Színésztábor: egy lépéssel közelebb az Oscarhoz

0
1516

„Mindenki csak ordibál és üvölt a másikkal, nyoma sincs az együttérzésnek. Ma már senki sem gondol bele a másik helyzetébe.” Ismerős az idézet? Bizonyára téged is lenyűgözött Joaquin Phoenix alakítása Jokerként. Ha szeretnél a babérjaira törni és közelebb kerülni az Oscarhoz vagy más díjhoz, neked ajánljuk a PEOPLE TEAM színésztáborát: mutasd meg, ki vagy, és építs kapcsolatokat értékes emberekkel!

30 év tapasztalat, 10 témacsomag, 3 turnus, 1 helyszín. A színészképző csupán egy a csaknem három tucat tábori téma közül, amire jelentkezhetsz. A PT tematikus táborába többek között fiatal rendezőket, operatőröket, forgatókönyvírókat várunk. Amennyiben te játszani szeretnél, a testvéred vagy barátod pedig imád fényképezni, és kipróbálná az operatőrködést, hozd el őt is Kecskemétre: élvezetes lesz közösen alkotni.

Az oktatók csak pár évvel lesznek idősebbek nálad, 2020-ban ugyanis a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves hallgatóival tölthetsz együtt két hetet. Igen, kettőt! A színészkurzusra ugyanis kizárólag dupla turnusban lehet jelentkezni, ez az előre összeállított program- és próbaterv miatt fontos. Nem arra vagyunk ugyanis kíváncsiak, ki magolja be leghamarabb a szövegkönyvet, hanem azt szeretnénk, ha nemcsak jól éreznéd magad, de elégedett is lennél saját teljesítményeddel és a csapatéval egyaránt.

Nem csupán szépen beszélni, szavalni, énekelni tanulsz meg a táborban; itt eggyé kell válnod a színpaddal. A két hét alatt rengeteg tanulhatsz a színházról, a színjátszásról és önmagadról, az igazán jó színészkurzus ugyanis a személyiségedet ugyanúgy fejleszti, mint a tehetségedet. A tábor végére jóval kreatívabbá és nyitottabbá válsz majd. Azzal, hogy megeshet, egy tőled idegen karakter bőrébe kell belebújnod, megtanulod máshogyan szemlélni a világot. Fejlődik érzelmi intelligenciád, megtapasztalod, milyen érzés más cipőjében járni. Nem tét nélküli a sok gyakorlás: a dupla turnus végén bemutatjuk közös darabunkat a táborlakóknak. Ütős, fiatalos előadásra készülhetsz, ehhez azonban a szereplőkön kívül tehetséges dramaturgokra és díszlettervezőkre is szükség van.

Alakítsuk együtt a darabot! Nem hiszünk a klasszikus tanár-diák viszonyban, a PT-ben barátok és kollégák dolgoznak, mutassuk meg hát egymásnak bátran a következő lépést. Ha elsőre nem megy, újrakezded, újrakezdjük – hiszen a kudarcot az jelenti, ha meg sem próbálod.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .