Kezdőlap Címkék PEOPLE TEAM

Címke: PEOPLE TEAM

Mi lesz az szja-visszatérítésből?

0

Közel másfél millió szülő jelezte a NAV-nak, hogy élni szeretne az adó-visszatérítés lehetőségével 2022-ben. A személyi jövedelemadót az átlagbér mértékéig minden arra jogosult igénylőnek február 15-ig utalja át az adóhivatal, ez a kétkeresős családokat tekintve akár 1,6 millió forint pluszbevételt jelenthet, de még a főállású katás vállalkozók is visszakapják a befizetett adójuk egynegyedét.

Mire költhetik a magyar családok az egyszeri támogatást?

Az egy összegben kapott kedvezmény helye sokak fejében körvonaladott már. Hiteltörlesztéssel, felújítással, befektetéssel, megtakarítási céllal egyaránt számolhatunk a támogatás sorsaként. De a gyerekekre is ajánlott fordítani az adó-visszatérítésből: itt az alkalom előkészíteni felsőfokú tanulmányaikat, magántanárt fogadni, illetve megtervezni a nyaralást, amelynek nem kell feltétlenül a semmittevésről szólnia. Egy jó nyári táborban a gyerekek aktívan pihennek, szinte észrevétlenül tanulnak, és ideális esetben az itt elsajátított ismereteket a későbbiekben is kamatoztatni fogják. De milyen egy igazán szuper tábor?

A táborok fajtái

Helyszíntől és anyagi kerettől függően napközis (bejárós) és ottalvós (bentlakásos) tábortípusban gondolkodhatunk. Beszélhetünk önkormányzati finanszírozású, alapítványi és magántáborokról. Előfordulhat, hogy a komplex programsorozatok árát borsosnak találjuk, de gondoljunk bele: cserébe a gyerekek a foglalkozásokon kívül napi többszöri étkezésben, igény szerint elszállásolásban, továbbá minden szükséges eszközben, sőt ajándékokban is részesülhetnek, ami miatt gyakran több holmival térnek haza, mint amennyivel elindultak. Minél nagyobb egy tábor, általában annál több a program – legyen szó koncertekről, előadásokról, mozizásról, kirándulásról, sportpályák használatáról. A PEOPLE TEAM Alapítvány 1991 óta táboroztat, és várhatóan idén köszöntik a 25 000. táborozójukat. A PT turnusonként több száz diák nyarát teszi boldogabbá, ez a gyerektömeg azonban fel sem tűnik az alacsony létszámú témafoglalkozások alatt, ugyanis az összes tábor 5–10 fős csoportokra osztja a résztvevőket az adott témával kapcsolatos ismeretek mélysége, korosztály és érdeklődési kör alapján. 2022-ben 3 turnussal (július 24–30., július 31. – augusztus 6., augusztus 7–13.) és 17 szekcióval készülnek a PT-s szervezők. Lehet választani angoltábort, filmestábort, gamertábort, programozótábort, robotikatábor, dróntábort, gazdasági tábort (brókerek és tőzsdecápák), játéktábort, fotóstábort, kézművestábort, írótábort, tudóstábort, színházi tábort, kuktatábort, sport- vagy tánctábort, valamint a legújabb szekciót, a 3D konstruktőrök táborát.

Jóból sosem árt a sok

A fenti kínálatot látva nem csoda, ha nehéznek tűnik a döntés – volt olyan gyerek, aki a tervezettnél tovább maradt azért, hogy több tábortémát kipróbálhasson, és mindegyiken jól érezte magát. Habár távolinak tűnhet még az év közepe, hamarosan elkezdődik a jelentkezési időszak a nyári táborokra. A PEOPLE TEAM honlapján február 15-én (az adó-visszatérítés átutalási határidejéről könnyű megjegyezni a dátumot) nyílik meg a regisztrációs felület; a részvételi díj SZÉP-kártyával vagy átutalással fizethető – utóbbinál az szja érkezésével érdemes kalkulálni. Egy biztos: a PT-vel élménygazdag nyári szünetre számíthatnak a táborlátogatók.

Megindult a tömeges jelentkezés a nyári táborokba

0

Eddig arról szóltak a hírek, hogy óvatosak a szülők és kivárnak a nyári táborozás kiválasztásával. Ez a trend megfordulni látszik. Minden családban körvonalazódik a vakációs hónapok menetrendje: a belföldi nyaralás, a látogatás a nagyszülőknél, a háromnapos pizsamapartik a barátoknál és az elmaradhatatlan táborozás is. A legnépszerűbb táborok férőhelyei napok alatt betelhetnek.

Angol nyelv mindenekelőtt

A legtöbben még mindig az angol nyelvet részesítik előnyben. Ezért is a nyelvi táborokból a legnagyobb a kínálat. Egy igazán profi táborban a gyerekek egy komplett nyelviskolai intenzív tanfolyamot végezhetnek el úgy, hogy közben nyaralnak is. A PEOPLE TEAM nyári táborában naponta 210 perc a tanulásra fordított idő. Nem magyar anyanyelvű tanárok oktatnak, akik a tábort megelőzően speciális képzésen vesznek részt. A fókuszban a nyelv megszerettetése és a beszédkészség fejlesztése áll. Mindez játékos és kreatív formában zajlik. A turnusok végén az angolt tanulók bemutatóval készülnek, amelyen az egész tábor és a szülők is részt vehetnek.

Minden, ami számítógép

Slágertéma az összes számítástechnikával összefüggő kurzus. Alap a programozás, a 3D grafika, de ma már robotikát és drónépítést és tanulhatnak a gyerekek. Kimondottan divatosak a youtuber- és gamer-, a vlogger– és a Minecraft-táborok. A komputerek nem hiányozhatnak a fotóstáborokból sem. A digitális képszerkesztés elengedhetetlen a modern fotózásban. A médiatáborokban a legkülönbözőbb műfajú filmek forognak le. A táborozók megtanulhatják a vágás és a vizuális effektek fortélyait.

Művészek és erőművészek

Az igazán jó táborokban többféle művészeti ágnak hódolhatnak egyszerre a résztvevők. A legkedveltebbek a festés és rajzolás, színészet és irodalom. A mozgást is össze lehet kötni a művészettel. A tánctáborokban modern és klasszikus táncokat tanulhatnak a gyerekek. A cirkusztáborok résztvevői zsonglőrködnek és akrobatikában csillogtatják meg ügyességüket.

Nem csak tanulás

Egy igazán jó táborban a szórakozás is ugyanolyan fontos, mint az ismeretterjesztés. A bentlakásos táborok délután és este nyári gyerekfesztivállá változnak, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot. Nagy melegben a strand vagy a vízi csata ad felüdülést. A játékok, versenyek és vetélkedők próbára teszik a táborozók kreativitását, és azt, hogy tudnak-e csapatban és a csapatért dolgozni. A koncerteken, bemutató előadásokon mindenki önfeledten kikapcsolódhat.

Aki lemarad, kimarad

Nem érdemes az utolsó pillanatig várni a foglalással. Legkésőbb június közepére a legnépszerűbb táborokhoz már várólistát vezetnek. Lemondás esetén a legtöbb táborszervező visszatéríti a befizetett előleget. Az „early bird” kedvezmények sem elhanyagolhatóak. Tájékozódjunk a testvérkedvezményekről is. Sok tábor a beszervezésért is jelenetős árengedményt ajánl, saját gyermekünk akár ingyen is nyaralhat.

Tízszínvilág: PEOPLE TEAM

0

Idén is kalandos és mókás lesz a nyár a PEOPLE TEAM-mel, persze csak azoknak, akik jelentkeznek valamelyik táborukba. Te is köztük vagy? Ha elkezdenéd végre élvezni a 2021-es évet és megtervezni a nyarat, és szeretnél olyan gyerekekkel lenni, akik hozzád hasonló érdeklődésűek, akkor a PT a jó választás számodra. Nyugtasd meg szüleidet: 30 éves táboroztatói múlttal nemcsak biztos kezekben leszel, de olyan élmények várnak rád, amelyekre egész életedben emlékezni fogsz; és még szép, hogy pozitív értelemben.

Miért dönts a PEOPLE TEAM mellett?

Az alapítvány neve nem véletlenül vált branddé az elmúlt évtizedek alatt. Ottalvós és bejárós nyári táborokat is szerveznek 7–17 éveseknek. A sokszínűség alap: a 3 turnusban 10 témacsomagból és több mint 30 témából választhatsz (lásd lentebb).

Nyelvimádóknak

Ha úgy gondolod, jó lenne magabiztosan kommunikálni angolul, mondjuk, mert nem csak chaten akarsz érintkezni külföldi barátaiddal, vagy az elsők között szeretnéd megnézni és megérteni a nem szinkronizált sorozatokat, akkor a NYELVEK + ORSZÁGOK tematika a neked való. Anyanyelven beszélőktől tanulhatsz, ráadásul bátran kinyithatod a szádat előttük.

Filmzseni vagy vlogger?

Mi leszel, ha nagy leszel? Youtuber? Mindig is érdekelt a média vagy a filmek világa? Ne gondolkozz tovább, tedd az ikszet a MOZGÓKÉP + MÉDIA tábor mellé a jelentkezési lapon.

A jövő tudósainak

Lázba hoz a robotika, az informatika és/vagy a drónépítés? Akkor irány a PT TECH + JÖVŐ témacsomagjának valamelyike!

A bohóctól a légtornászig

Szerezz új ismereteket a testedről, a határaidról, a kitartásodról és a kreativitásodról (néha a félelmeidről is), és tanuld meg ezeket alkalmazni a CIRKUSZ + AKROBATIKA táborban!

Játék az egész világ

Te is imádod a játék minden formáját, legyen az legó, logikai, kártya- vagy társasjáték? Akkor a JÁTÉK + KALAND tábort neked találták ki.

Művészlelkeknek

Ha szenvedélyesen szeretsz fotózni, szívesen olvasol és írsz szabadidődben, vagy érdekel a képzőművészet, a KREATÍVOK + MŰVÉSZEK témacsomag segít elmélyíteni ismereteidet.

Az Oscar előszobája

Amennyiben – nyíltan vagy titokban – színészi babérokra törsz, de az iskolában nincs lehetőséged gyakorolni, bontakoztasd ki képességeidet a PT SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET táborában. Idén is színművészetis (SZFE-s) hallgatók lesznek ebben a segítségedre.

Kutatók, zöldek és régészek

Egy kalandor veszett el benned? Netalántán a világ megmentése a célod? Akkor neked szól a KUTATÓK + KALANDOROK szekció, benne olyan témákkal, mint a régészet, a zöld- és a kalandtábor, a WWF vagy az Ocean Cleanup (Boyan Slat).

Ahol Gordon Ramsay és Jamie Oliver is megfér egymás mellett

A KUKTÁK + CUKRÁSZOK segítségével elsajátíthatod a sütés-főzés csínját-bínját. Legyél totál kezdő vagy rendelkezz biztos alapokkal, ha már tudod, hogyan kell virslit főzni, itt a helyed. Vegánoknak is ajánlott.

A sport és a tánc szerelmeseinek

Szeretsz sportolni, esetleg elgondolkodtál már azon, hogy felnőttkorodban tánccal akarsz foglalkozni? A MOZGÁS + RITMUS tábor mindenképp kedvező választás, akár továbbtanulási szándékból, akár hobbiból mozogsz.

Kukkants bele a PEOPLE TEAM nyári videóiba, hogy te magad is megbizonyosodj róla, milyen élmény részt venni egy klassz táborban, 2021-ben akár több turnusban is: (1) július 25–31. (2) augusztus 1–7. (3) augusztus 8–14. Vigyázat! A böngészéstől garantáltan kedvet kapsz te is a csatlakozáshoz!

Színésztábor: egy lépéssel közelebb az Oscarhoz

0

„Mindenki csak ordibál és üvölt a másikkal, nyoma sincs az együttérzésnek. Ma már senki sem gondol bele a másik helyzetébe.” Ismerős az idézet? Bizonyára téged is lenyűgözött Joaquin Phoenix alakítása Jokerként. Ha szeretnél a babérjaira törni és közelebb kerülni az Oscarhoz vagy más díjhoz, neked ajánljuk a PEOPLE TEAM színésztáborát: mutasd meg, ki vagy, és építs kapcsolatokat értékes emberekkel!

30 év tapasztalat, 10 témacsomag, 3 turnus, 1 helyszín. A színészképző csupán egy a csaknem három tucat tábori téma közül, amire jelentkezhetsz. A PT tematikus táborába többek között fiatal rendezőket, operatőröket, forgatókönyvírókat várunk. Amennyiben te játszani szeretnél, a testvéred vagy barátod pedig imád fényképezni, és kipróbálná az operatőrködést, hozd el őt is Kecskemétre: élvezetes lesz közösen alkotni.

Az oktatók csak pár évvel lesznek idősebbek nálad, 2020-ban ugyanis a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves hallgatóival tölthetsz együtt két hetet. Igen, kettőt! A színészkurzusra ugyanis kizárólag dupla turnusban lehet jelentkezni, ez az előre összeállított program- és próbaterv miatt fontos. Nem arra vagyunk ugyanis kíváncsiak, ki magolja be leghamarabb a szövegkönyvet, hanem azt szeretnénk, ha nemcsak jól éreznéd magad, de elégedett is lennél saját teljesítményeddel és a csapatéval egyaránt.

Nem csupán szépen beszélni, szavalni, énekelni tanulsz meg a táborban; itt eggyé kell válnod a színpaddal. A két hét alatt rengeteg tanulhatsz a színházról, a színjátszásról és önmagadról, az igazán jó színészkurzus ugyanis a személyiségedet ugyanúgy fejleszti, mint a tehetségedet. A tábor végére jóval kreatívabbá és nyitottabbá válsz majd. Azzal, hogy megeshet, egy tőled idegen karakter bőrébe kell belebújnod, megtanulod máshogyan szemlélni a világot. Fejlődik érzelmi intelligenciád, megtapasztalod, milyen érzés más cipőjében járni. Nem tét nélküli a sok gyakorlás: a dupla turnus végén bemutatjuk közös darabunkat a táborlakóknak. Ütős, fiatalos előadásra készülhetsz, ehhez azonban a szereplőkön kívül tehetséges dramaturgokra és díszlettervezőkre is szükség van.

Alakítsuk együtt a darabot! Nem hiszünk a klasszikus tanár-diák viszonyban, a PT-ben barátok és kollégák dolgoznak, mutassuk meg hát egymásnak bátran a következő lépést. Ha elsőre nem megy, újrakezded, újrakezdjük – hiszen a kudarcot az jelenti, ha meg sem próbálod.

Gazdasági tábor??? Már ilyen is van!

Fiatalon vállalkozást indítani, egyetemen financiális szakot választani divatossá vált. Egyre több innovatív startup lát napvilágot mind a külföldi, mind a hazai piacokon, a friss diplomás elemzőket és menedzsereket pedig tárt karokkal fogadják a nagyvállalatok.

A mai gimnazisták azonban zömmel felkészületlenül, szilárd bázis nélkül debütálnak később az első kurzusaikon, majd akár a cégalapításnál is nem várt problémákkal szembesülhetnek. Az általános tantárgyak közé valószínűleg csak nyögve nyelősen lehetne bepasszírozni egy újabbat: az órarendek már most is gyomorforgatóan dugig vannak. A pénzügyi ismeretek alapjait a legtöbben otthon kezdik elsajátítani, jóllehet a felnőttek sem értenek maradéktalanul a valuta, az árfolyam vagy például a haszonmaximalizálás tematikájához. A saját és a családi költségvetésen sokan nem tekintenek túl, így tőzsdézésről vagy vállalkozásokról eszmét cserélni már komoly gondot okozhat.

A motivációd meglenne, de gőzöd sincs, ki segíthetne az első lépésekben? Ha úgy érzed, megtorpantál a fejlődésben, próbáld ki a PEOPLE TEAM nyári táborát. 10 témacsomag áll a jelentkezők rendelkezésére, amelyekből az egyik a BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK nevet viseli. Bár nem tanácsos játéknak tekinteni a mindenkori pénzügyeidet, ez nem jelenti azt, hogy nem ismerkedhetsz meg játékos formában ezzel a szerteágazó kérdéskörrel. Hagyd, hogy magával sodorjon a cash flow, és nevezz be a következő nyári PT-táborba!

Miből áll egy turnus? A résztvevők kezdetnek pénzügyi személyiségtesztet töltenek ki, majd jöhet, ami a csövön kifér: a befektetések, a részvények, a vállalkozások. Megismerkedhetsz a tőkepiaccal és a tőzsdézéssel, sőt, felállíthatod a saját üzleti tervedet is. Tanulhatsz virtuális portfóliókészítést vagy elemezhetsz vállalati beszámolókat. Egy hét alatt olyan ismeretekre tehetsz szert, amelyek a suliban garantáltan nem kerülnek terítékre.

A tábor után egyedül rajtad múlik majd, mit hozol ki a frissen megszerzett tudásodból. Legyen saját vállalkozásod! Kezdd tájékozottabban a felsőbb tanulmányokat! Egy biztos: a különleges feladatok megoldása, a monetáris titkot felfedezése közben a pénzügyi tudatosság lényegét szinte magadtól fogod elsajátítani. Ez pedig egy olyan készség, amelynek életed végéig hasznát veszed majd.

Szilágyi Sára

Kapcsolódó linkek:
https://peopleteam.hu
https://www.youtube.com/user/PeopleTeamMedia
https://www.facebook.com/peopleteam/
https://www.instagram.com/peopleteamofficial
https://www.uzletnoknek.hu

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK