Kezdőlap Címkék Dustin Hoffman

Címke: Dustin Hoffman

Kevin Spacey és Dustin Hoffman is egyre nagyobb bajban

0

Kevin Spacey jelenléte megmérgezte a Kártyavár forgatását, és folyamatosak voltak a szexuális zaklatások – állítja nyolc stábtag, akik együtt dolgoztak a héten megvádolt színésszel. A sorozat forgatását felfüggesztették a botrány miatt, és Kevin Spacey kezelésre vonul. Dustin Hoffman viselt dolgairól is egyre több hír jelenik meg: már két nő vádolja zaklatással, de korábbi ügyeit is előássa a sajtó.

Kevin Spacey zaklatási botrányának legújabb fejleményeként nyolc, a Kártyavár című politikai drámasorozatban dolgozó stábtag beszélt a CNN-nek arról, hogy mit kellett elviselniük a széria főszereplőjétől. Mind a nyolc megszólaló ragadozóként jellemezte Spacey-t, aki fogdosta és kegyetlen megjegyzésekkel üldözte a kollégáit, és

különösen a fiatal férfiakra utazott.

Spacey-t először, hétfőn a színész Anthony Rapp vádolta meg azzal, hogy 14 éves korában zaklatta őt, még a 80-as években. Spacey aznap közleményben reagált erre, és azt állította, hogy nem emlékszik az incidensre, de bocsánatot kér érte. Később egy mexikói színész, Roberto Cavazos és Tony Montana dokumentumfilm-rendező is megvádolta a sztárt.

Kevin Spacey, miután 2015-ben átvette a Golden Globe-ot a Kártyavár főszerepéért (MTI/EPA/Paul Buck)

Csütörtökön pedig CNN-nek a Kártyavár egy korábbi produkciós asszisztense arról számolt be, hogy Spacey fogdosta őt, amikor elfuvarozta egy külső helyszínről a forgatás helyére, amely Baltimore környékén található. A férfi azt állítja, hogy mikor már csak pár percre voltak céljuktól, Spacey a nadrágjába csúsztatta a kezét a mozgó autóban. A produkciós asszisztenst sokkolta Spacey viselkedése, de segített neki áthordani a csomagjait a lakóautójába, ahol viszont a színész sarokba szorította őt, és megint nem kívánt módon közeledett hozzá. A produkciós asszisztens nem jelentette az incidenst a feletteseinek, vagy a rendőröknek, de állítólag fél évvel az eset előtt már tett panaszt Spacey viselkedésére.

A CNN-nek azt mondta, hogy ilyen zaklatások rutinnak számítottak Spacey-nél, aki visszaélt helyzetével a forgatáson. A produkciós asszisztens szerint minden, a Kártyaváron dolgozó fiatal férfi számára mérgező környezetet teremtett a sztár, és ezt megerősítette több másik stábtag is. Egyikük arról számolt be, hogy a hat évad alatt Spacey rendszeresen hozzáért furcsa, hétköznapi szituációkból nem következő módokon.Pedig, ahogy a CNN megtudta, Spacey-nek adtak egy összefoglalót is arról, hogy melyek a forgatáson a szexuális zaklatás elkerülésére irányuló alapelvek.

A sorozatot gyártó Netflix kedden, még a stábtagok nyilvános vádjai előtt arról számolt be, hogy

felfüggesztették a hatodik évad forgatását Spacey botránya miatt.

Azt is bejelentették, hogy több évad nem készül a Kártyavárból, amelyben a színész egy gátlástalan politikust játszik, aki bármire hajlandó a hatalom megszerzéséért és megtartásáért.

Úgy tűnik tehát, hogy egyre inkább fogy a levegő Spacey körül: szerdán szóvivője még arról értesítette a sajtót, hogy a színész kezelésre vonult az ügy miatt, másnap azonban ő és a Spacey-t menedzselő ügynökség is megszakította a kapcsolatot a színésszel.

