Fővárosi Törvényszék: hazudik a PestiSrácok

0
1820

A Fővárosi Törvényszék közleményben cáfolta a PestiSrácok cikkét, amelyben a kormány propagandistái azt állították, hogy a portál főszerkesztő-helyettesére nem kellett volna országos elfogatóparancsot kiadni.

A bíróság közleménye hangsúlyozza:

„Elfogadhatatlannak, nonszensznek, s újságírói túlkapásnak tartjuk mindazt, ami a terjedelmes cikkben olvasható. Megdöbbentő számunkra az, hogy szabálytalan bírói húzásokkal, jogkörrel és hatalommal való visszaéléssel, közéleti elfogultsággal, s alkalmatlansággal vádolnak egy a jogszabályokat betartó bírót – anélkül, hogy a konkrét ügyre vonatkozóan a bíróságtól is információkat kértek volna. Az újságírók pártállami módon történő kriminalizálásáról, s üldöztetéséről írni egy olyan cikkben, amely szinte kizárólag valótlan állításokat közöl számunkra némileg visszásnak tűnik.”

A közlemény hosszasan tételesen cáfolja a cikk állításait, ebből kiderül, hogy gyakorlatilag egy szó sem igaz a cikkből. Itt én most csak egyet emelek ki, azt, hogy Szarvas Szilveszter élettársa átvette a 2018. október 12-re kitűzött tárgyalásra szóló idézést, annak kézbesítése szabályszerű volt. Innen kezdve ugyanis nincs miért csodálkozni meg hőbörögni az országos elfogatóparancson, ha a vádlott módszeresen kerüli a bíróságot.

Ha a Fővárosi Törvényszék nem adja ki a közleményét, azt saját tapasztalatok alapján is megírtam volna, hogy a PestiSrácok hazudik. Nem, engem nem köröztek, de ennek tudásához nem is kell körözés, elég, ha valakit már idéztek sajtóperre (vagy vádlottként/alperesként bármilyen más perre). Az idézés iratában ugyanis azt is leírják, hogy ha valaki sem előre, sem utólag nem menti ki magát (például orvosi papírral igazolva, hogy beteg volt), mégsem jelenik meg, akkor a következő tárgyalásra rendőrökkel vezetik elő, ha pedig ez is sikertelen, jön az elfogatóparancs. Ez a szabály!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .