Kilencezres utalvány nyugdíjasoknak önkormányzati választás előtt

0
1116
MTI/Máthé Zoltán

Kilencezer forint rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok, két héttel az önkormányzati választás előtt. Gulyás Gergely szerint ennyire jól áll a gazdaság. A közmunkások is kapnak 54 ezret. Tízmilliárdba kerül a két rendkívüli juttatás.

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Mint fogalmazott

minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

A háromszor háromezer forint értékű rezsiutalvány március 31-ig lesz felhasználható, és a gáz-, illetve az áramszámlát lehet kifizetni belőle – mondta a miniszter. Ezen felül idén még fizetnek nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is.

Gulyás Gergely közölte: azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – és ez augusztus 1-jén is fennáll -, nettó 54 ezer forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek.

Gulyás szerint ezeknek nem a választásokhoz, hanem a jó gazdasági számokhoz van közük.

A rezsiutalványok a nyomdai költséggel együtt 2,5 milliárdba kerül, az 54 ezres közmunkás-juttatás 8 milliárdba.

Október 13-án önkormányzati választásokat lesznek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .