila beismerő vallomása “nélkül csak nagyon kevés tényállást lehetett volna megállapítani”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .