Kihallgatták Demeter Mártát

0
1989
Kiásta az adatot, tévedett. Forrás: Facebook

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Demeter Mártát. Az LMP-s képviselő panaszt tett az állítólagos hivatali visszaélés miatti gyanúsítás ellen és nem tett vallomást.

A Központi Nyomozó Főügyészség ma reggel gyanúsítottként hallgatta ki a parlamenti képviselőt hivatali visszaélés bűntette miatt – tudatta az ügyészségi honlap. Demeter Márta nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Az ügyészség szerint megalapozott gyanú az, hogy a képviselő tavaly szeptemberben országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta

törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész július 5-én kérte ki a parlamenttől, amely ezt egy héttel később megtette.

Demeter Márta azt vélelmezte a képviselőként kapott adatokból, hogy Orbán Viktor egyik lányát szállították katonai gépen. Később kiderült, hogy ez az Orbán Flóra egy ciprusi küldetésen részt vevő

hivatásos katona kiskorú lánya,

aki családostul utazott haza. Ez az információ úgy került nyilvánosságra, hogy két minisztertől kérdezte meg írásban, ki engedélyezte a miniszterelnök lányának utazását. Ezt a kérdésfeltevést gondolja hivatali visszaélésnek az ügyészség.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .