Inkább izraeli börtönben, mint Ruandában

0
767
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ha évente 50-100 ezer migráns érkezne Afrikából Izraelbe, akkor nem tudnánk fenntartani az ország demokratikus rendszerét és megőrizni zsidó jellegét – hangsúlyozta Netanjahu miniszterelnök, aki a Negev konferencián beszélt Dimonaban.

Netanjahu szorgalmazta azt a 200 kilométeres kerítést Izrael és Egyiptom határán, mely megakadályozza a migránsok tömeges beáramlását Izraelbe. A belügyminisztérium közlése szerint valamivel több mint 34 ezer illegális bevándorló érkezett Izraelbe a kerítés megépítése előtt. Nekik a törvény szerint április elsejétől el kell hagyniuk Izraelt vagy börtönbe kerülhetnek.

Ezt a törvényt bírálja az ellenzék és a polgárjogi szervezetek mondván, hogy a migránsok olyan államokból érkeztek, ahova nem mehetnek vissza az életük kockáztatása nélkül /Szudán, Eritrea stb./ Erre az izraeli kormány azt találta ki, hogy megállapodott Ruandával: fogadják ők be az afrikai migránsokat. Egy csoport meg is érkezett a közép-afrikai államba, ahol nem várták őket paradicsomi állapotok. Azt írták Ruandából az Izraelben maradt társaiknak: inkább menjetek börtönbe Izraelben, mintsem hogy ide gyertek Ruandába.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .