JOE BIDENT MEGVÁLASZTOTTÁK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK 46. ELNÖKÉVÉ

0
295
Facebook

Joseph Robinette Biden Jr.-t választották szombaton az Egyesült Államok 46. elnökévé, aki a politikai normalitás és a nemzeti egység szellemének helyreállítását ígérte a tomboló egészségügyi és gazdasági válságokkal szemben.

Rövid nyilatkozatában, amelyet Pennsylvania adott a győzelem szempontjából döntő választói szavazatok után, Biden a bajok orvoslására és egységre szólított fel. “A kampány lezárultával itt az ideje, hogy a haragot és a kemény retorikát magunk mögé állítsuk, és nemzetként egyesüljünk” – mondta. Mi vagyunk az Amerikai Egyesült Államok. És nincs semmi, amit ne tehetnénk, ha együtt csináljuk.”

Az amerikai republikánus képviselő, Pramila Jayapal nyilatkozatában kijelentette, hogy az eredmények “bebizonyítják, hogy a demokráciánk továbbra is működik, és hogy a hatalom mindig a szavazatok erején keresztül az embereké.”

Jayapal, szintén gratulált Harrisnek, mint első nőnek, dél-ázsiai amerikai és fekete asszonynak, akit alelnöknek választottak.

“Várom, hogy együtt dolgozhassak mindkettőjükkel annak érdekében, hogy ne csak a veszélyes elnök és korrupt kormányzata által okozott károkat orvosolhassuk, hanem Amerikát is igazságosabb pályára állítsuk” – mondta Jayapal.

Barack Obama volt elnök és Mitt Romney szenátor, a 2012-es elnöki verseny versenyzői gratuláltak Joe Biden megválasztott elnöknek és Kamala Harrissel megválasztott alelnöknek. Obama szerint “nem lehet büszkébb”, ha gratulál a párnak.

Obama szombati nyilatkozatában azt mondja, hogy Biden „megkapta, amire szüksége van egy elnöknek, és már úgy is viselkedik”, mert a Fehér Házba lépve „olyan rendkívüli kihívások sorozatával néz szembe egyetlen szembe mit előtte egyik elnök sem”.

Romney, a utahi republikánus szombaton tweetjében, köszöntötte Bident és Harrist „jóakaratú és csodálatra méltó jellemű emberekként” jellemezte a győzteseket. Azt írja: „Imádkozunk, hogy Isten megáldja őket az elkövetkező napokban és években.”

Romney, Donald Trump elnök leghangosabb kritikusa a Republikánus Párt keretein belül pénteken kijelentette, hogy Trump „károsítja a szabadság ügyét”, és „romboló és veszélyes szenvedélyeket gyújt fel” azzal, hogy alaptalanul állítja, hogy a választásokat elcsalták és ellopták tőle.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .