Kezdőlap Címkék Saria

Címke: saria

Bréking nyúz, október 1. – Tudósítás a másik valóságból

0

Két legyet üt egy csapásra a Ripost, amely homályosan utalgat annak a francia államfőnek, Macronnak a másságára, aki nyíltan Orbán Viktor politikája ellen harcol. Idehaza is talál persze célpontot a kormánymédia: Murányi Andrást és Karácsony Gergelyt egyszerre támadják, amiért az előbbi elszegődött a Párbeszéd kommunikációs igazgatójának. S persze van migránsos írás is., természetesen gyűlöletkeltő és megfélemlítő stílusban.

Ripost – Félmeztelen férfiakkal ölelkezik Macron

A francia elnök a Kis-Antilákhpz tartozó Szent Márton szigetre látogatott a hétvégén, ahol olyan képek születtek róla és félmezelen férfiakról, hogy azóta is ezeken ámul a világ. Az egyik fotón egy nemrégen a börtönből szabadult félmeztelen  férfival ölelkezik Macron, egy másikon pedig a társaságában lévő fiatalok egyike a középső ujját mutatja a kamerának. A képek láttán a Macron politikai ellenfele, a jobboldali Nemzeti Front elnöke,

Marine Le Pen azt írta az egyik közösségi oldalon: Ez megbocsáthatatlan! A felháborodásomat nem tudom kifejezni! Franciaország biztosan nem ezt érdemli.

Macron természetesen azonnal reagált Le Pen szavaira, és kifejtette, hogy számára

Franciaország összes gyermeke egyforma, és ő segíteni akar a fiatalokon.

Az elnök szerint Le Pen szavai gyűlöletkeltőek.

Külön érdekesség, hogy a Szent Márton-szigeten több gyönyörű nő, köztük szépségkirálynők is tűkön ülve várták, hogy legalább egy szelfit készíthessenek az államfővel, Macron azonban inkább a félmeztelen fiatal férfiakkal töltötte idejét.

A francia first lady nem kísérte el férjét a Kis-Antillákra.

Pesti Srácok –  A Párbeszéd kegyelemkenyerét eszi a néhai Népszabadság „nagyon független” főszerkesztője

Soros György bevándorláspárti alakulata, a Párbeszéd kommunikációs igazgatója lett Murányi András, az üzleti okokból az enyészeté lett Népszabadság volt főszerkesztője, aki korábban rendszeresen a független újságírás biztosítékaként aposztrofálta magát. A szebb napokat is megélt Murányinak vélhetőleg nem a mostani állása jelenti karrierje csúcsát, a Párbeszéd támogatottsága ugyanis szinte mérhetetlen.

A jelek szerint szükség van az új arcokra is, ha már a párt vezetője rendszerint más pártoknál vállal miniszterelnök-jelölti szerepet.

A casting nem lehetett kezdőknek való feladat, hiszen ott olyan kommunikációs vezénylőtábornokok vannak, mint a Karigeri vendégfellépései miatt más leszerepelt szerepjátékos csoportoktól igazolt Burány Sándor, a kőbányai szopórém rettenthetetlen üldözője, vagy a bármilyen írott, vagy csak képzelt szöveg betűit misztikusan összeolvasva bármiből kormányváltó hangulatot kiolvasni képes Mellár Tamás.

A kérdés már csupán az, hogy a Dreamteam kispadjáról Murányi mennyire lesz képes ékesszólásával feltornázni a Párbeszéd nulla százalékhoz konvergáló népszerűségét.

888.hu – A betiltott iszlamista szervezet már a gyerekek agyát mossa át

A számos országban betiltott iszlamista szervezet, a Hizb ut-Tahrir állítása szerint 16 év alatti személyeket nem vesznek be a soraikba. Egy újságíró a hónapokig tartó megfigyelése során azonban nemegyszer látott a szervezet ülésein 10 év körüli gyerekeket imádkozni és a Koránt tanulmányozni.

Az Iszlám Állam mellett nyíltan kiálló szervezet többek között Pakisztán, Oroszország, Kína, Törökország és Egyiptom feketelistáján is szerepel. A szervezet Nagy-Britanniában viszont teljesen legálisan működik, hiszen a hatóságok szerint a felekezet nem erőszakos.

A Hizb ut-Tahrir (HuT) nevű iszlamista szervezetről már korábban kiderült, hogy szerintük az Egyesült Királyság és az USA is az iszlám vallás és a muszlimok ellen folytat háborút.

A szervezet egyik fő célja, hogy Angliában is bevezessék a saríát, azaz a rendkívül szigorú és elnyomó iszlám jogrendszert.

 

Elfogadható-e a saria szerinti válás az Európai Unióban?

Egy kettős állampolgársággal rendelkező szíriai házaspár ügyének tárgyalása kezdődött meg az európai bíróság előtt. Mind a férj, mind pedig az asszony szíriai-német állampolgár. Házasságot még Szíriában kötöttek és ott is váltak el. A válást Latakiaban mondta ki a saria bíróság.

 

Mohamed próféta ősi törvénye előnyben részesíti a férfiakat. Az asszony Szíriában elismerte, hogy az a 20 ezer dollár, amit kapott a férjétől, teljes mértékben megfelel az igényeinek és nincsen más jogi követelése.

Aztán mindketten Németországba érkeztek, ahol megszerezték az állampolgárságot is. A férj a müncheni bíróságon is el kívánta ismertetni a válás tényét, de az asszony ott már nem fogadta el a 20 ezer dollárt. Mondván a saria szerint a nő hátrányos helyzetben van, vagyis neki Németországban több jár! A kacifántos ügy a fellebbezések miatt az európai bíróság elé került. Az ottani főügyész szerint a házasság kizárólag két ember ügye, és abba az államnak vagy a vallásnak jogi értelemben nincs beleszólása. Csakhogy ez a kérdés magában az EU-ban is rendezetlen. Néhány tagállam – köztük Németország, Ausztria és Magyarország – elfogadta a Róma III megállapodást, mely egységes európai szabályozást ír elő. Ezért került az ügy az európai bíróság elé. Döntését sok Európában élő muzulmán család kíséri figyelemmel hiszen Mohamed próféta ősi törvénye, a saria még nagyon sok államban szabályozza a házasságot és a válást. A külföldön kötött saria szerinti házasságot és válást el kell-e ismerni Európában, és ha igen, akkor hogyan ? Elvben a fogadó állam jogrendje az irányadó, de ilyen esetekre nem mindenütt volt felkészülve a jogalkotás. Ezért az európai bíróságon a sor, hogy kimondja: a külföldön kimondott saria válás mennyiben érvényes az EU határain belül ?!…

A saria a vádlottak padján Maliban

0

Személyesen vágta le a rablók karját vagy lábát az iszlamista főrendőr, akinek pere pénteken, az iszlám szent napján kezdődött a mali fővárosban, Bamakoban. A sariat alkalmazó, Gao városának ex-rendőrfőnöke elleni perre négy éve vártak az áldozatok.

„Korbácsütésekkel büntetendő az az asszony vagy lány, aki fátyol nélkül lép ki az utcára!”- idézte a sariat az egykori bőrkereskedő, aki akkor lett szülővárosának rettegett ura amikor azt 2012-ben dzsihád harcosok elfoglalták. Ekkortól szigorúan elkezdték alkalmazni Mohamed próféta kegyetlen törvényeit: a piactéren rendszeressé vált a megkorbácsolt nők sikoltozása és a rablás miatt karjukon, lábukon megcsonkított férfiak üvöltése. Ha éppen nem akadt alkalmas hóhér, akkor a rendőrfőnök maga vállalta a rémes feladatot. A házasságtörőket halálra ítélték és megkövezték. Ebben nem jutott szerep a rendőrfőnöknek, ezt a feje felett intézte az imámok bírósága.

Erre is hivatkozott az ügyészség előtt az ex-rendőrfőnök, arra, hogy

ő csak az imámok bíróságának döntéseit hajtotta végre.

A döntések pedig a saria alapján születtek, amely jogforrásnak számít a muzulmán többségű Maliban (is).

Négy éve szabadok, de…

A francia csapatok 2013-ban kiűzték a dzsihád harcosokat Mali északi részéről, s ekkor az egykori rendőrfőnök menekülőre fogta. Végül a sivatagban találtak rá, s tűzpárbajban elfogták. Az áldozatok abban reménykedtek, hogy ugyanott , a gaoi piactéren ítélik majd el, ahol korábban korlátlanul uralkodott. De a per a fővárosban Bamakoban zajlik, miután négy évvel a dzsihád harcosok kiűzése után Gao továbbra sem számít biztonságos helynek. Az államhatalom továbbra is gyenge Északon, ahol annak idején a dzsihád harcosok uralkodtak.

Az egész országban várják az ítéletet hiszen a saria nevében nőket korbácsoltató főrendőr állandóan a Koránra és a vallási bíróságra hivatkozik. A közvélemény példás ítéletben reménykedik, mert különben megmarad a félelem: egyszer még visszatér Mohamed próféta szigorú törvénye a saria Maliba.

 

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!