Dustin Hoffman a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. május 21-én (MTI/EPA/Julien Warnand)

Dustin Hoffman ügye is tovább dagad, Anna Graham Hunter után egy másik írónő számolt be arról, hogy a színész zaklatta őt. Wendy Riss Gatsiounis azt állítja, hogy Hoffman egy megbeszélésen arról faggatta, hogy lefeküdne-e egy negyvenes férfival, és egyértelműen felajánlkozott neki. Riss Gatsiounis akkor a húszas éveiben járt, és miután visszautasította a színész közeledéseit, Hoffman nem is dolgozott vele.

Az új vádak kapcsán előkerültek Hoffman korábbi viselt dolgai is, többek között egy 1979-es interjú a Time magazinból, amelyben Meryl Streep arról beszélt, hogy

első találkozásukkor, bemutatkozás gyanánt Hoffman megfogta a mellét.

Az eset egy meghallgatáson történt. De más színésznők is beszéltek arról, hogy Hoffmanra jellemző volt, hogy megfogdosta a kolléganőit, amelyet ő maga úgy értékelt még 1992-ben, hogy csak a feszültséget akarta oldani. A színész tehát maga is ráerősített a róla kialakult csajozós, „playboy” imindzsre, és elismerte, hogy folyamatosan flörtöl. Ebbe egyszer még az is belefért neki, hogy kigombolja egy riporternő blúzát.

A lágy csikló már kevés

0

Egyre erősödik a világban és Magyarországon is a Weinstein-skandalum. A meetoo mozgalom lavinát indított el, természetesen az ismert személyiségek neve kerül napvilágra, miközben tudjuk: teli van az életünk hétköznapi zaklatókkal.

Sokan hiszik persze, hogy a művészvilág velejáró jelensége a szabadosabb élet, és a szereposztó dívány fogalmát többnyire már természetesnek is tekintik. A botrány azonban sok mindent felszínre hoz, és sokaknak felnyitja a szemét: mi az, ami megengedhető és mi az, ami nem. A most terítékre kerülő történetek alapján még azok is a fejükhöz kapnak, másként: rádöbbennek, hogy szexuális zaklatásnak voltak kitéve, akik természetesnek vették, hogy férfiak, olykor tolakodóan kikezdenek velük. Anna Graham Hunter írónő például most jelentette be, hogy az immár nyolcvan esztendős, kétszeres Oscar-díjas színész, Dustin Hoffmann, milyen módon zaklatta őt, vagy húsz évvel ezelőtt, tizenhét éves korában. Többek között azzal, hogy amikor az írónő azt kérdezte Hoffmanntól, hogy mit enne, az emígyen válaszolt: „kemény tojást és lágy csiklót”. Lássuk be, itthon senkinek nem jutna eszébe egy ilyen „poénkodás” után zaklatást említeni, ám a színész nem magyarázkodott, nem beszélt arról, hogy ártatlan vicc volt, és azt se mondta, hogy nem is történt ilyesmi, legfeljebb az írónő fantáziájában, hanem bocsánatot kért, „nagyon sajnálom, hogy kellemetlen helyzetbe hoztam őt” – mondta.

Nos, itthon Marton László – aki lássuk be némi késéssel kért, nem is teljesen egyértelműen elnézést – zaklatási ügy után itt a másik eset a művészek világából. Illetve nem tudjuk, hogy van-e ténylegesen másik eset, mert itt még nem szólalt meg áldozat, nem szembesülhettünk olyan szereplővel, akit először csak „körberajzoltak”, majd meg is neveztek, mint zaklatót. Sőt, itt messzebb ment a vád, mert az illetőt hírbe hozták férfiakkal, nőkkel, de még fiatalkorúakkal is.

Ne feledjük, Marton Lászlónál először az abúzusnak kitett színésznő, Sárosdi Lilla állt a nyilvánosság elé, s őt követték a többiek, akik mind a rendező áldozatának tekintik magukat, ők akkor mondták el történeteiket, amikor Sárosdi már megnevezte Martont. Az előbb említett esetben azonban egyelőre másként állnak a dolgok: a név – muszáj most ideírnunk: Kerényi Miklós Gáboré – csupán egy facebook oldalon jelent meg, s bár azóta terjed a rendezőről, hogy róla van szó, bizonyosság nincs.  (Itt most tegyük félre Kerényi furcsa reakcióját, arról a fuhu.hu egy másik írásában amúgy is olvashatnak.)  Ami bizonyosság látszik, hogy a Kalmár Péter rendező oldalán felbukkanó Kerényi és Kalmár között korábbi konfliktusok okán kibékíthetetlennek tetsző ellentét van, ez azonban bizonyosan nem elegendő ok arra, hogy bárki bűncselekménnyel vádolja a másikat, vagy helyet adjon olyan bejegyzéseknek, amelyekben ilyen utalások olvashatóak.

Fogalmam sincs Kerényi Miklós Gábor életéről, még kevesebb az életviteléről. Azt azonban tudom, hogy egy ilyen támadás, ha nincs mögé téve konkrétum, akkor is tönkreteheti a bevádolt személyt, ha életében nem követett el soha semmit. Védekeznie kell, bírósághoz fordulni, de a ráfröccsentett sarat nem tudja teljesen lemosni magáról. Nem akarnék arról szavazni, hogy Kerényi elkövethetett-e olyan galád dolgokat, amilyeneket most vele kapcsolatban emlegetnek, de ez aztán biztosan nem szavazás kérdése. Nem a szimpátia, vagy netán a szakmai ellentét alapján lehet feltételezéseket megfogalmazni.  És ezt csak azért fogalmazom ide, mert Kalmár Péter – akit szintén nem ismerek – kényszerpályára állította saját magát: tisztáznia kell a helyzetet. Mindaddig ugyanis, amíg nem szólal mellette meg senki, aki hitelt érdemlően tudja bizonyítani: volt dolga Kerényivel és olyan dolga, ami kimeríti a zaklatás fogalmát, addig Kalmár, akár ő mondta, akár más az ő facebook oldalán, olcsó módon akart fölkapaszkodni egy olyan hullámra, amelyet a Weinstein-ügy indított el. Amennyiben ez nem történik meg, lejáratja és hiteltelenné teszi a meetoo mozgalmat is, azoknak segít, akiknek nem jár a segítség. Vagyis a zaklatóknak. És ebben az esetben bizonyosan kevés lesz egy olyan történet, amelyben az illető hölgy lágy csiklójáról beszélnek…

Dustin Hoffmann is célkeresztben

0

Dustin Hoffmant is szexuális zaklatással vádolják Hollywoodban. Egy 32 éves történetet emleget fel vádlón egy akkor 17 éves, ma már népszerű írónő. Abban az időben az ilyen „viccelődések” mindennaposak voltak. A színész ezzel együtt is bocsánatot kért.

 

„Kérek egy kemény tojást és egy klitoriszt a farkamnak!” – mondta a világhírű színész egy 17 éves gyakornok lánynak az Ügynök halála című film forgatása közben 1985-ben. A 17 éves lány időközben neves írónő lett Amerikában, és hosszan nyilatkozott a Hollywood Reporter című lapnak arról, amit az Ügynök halála című film forgatása kapcsán tapasztalt az amerikai film fővárosában. Anna Graham Hunter nem tagadta, hogy hízelgett neki a világhírű színész érdeklődése, igaz, a durva viccelődés már akkor is taszította. Dustin Hoffmann viccesnek szánt reggeli rendelésén mindenki röhögött a forgatáson, de a 17 éves gyakornok lány a mosdóban zokogott.

Az írónő felidézte naplóját, amelyben részletesen feljegyezte Dustin Hoffmann minden gesztusát. A színész ugyanis nem állt meg a szavaknál hanem rendszeresen tapogatta a fiatal gyakornok lányt, akinek gyakran megfogta a fenekét. Akkoriban ez teljesen megszokott volt a forgatásokon, de ma már szexuális zaklatásnak számít Kaliforniában. Különösen azért, mert a gyakornok lány akkoriban csak 17 éves volt. A nyolcvanéves Dustin Hoffmann sietett bocsánatot kérni a 32 éves eset kapcsán.

Amióta kirobbant Harvey Weinstein botránya azóta megindult a lavina. Már egyáltalán nem csak Hollywoodról van szó, hanem a politikáról is. Hillary Clinton rendszeresen arról beszél manapság, hogy a Fehér Házban egy szexuális ragadozó vert tanyát.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK