Gazdasági tábor??? Már ilyen is van!

0
1856

Fiatalon vállalkozást indítani, egyetemen financiális szakot választani divatossá vált. Egyre több innovatív startup lát napvilágot mind a külföldi, mind a hazai piacokon, a friss diplomás elemzőket és menedzsereket pedig tárt karokkal fogadják a nagyvállalatok.

A mai gimnazisták azonban zömmel felkészületlenül, szilárd bázis nélkül debütálnak később az első kurzusaikon, majd akár a cégalapításnál is nem várt problémákkal szembesülhetnek. Az általános tantárgyak közé valószínűleg csak nyögve nyelősen lehetne bepasszírozni egy újabbat: az órarendek már most is gyomorforgatóan dugig vannak. A pénzügyi ismeretek alapjait a legtöbben otthon kezdik elsajátítani, jóllehet a felnőttek sem értenek maradéktalanul a valuta, az árfolyam vagy például a haszonmaximalizálás tematikájához. A saját és a családi költségvetésen sokan nem tekintenek túl, így tőzsdézésről vagy vállalkozásokról eszmét cserélni már komoly gondot okozhat.

A motivációd meglenne, de gőzöd sincs, ki segíthetne az első lépésekben? Ha úgy érzed, megtorpantál a fejlődésben, próbáld ki a PEOPLE TEAM nyári táborát. 10 témacsomag áll a jelentkezők rendelkezésére, amelyekből az egyik a BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK nevet viseli. Bár nem tanácsos játéknak tekinteni a mindenkori pénzügyeidet, ez nem jelenti azt, hogy nem ismerkedhetsz meg játékos formában ezzel a szerteágazó kérdéskörrel. Hagyd, hogy magával sodorjon a cash flow, és nevezz be a következő nyári PT-táborba!

Miből áll egy turnus? A résztvevők kezdetnek pénzügyi személyiségtesztet töltenek ki, majd jöhet, ami a csövön kifér: a befektetések, a részvények, a vállalkozások. Megismerkedhetsz a tőkepiaccal és a tőzsdézéssel, sőt, felállíthatod a saját üzleti tervedet is. Tanulhatsz virtuális portfóliókészítést vagy elemezhetsz vállalati beszámolókat. Egy hét alatt olyan ismeretekre tehetsz szert, amelyek a suliban garantáltan nem kerülnek terítékre.

A tábor után egyedül rajtad múlik majd, mit hozol ki a frissen megszerzett tudásodból. Legyen saját vállalkozásod! Kezdd tájékozottabban a felsőbb tanulmányokat! Egy biztos: a különleges feladatok megoldása, a monetáris titkot felfedezése közben a pénzügyi tudatosság lényegét szinte magadtól fogod elsajátítani. Ez pedig egy olyan készség, amelynek életed végéig hasznát veszed majd.

Szilágyi Sára

Kapcsolódó linkek:
https://peopleteam.hu
https://www.youtube.com/user/PeopleTeamMedia
https://www.facebook.com/peopleteam/
https://www.instagram.com/peopleteamofficial
https://www.uzletnoknek.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .