Kezdőlap Címkék Soro

Címke: Soro

A CEU és az illiberalizmus önjelölt bajnoka

0

Már közvetlenül a költözés előtt van Budapesten a Nyílt Társadalom Alapítvány második legnagyobb külföldi képviselete, miután az Orbán-kormány egyfolytában zaklatta a munkatársakat, de az igazi célpont Soros György volt – írja a Los Angeles Times.

Az interneten sötét, összeesküvő erők úgy állítják be az üzletembert, hogy az a bábok mozgatójaként átfogó hálózat élén világuralomra tör. Durva, antiszemita kifejezések utalnak a zsidóságára.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a nagy történelmi változások kedveznek Soros demokrácia-párti törekvéseinek Közép- és Kelet-Európában, ám az utóbbi két év fejleményei: Trump megválasztása, a Brexit és az európai populista nacionalizmus felemelkedése szembemennek az eszményeivel. A fordulat szédítő, ezt ő maga is elismeri. Ám jó ismerői azt mondják, hogy nem hagyja magát eltéríteni céljától. Pedig az utóbbi években a közösségi média elterjedése és a nacionalista mozgalmak sikere felerősítette, hogy ő legyen a bűnbak a világ minden bajáért. Merthogy egy szakértő szerint megtestesít mindent, amit az összeesküvés elméletek hívei keresnek. De már nem csak a szélsőség, hanem Amerikában a fő áram konzervatívjai is szövetkeznek ellene.

Magyarországon már csaknem Shakespeare-i felhangokat kap az uszítás ellene. Orbán, aki az illiberalizmus önjelölt bajnoka, az utóbbi években élesen jobbra fordult és Soros tavaly azzal vádolta meg nyilvánosan, hogy maffiaállamot épít. Az ellentámadás egyik különösen érzékeny pontja a befektető szemszögéből a CEU, az alapító szíve csücske, amelyet a hatalom a bírálók szerint más demokratikus alapintézményekkel, így a szabad sajtóval és igazságszolgáltatással együtt fel akar számolni. Csontos Csaba, az OSI szóvivője azzal érzékelteti, hogy miért döntöttek a távozás mellett, hogy kiszolgáltatottnak, tehetetlennek érezték magukat.

Ez volt ma – 2017. december 1.

0

Soros György ismét üzent, az MSZP is, mégpedig azt, hogy a jövő héten lesz választási program, ennek az arca Kunhalmi Ágnes és jövőre lesz kongresszus, Mellár Tamás viszont óva intett: el kell kerülni a dél-amerikai típusú kormányváltósdit, a volt amerikai nemzetbiztonsági főnök, Flynn úgy tűnik  beismerő vallomást tesz és kisorsolták a moszkvai foci vébé csoportjait.

Újból üzent Soros György: Orbán maffiaországot teremtett

Orbán Viktor el akarja távolítani, ki akarja irtani őket – ezt mondta legújabb videóüzenetében Soros György, aki arról is beszélt, hogy szerinte a rendszer most jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás idején.

Múltkori közleménye és az RTL Klubnak küldött videója után újból üzent Magyarországnak Soros György. Az Amerikában élő magyar származású milliárdos, aki a kormányzati támadások fő célpontja, tájékoztató kampányt indít, ennek részeként tett közzé három videót a Nyílt Társadalom Alapítvány.

A videón Soros György beszél arról az időszakról, amikor megismerte Orbán Viktort, ahogy fogalmaz:

„AZ ALAPÍTVÁNY SEGÍTETTE A FIDESZT, HOGY LÉTREJÖJJÖN.”

Megemlíti az Orbánnak adott oxfordi ösztöndíjat is, aki „nem sok időt töltött ott, nagyon el volt foglalva a magyarországi belpolitikával”. Azt mondja: hosszú ideig voltak kapcsolatban, de mostanában nem találkoztak,

MSZP: Jövő héten program, Kunhalmi az arca, jövőre kongresszus

A Magyar Szocialista Párt „Tegyünk igazságot” című programját december 9-én mutatja be a választóknak. A párt a kongresszusát a jövő év elején tartja, amikor szándékai szerint bemutatja a demokratikus ellenzéki pártok közös ajánlatát Magyarországnak.

Molnár Gyula pártelnök javaslatára az MSZP Országos Elnöksége Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt, a párt budapesti elnökét bízta meg, hogy ő legyen az MSZP választási programjának arca.

Pénteken az MSZP küldöttsége újabb tárgyalási fordulón vett részt a Demokratikus Koalícióval. Ezen a tárgyaláson az MSZP bemutatta javaslatát az ellenzéki együttműködésre.

Mellár Tamás: El kell kerülni a dél-amerikai típusú kormányváltósdit

Egyedülálló – egyelőre legalábbis – az országban Mellár Tamás esete: a nem jó kedvéből a politika felé kacsingató közgazdász, oktató, kutató, presbiter lelkész az első, aki nyilvánosan is felvállalta, hogy kész a jövő évi országos választásokon képviselőként indulni szűkebb pátriájában, ha az ellenzék összes pártja – a Jobbiktól a DK-ig – mögé áll. Tárgyalásain „inkább baráti és támogató jellegű közeggel” találkozott, s lát esélyt a teljes összefogásra.

Flynn beismerő vallomást tesz, a célpont Trump

Vádat emeltek hamis tanúzás miatt Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója ellen – derült ki a tavalyi amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozás kivizsgálásával megbízott Robert Mueller különleges ügyész hivatalának pénteken nyilvánosságra hozott vádiratból. Meghallgatása még pénteken megtörténik és AP információja szerint beismerő vallomást tesz.

Kisorsolták a 2018-as moszkvai labdarugó világbajnokság csoportjait

A csoport:

Oroszország, Uruguay, Egyiptom, Szaúd-Arábia

B csoport:

Portugália, Spanyolország, Irán, Marokkó

C csoport:

Franciaország, Peru, Dánia, Ausztrália

D csoport:

Argentína, Horvátország, Izland, Nigéria

E csoport:

Brazília, Svájc, Costa Rica, Szerbia,

F csoport:

Németország, Mexikó, Svédország, Dél-Korea

G csoport:

Belgium, Anglia, Tunézia, Panama

H csoport:

Lengyelország, Kolumbia, Szenegál, Japán

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK