Kezdőlap Címkék Víz

Címke: víz

Miért érdemes kipróbálni a SUP-jógát?

0

Ha Ön jógarajongó, aki szeret a víz közelében lenni, érdemes kipróbálnia a SUP-jógát, amely a paddleboard és a jóga kombinációja. A hibrid sport célja, hogy fejlessze az izomerőt és az egyensúlyt, miközben a vízen lebegünk. Íme, itt van minden, amit a SUP jógáról tudnia érdemes.

 

Elsőre nehéznek hangzik, ám valójában bárki gyakorolhatja

Az eredetileg Hawaiiról származó SUP jóga a 2010-es évek elején terjedt el. Azóta az egyik legfelkapottabb fitneszforma, egyúttal lehetőség az anyatermészettel való kapcsolatteremtésre. A kivitelezése rendkívül egyszerű: fogj egy SUP-deszkát, evezz biztonságos távolságra egy tóban, az óceánban vagy akár egy medencében, és kezdd el a jógagyakorlatot!

Az ősi, indiai kultúrába beépült spirituális gyakorlatok előnyeiről már számtalan tanulmány készült. Ráadásul a mentális egészségre is pozitív hatással vannak. A SUP jóga kiváló lehetőség arra is, hogy neuromotoros gyakorlatokat végezzünk, amelyek fejlesztik az egyensúlyt és a koordinációt.

A SUP deszkán állva az összes core izom működésbe lép, így a keresztirányú -és egyenes hasizom is. Ez a tevékenység finomhangolja az elme és a test kapcsolatát is, miközben a pózokat kitartva fókuszál. Íme, néhány további előny:

Új izmokat mozgat meg

A SUP jóga arra kényszerít, hogy egyszerre több izomcsoportot stabilizáljon, az egyensúly megtartása érdekében. Ez a művelet olyan izmokat fog megmozgatni, amelyekről nem is tudta, hogy léteznek.

Kimozdít a lakásból

A szabadban, a vízen lebegve végrehajtott SUP jóga energizál és felfrissít. A kutatások régen rámutattak a természet és a pozitív hangulat közötti kognitív kapcsolatra.

Enyhíti a stresszt

A jóga és a stresszcsökkentés közötti kapcsolat egyértelmű. Ezek az ősi gyakorlatok rendszeresen végezve bizonyítottan csökkentik a depressziót, a szorongást és a stresszt.

Erősíti a propriocepciót

A propriocepció nem más, mint az ember testének érzékelése a térben.

Az azonnali visszajelzés által a SUP-ozás a szervezet proprioceptorait is erősíti.

A jelenben tart

Nem engedheti meg magának, hogy jógázás közben elveszítse a fókuszt, ezért a SUP arra tanít, hogy jelen legyen. Azáltal, hogy odafigyel a légzésére, testtartására, egyensúlyára, valamint minden izom és mozdulat szinkronizálására, a SUP-jóga nagyobb éberségérzetet biztosít.

 

Elöntötte a víz Velencét

0

Az olasz város területének 70 százalékát elöntötte a víz, közölte Velence önkormányzata. A vízszint tegnap már 149 centivel haladta meg a normális tengerszintet.

A szél gyakran generál nagy hullámokat a város környékén, de ezt általában ki tudják védeni. A mostanihoz hasonló helyzet utoljára 2012 novemberében volt, akkor 160 centi volt a vízszint és ezt a magasságot rövidesen ismét elérheti. A 160 centis szintnél is magasabbat 1979-ben mértek.

Itt egy turista tréfásnak szánt videója Velencéről, de ne feledjük, a vihar súlyos, halálos baleseteket is okozott Olaszországban.

Olaszországban eddig hatan meghaltak a tornádók miatt

Terracina tengerparti városban tornádó pusztított, itt egy férfi meghalt, mert autójára dőlt egy fa.

Fakidőlés okozta három ember halálát az észak-olasz Bellunóban, egyét pedig Nápolyban is. Az északnyugati Savonában is meghalt egy nő a tornádó következtében.

Áder János, bújj elő!

Aggódom a köztársaság elnökéért. Eltűnt, mintha nem is lenne. Jó volna hinni, hogy nincs baja, és épségben előkerül. Nem történt vele semmi rossz, csak épp elege lett mindenből, és elvonult horgászni, kiszellőztetni a fejét.

Onnan gondolom, hogy nincs sehol, mert nem szólal meg már mióta. Igaz, máskor is csak ritkán szólt, amikor néha mégis, rendre a környezet védelmének fontosságáról, a vizek tisztaságáról beszélt. (A városligeti fák kivágásáról egyszer sem mondott semmit.)

Jó tudom, egy köztársasági elnök nem a mi hétköznapi, földszintes filozófiáink szintjén kell megnyilvánulnia – ő nagy, az átlagember számára beláthatatlan horizontokban gondolkodik.

Amúgy tényleg nem mindegy, hogy mi marad majd a gyerekeinknek, az unokáinknak. Vagy mi marad nekünk, ameddig még itt vagyunk.

De vannak más fontos dolgok is. Ezt is illene tudni egy köztársasági elnöknek.

Mert egy Áder János nevű közembernek jogában áll magasról tenni arra, ami  fontos, erkölcsös, vagy hasznos Magyarország számára. Ha ez az Áder János magánember lenne, most nem keresnénk, hogy hol van. Van, ahol van, magánügy.

De ez az Áder János, akiről most beszélünk, Magyarország államfője. És, ebben a minőségében, muszáj volna mondani valamit.

Például, az egész országot behálózó korrupcióról. Amit a nép egyszerű nyelvén lopásnak neveznek. És, államfőként, szólhatna a gyűlöletről is. A milliárdokat felemésztő uszításról, amit közpénzből finanszíroznak.

Beszélnie kellene a hazugságokról. A megmásított múltról, az elhazudott jelenről, az ellopott jövőről. Vagy, teszem azt, arról, hogy padlón az egészségügy, romokban az oktatás.

Az ország lelke nagyon régen volt ennyire rossz állapotban, mint mostanság.

Kellene egy köztársasági elnök, aki nemcsak a Földről és a vizek tisztaságáról tud beszélni, de arról is, hogy mi történt velünk, magyarokkal. Mitől lettünk olyanok, amilyenek néhány évvel ezelőtt nem szerettünk volna lenni.

Áder János! Államfő! Bárhol is vagy, bújj elő!

Tudta, hogy Trump (hogy) iszik?

0

Ha az ember szomjas, innia kell. Akkor is, ha elnök. Még aki soha nem volt amerikai elnök, az is el tudja képzelni, milyen az, amikor egy nagy ország elnöke megszomjazik.

Ha van víz a közelben, nincs probléma. Legalábbis ezt gondolnánk. És valóban nincs, legföljebb annak látszik. Mert egy műanyag flakont még annak sem könnyű kinyitni, aki a világ legnagyobb hadserege fölött rendelkezik.

Végül is megoldotta a feladatot, s ha nehezen is, de végül sikerült. Megkönnyebbült a világ, már nem kell a legrosszabbtól tartanunk.

Hölgyeim és Uraim: Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke megmenekült a szomjan halástól.

Sok dolguk volt az orvosoknak a vizes világbajnokságon

0

A Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága szerint nem ülhettek ölbe tett kézzel az orvosok és az ápolók a versenyek alatt.

Fizioterápia, ízületi és izomsérülések kezelése, fül-orr-gégészeti és szemészeti akut ellátás – ezekre a beavatkozásokra volt leginkább szükség a Magyarországon rendezett FINA vizes világbajnokság első szakaszában.

A mintegy két hétig tartó játékok alatt összesen csaknem

1040 kezelésre, beavatkozásra volt szükség.

Kórházba közel 130 beteg került, melyből 28 főnél volt szükség traumás ellátásra.

A traumatológiai sérülések között egy bíró Achilles-ín szakadása volt a legjelentősebb, míg a sportolóknál az eddigi legkomolyabb eset egy vakbélműtét volt, melyet a Semmelweis Egyetem klinikáján végeztek el, de azóta a sportoló már gyógyultan távozott.

További részletek itt olvashatók.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK