Kezdőlap Címkék PEOPLE TEAM

Címke: PEOPLE TEAM

Színésztábor: egy lépéssel közelebb az Oscarhoz

0

„Mindenki csak ordibál és üvölt a másikkal, nyoma sincs az együttérzésnek. Ma már senki sem gondol bele a másik helyzetébe.” Ismerős az idézet? Bizonyára téged is lenyűgözött Joaquin Phoenix alakítása Jokerként. Ha szeretnél a babérjaira törni és közelebb kerülni az Oscarhoz vagy más díjhoz, neked ajánljuk a PEOPLE TEAM színésztáborát: mutasd meg, ki vagy, és építs kapcsolatokat értékes emberekkel!

30 év tapasztalat, 10 témacsomag, 3 turnus, 1 helyszín. A színészképző csupán egy a csaknem három tucat tábori téma közül, amire jelentkezhetsz. A PT tematikus táborába többek között fiatal rendezőket, operatőröket, forgatókönyvírókat várunk. Amennyiben te játszani szeretnél, a testvéred vagy barátod pedig imád fényképezni, és kipróbálná az operatőrködést, hozd el őt is Kecskemétre: élvezetes lesz közösen alkotni.

Az oktatók csak pár évvel lesznek idősebbek nálad, 2020-ban ugyanis a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves hallgatóival tölthetsz együtt két hetet. Igen, kettőt! A színészkurzusra ugyanis kizárólag dupla turnusban lehet jelentkezni, ez az előre összeállított program- és próbaterv miatt fontos. Nem arra vagyunk ugyanis kíváncsiak, ki magolja be leghamarabb a szövegkönyvet, hanem azt szeretnénk, ha nemcsak jól éreznéd magad, de elégedett is lennél saját teljesítményeddel és a csapatéval egyaránt.

Nem csupán szépen beszélni, szavalni, énekelni tanulsz meg a táborban; itt eggyé kell válnod a színpaddal. A két hét alatt rengeteg tanulhatsz a színházról, a színjátszásról és önmagadról, az igazán jó színészkurzus ugyanis a személyiségedet ugyanúgy fejleszti, mint a tehetségedet. A tábor végére jóval kreatívabbá és nyitottabbá válsz majd. Azzal, hogy megeshet, egy tőled idegen karakter bőrébe kell belebújnod, megtanulod máshogyan szemlélni a világot. Fejlődik érzelmi intelligenciád, megtapasztalod, milyen érzés más cipőjében járni. Nem tét nélküli a sok gyakorlás: a dupla turnus végén bemutatjuk közös darabunkat a táborlakóknak. Ütős, fiatalos előadásra készülhetsz, ehhez azonban a szereplőkön kívül tehetséges dramaturgokra és díszlettervezőkre is szükség van.

Alakítsuk együtt a darabot! Nem hiszünk a klasszikus tanár-diák viszonyban, a PT-ben barátok és kollégák dolgoznak, mutassuk meg hát egymásnak bátran a következő lépést. Ha elsőre nem megy, újrakezded, újrakezdjük – hiszen a kudarcot az jelenti, ha meg sem próbálod.

Gazdasági tábor??? Már ilyen is van!

Fiatalon vállalkozást indítani, egyetemen financiális szakot választani divatossá vált. Egyre több innovatív startup lát napvilágot mind a külföldi, mind a hazai piacokon, a friss diplomás elemzőket és menedzsereket pedig tárt karokkal fogadják a nagyvállalatok.

A mai gimnazisták azonban zömmel felkészületlenül, szilárd bázis nélkül debütálnak később az első kurzusaikon, majd akár a cégalapításnál is nem várt problémákkal szembesülhetnek. Az általános tantárgyak közé valószínűleg csak nyögve nyelősen lehetne bepasszírozni egy újabbat: az órarendek már most is gyomorforgatóan dugig vannak. A pénzügyi ismeretek alapjait a legtöbben otthon kezdik elsajátítani, jóllehet a felnőttek sem értenek maradéktalanul a valuta, az árfolyam vagy például a haszonmaximalizálás tematikájához. A saját és a családi költségvetésen sokan nem tekintenek túl, így tőzsdézésről vagy vállalkozásokról eszmét cserélni már komoly gondot okozhat.

A motivációd meglenne, de gőzöd sincs, ki segíthetne az első lépésekben? Ha úgy érzed, megtorpantál a fejlődésben, próbáld ki a PEOPLE TEAM nyári táborát. 10 témacsomag áll a jelentkezők rendelkezésére, amelyekből az egyik a BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK nevet viseli. Bár nem tanácsos játéknak tekinteni a mindenkori pénzügyeidet, ez nem jelenti azt, hogy nem ismerkedhetsz meg játékos formában ezzel a szerteágazó kérdéskörrel. Hagyd, hogy magával sodorjon a cash flow, és nevezz be a következő nyári PT-táborba!

Miből áll egy turnus? A résztvevők kezdetnek pénzügyi személyiségtesztet töltenek ki, majd jöhet, ami a csövön kifér: a befektetések, a részvények, a vállalkozások. Megismerkedhetsz a tőkepiaccal és a tőzsdézéssel, sőt, felállíthatod a saját üzleti tervedet is. Tanulhatsz virtuális portfóliókészítést vagy elemezhetsz vállalati beszámolókat. Egy hét alatt olyan ismeretekre tehetsz szert, amelyek a suliban garantáltan nem kerülnek terítékre.

A tábor után egyedül rajtad múlik majd, mit hozol ki a frissen megszerzett tudásodból. Legyen saját vállalkozásod! Kezdd tájékozottabban a felsőbb tanulmányokat! Egy biztos: a különleges feladatok megoldása, a monetáris titkot felfedezése közben a pénzügyi tudatosság lényegét szinte magadtól fogod elsajátítani. Ez pedig egy olyan készség, amelynek életed végéig hasznát veszed majd.

Szilágyi Sára

Kapcsolódó linkek:
https://peopleteam.hu
https://www.youtube.com/user/PeopleTeamMedia
https://www.facebook.com/peopleteam/
https://www.instagram.com/peopleteamofficial
https://www.uzletnoknek.hu

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK