Cipőtárolás tudatosan: Praktikus megoldások a cipősszekrényben

0
675
FH

A cipőink valójában sokkal többek a lábaink védelmét szolgáló védőburoknál – az öltözködésünk kiegészítői és egyben a stílusunk tükrözői is. Hogy hosszú ideig szolgáljanak, és tegyék ezt a lehető legjobb formájukban, nem elég ledobni őket egy sarokba, vagy egy cipőkupac tetejére. A hosszú élet titka a cipőink esetében nem más, mint a megfelelő – cipősszekrény polcain történő –  tárolás és ápolás.

Nem egy trükk, aprólékos folyamat

A cipőink esetében is igaz, hogy az ápolásukra fordított energia megtérül. A lábbelik tárolásának első és egyik legfontosabb szabálya: a tisztaság. Ügyeljünk arra, hogy a cipősszekrény a már megtisztított, portalanított lábbelik otthona legyen, ahogy arra is, hogy nedvesen ne tegyünk be a szekrénybe semmit.

Miért olyan fontos a megfelelő tárolás?

Az eredeti forma elvesztésére, a minőség silányulása és az élettartam csökkenése lehet az ára annak, ha nem megfelelően tároljuk a cipőinket. Figyelembe kell venni a lábbeli anyagát és kialakítását, így például az elegánsabb bőrcipőket megtisztítva, újságpapírral kitömve vagy sámfával stabilizálva érdemes elrakni, hogy alakjuk ne változzon.

Rendezettség a mindennapokban

A cipősszekrény nem csak egy tárolóhely, ami a cipők állapotát óvja, hanem a lakás tisztaságának egyik alapja is. Nagyobb család cipőinél, illetve nagyobb mennyiségű lábbeli esetében sokat segít, ha nem az előszoba teljes padlózatát használjuk tárolóként – ezzel egyúttal a lakásba lépéskor elénk táruló akadálypályát létrehozva –, hanem elzárva tároljuk őket. A rendezettség és tisztaság egyik első lépése, ha nem a szobákba trappolunk koszos cipőnkkel, hanem belépéskor levesszük, ne adj isten megtisztítjuk, és eltesszük őket. Praktikus, ha a gyakran viselt darabok könnyen elérhető helyre kerülnek, így nem okoz sem fáradtságot, sem kellemetlenséget a következetes tárolás.

Cikkünk az Építőipari magazin és az Építőipari hírek
szerkesztőségének közreműködésével készült.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .