Kezdőlap Címkék Medve

Címke: medve

Már a medve sem a régi

A behódolt média és a kiszolgáltatott közvélemény az élet – különösen a politikai felvilág látható és főként csak sejthető részét, de általában – minden területét, szimulákrummá változtatja, úgyhogy az abszurd közjáték, a mindent magához vonzó reality show, összekeveri a témákat és műfajokat. A tragédia bohózatként, a valódi dráma kabaréként mutatkozik, a valós valóság pedig elrejtőzik, hol medvebarlangba, hol a politikacsinálók budoárjába.
Három egymással meglepő módon összefüggésbe hozható, de a valóságban egymástól távoli, más-más jelentőségű és kaliberű jelenség van jelen a rommagyar mediákban és így aztán a “közéletben”, ha ugyan van még ilyesmi errefelé. A bulvár és az infotainment, a szórakoztatgató műfajba oltott hír-, és főként ál-híripari termékek, mint keleti bazárban „hozzák össze a dolgokat”, leegyszerűsítik és lebutítják, a bóvli szintjére visznek le fontos dolgokat és emelnek a figyelem középpontjába lényegteleneket, a hatalom dicsőségére, a fogyasztók mulattatására. Panem nélküli circus a világ, örömnek apró, de ámulni rajta még lehet.
A kommentátorok és magukat újságírónak mondó propagandisták egyfelől azon versengenek, hogy hogyan fényezhetnék Orbán Viktort és tüntethetnék pozitív színben föl az EPP-beli “kért és elért” nagyszerű teljesítményét, a pártcsaládon belüli fölfüggesztését; aztán azon filózik “a nép”, hogy mi legyen “Rozival”, az anyamedvével, amelyik megtámadta és halálosan megsebesítette az őt “zargató” “két gyerekét egymaga nevelő”, post mortem, hős apát; végül fölbukkant az EMNP és Tőkés László, a politikai felvilág peremén, és új-régi szereplő veszi át a nem létező párt marsallbotját, aki nemcsak botránykeltő, hanem akinek megválasztása is gyanús.
Az Orbánt dicsőítő üzenetek arra jók, hogy az itteni politikai/értelmiségi felvilág vazallusi pozícióját megmutassa – ha, kellett újfent és rárakott lapáttal –, a lehajtott fejet, a kiszolgáltatott és koldusként előrenyújtott tétova tenyeret. Ez nagyjából elég is lenne, a kép nagyon jól megjelenítheti a lényeget: a „fijjuk, lementek kutyába” és ott is maradtak. Meglepetésükre viszont, a „kutyáknak már van királyuk” és az nem ők, erre aztán felsóhajtanak, jaj, de kár, viszont a király uralma az mégiscsak királyság, nyaljunk oda még egyet, mondják, ha már kéznél van a nyelv, és hátha valami apró mégicsak csörren koldusmarokban, ha esdekel. Így aztán

senki sem akar arról az abszurd és nemcsak Orbánt, de Webert és az egész EPP-s bagázst jellemző logikai bukfencről még hallani sem, hogy egy pártot „saját kérésre”, szavazásos alapon felfüggesztenek, mintha valamiféle trófea – a felfüggesztettség ikonikus képe – lenne,

amit Orbán kapott, kitüntetés és buksisimogatás. Kérdés, ha nem szavazzák meg a fölfüggesztést – ha jól értem a magából kikelt rommagyar vezér is megszavazta, elég zavarodott egy gesztus, nemde? – akkor a Fidesz marad az EPP-ben, sőt Orbán lesz az új Weber? A zagyva, az értelmetlenség, de főként, ahogy azt az itteni politikai/értelmiségi mainstream benyeli és közvetíti, sőt a média frankón fölerősíti, még itteni szinten is botrányos, az alternatív tényekből alternatív-valóság (zombie-világ) született: Orbán és pereputtya (hogy Fideszt ne mondjak) a politikai nyugat páriája lett immár, ahogy azt románul mondják, „ku akté űn régúlő”, aktákkal igazolhatóan, és ezt úgy kommunikálják, mint győzelmet. Mit érthet ebből az egyelőre – kivételként és nem főszabályként – józan eszénél maradt plebs? Hát, hogy magasról teszünk Európára, hogy a Brüsszelezés új, immár rejtett formában fog folytatódni és a sorosozásnak sem alkonyult le. Ha Orbán a király, akkor az EU-nak vége, hajrá szavazzunk erős EP-jelöltekre, sőt szavazzunk át a Fideszre (mindegy, hogy az ottanira, vagy az ittenire – a szeles, de tavaszias Budapesten írom e sorokat)!
Aztán ott van a medve, bocsaival barlangjában, idilli-bukolikusan tavaszi szendergésben, és jön a nagyon-nagyon széköly atyafi zargatni, bizonyára valami új népszokást „tradícióvá tenni” szándékkal, és mint minden medve felhorkad és megvédi kölykeit. Ki gondolta volna, nemde? Példátlan, szörnyű és fölháborító a medve-botrány, de főként kapóra jön hazug helyi kiskirálynak. Már-már új fordulatot vesz, éveken át folyó ádáz harca a fenevadak ellen, egyet a „koalíciós partner” miniszterasszonynak is odaszúr Borboly Csaba, hogy ti. nem adott kilövési engedélyt – ugye, mint kiderült, sem ő, illetve senki más nem is kérte (ott és jó helyt van egy kis hazug rágalom) –, s aztán jön a rossz hír (a Hír-TV-től – ejnye ejnye nem müxik a feed-back, az ottani propagandát hiánytalanul átveszi a helyi, de fordítva még dolgozni kell az ál-hírek terjesztésével el`tá`sak!), hogy „medvezargatás esete forgott fenn”. Az öngyilkosságnak egy „erőst sajátságos” formája, amivel az atyafi élt, ja és belehalt. Nem vitás nagyon rossz a PR-ja a medvének szerte Székelyföldön, a folyamatos és gyakran hazug lejáratása, a kiskirály – lassan-lassan egyetlen hatásos – propagandája működik, ahogy alakulnak a dolgok, nem, hogy valami pozitív, de medve sem marad uralkodása után.
A hétvége híre volt – na jó, csak úgy zárt körben, szordínóval – hogy kis híján megújult az EMNP, de … aztán mégse. És megjelent a váradi színen a sokszorosan lejárt szavatosságú Tőkés László, sőt beszólt hittársának Semlyén fővadásznak is, hogy becses (Lol) személyével Fidesz itteni fiókpártot erősített március havában, s nem vadászással ütötte el az időt. Mondom majdnem bekövetkezett az elképzelhetetlen, ha igaz egy, egyetlen egy, szavazaton múlott, vagy mulasztották a dolgot el. A Tőkés-Fideszes aprópárt megújulásának ígérete, már-már a levegőben volt, aztán jött egy „folytonosságot ígérő” csicska és annyi lett az új lendületnek. Az eset pikantériája, hogy már nálunkfele is elég, ha valaki botrányhős, hogy „magas politikai funkcióhoz” jusson: az ex-püspök, egykori morális példakép, a „mega-pásztor”, ahogy kliensei szólították, új/régi csicskást, másik strómant tett párt-gyermekének élére. Nem is lenne ez nagy csoda, viszont az új arcról – Csomortányi István – egyetlen, de micsoda (!), dolgot tudunk, hogy nyilvánosan köpködős. Mindent egybevetve ugyanis, egyetlen dolog hírlik róla: tíz éve szerette volna leköpni a Váradra meghívott Demszky Gábort, de nyála célt tévesztett és (akkor a még másik aprópárt alelnöke, és jobber ifjúsági vezető) egy helyi szerkesztőt, írót, és kultúrszervezőt tisztelt meg, amit viszont az elkövető „nem bánt meg”, pont. Hát így épül és szépül kishazánk, elég egy rosszul célzott köpés és a pártvezéri székbe röpít, az ex-püspök áldásával, ismét megtörtént a csoda.
Nem akarom, azt a közhelynek számító, de leggyakrabban költői kérdést elsütni, hogy meddig süllyedhet még a rommagyar közélet, a politikum, a nyilvánosság, mert tudom. Jövő héten új prókátorok fognak még lentebbre menni, a versengés a „kutyába lemenni” becses tétjéért folyik és ezért nincs feneke a dolognak. Addig megjegyzem, hogy már a jó öreg medve sem a régi, domesztikálódott, helyi kiskirályok politikai játszmáinak ágensévé lett, sajnálom őt.

Bréking nyúz, 2018. 07. 29 –Tudósítás a másik valóságból

0

Vége Tusványos varázsának, mára ismét előkerültek a mindig jól bevált migránsok. Ellentételezésül Vajna Tímeából is megmutatjuk, amit ő mutatott nekünk – ott legalább minden szép és minden jó, sehol egy migráns, amerre a szem ellát, csak combok és dombok.

Ne menjen senki Amszterdamba, főleg sötétedés után, de jobb, ha semmikor, mert az Origo szerint a rendőrség nem ura a helyzetnek. A Ripost címében a kellett szót egy t-vel írják, már majdnem kijavítottuk, de aztán eszünkbe jutott, hogy szeptembertől minden más lesz, hátha ez is megváltozik, hagytuk az egy t-t, kétharmaduk van, biztos nekik van igazuk.

A 888 úgy tudja, hogy a német strandok bajban vannak, a migránsok miatt nem mennek az emberek. (Mondjuk csak azért, hogy migránst lássunk, mi sem mennénk oda.) Vajna Tímeával kellene a német strandok forgalmát feldobni, mint ahogy ezt a cikkünket mi is a filmügyi kormánybiztos feleségének formás fenekéről készült fotójával illusztráljuk.

Bűnös éjek

„Amint Amszterdam belvárosában leszáll az éj, gyakorlatilag a bűnözés veszi át az uralmat. Folyamatos a kábítószer-kereskedelem, a rablások száma a többszörösére nő – mondta Arre Zuurmond amszterdami ombudsman a Trouw című holland lapnak. A szakember szerint a rendőrség nem ura a helyzetnek, gyakorlatilag „egy súlyos testi sértést szenved el a város ezen része”.

A holland média szerint az egyik legfőbb probléma, hogy 160 ezer olyan jogerősen elítélt bűnöző van, aki éppen nincs börtönben, és nagy részük Amszterdamban.” (Origo: Döbbenetes bűnözési hullám Amszterdamban, a migránsok központjában)

Orbán medvével randizott a rengetegben

A Lokál szerint Orbán Viktor medvével találkozott Erdélyben, de azért ne tessék nagyon megijdeni, a sajtós bácsik kicsit túltolták a biciklit, a medve jól van, nem esett baja.

„A miniszterelnök Facebook-oldalára feltett videóból kiderült, medvébe botlott Orbán Viktor Tusnádfürdőre tartva. A videón Orbán Viktor beszédének fontos részletei is hallhatók, ezt illusztrálta a miniszterelnök stábja a tusványosi látogatás képeivel. Például olyan képekkel is, hogy hogyan próbált a medve bekapcsolódni a nagypolitikába.” (Lokál: Medvével találkozott Orbán Viktor Erdélyíben).

A kiskorú migránsokat a szüleiknek kellett megfékezni

„Legutóbb a chemnitzi strandon egy 12 és egy 14 éves fiatalt vettek őrizetbe, akik két 12 éves lányt kezdtek el a medencében fogdosni. A fiatal lányok azonnal az úszómesterhez futottak segítségért, aki riasztotta a rendőröket. Az egyenruhások nem tudtak mást tenni, mint átadták a kiskorú migránsokat a szüleiknek.

Né­met­or­szág­ban már napok óta ko­moly for­ró­ság­ról szá­mol­nak be a me­te­o­ro­ló­gu­sok. A nagy­vá­ro­sok strand­jain vi­szont gon­do­kat okoz a mig­rán­sok vi­sel­ke­dése. Sok­szor ugyanis nem csak fi­gye­lik a lá­nyo­kat, hanem fog­dos­sák vagy zak­lat­ják is őket. (Ripost: Két 12 éves lányt fog­dos­tak a me­den­cé­ben, rend­őrt kel­let (sic!) hívni).”

120 perc – 2018. január 25. 14:00

0

Karácsony esete a tizenharmadik havi nyugdíjjal

Évenkénti egyszeri, az átlagnyugdíjnak megfelelő mintegy 120 ezer forintos juttatást ígér a nyugdíjasoknak Karácsony Gergely. Az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje szerint a magyar baloldal nem tud nem beszélni a tizenharmadik havi nyugdíjról. (atv)

Erdőtüzekben megsérült medvéket gyógyítottak Kaliforniában

A Kaliforniai Egyetem állatorvosai a Los Padres nemzeti parkerdőben találtak a két felnőtt medvére, valamint az öt hónapos pumakölyökre. Mindegyik vadnak a mancsa égett össze. Az állatorvosok bevetették az akupunktúrát, a kiropraktikát és a hideg lézert is. (AP)

Autómegosztó szolgáltatást indít a Mol.

A 300 autót egyelőre Budapest belső részein lehet igénybe venni, amelyhez okostelefonos alkalmazás és előtte internetes regisztráció szükséges. Az ár versenyképes a taxiéval. (FüHü)

Farkas nyomát találhatták meg a Börzsönyben

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a szerdán reggel megtalált lábnyomok alapján figyelték a ragadozó mozgását, majd ürülékmintát is találtak. Teljes biztonsággal csak a minta további elemzése után lehet kijelenteni, hogy a farkas sok év után visszatért a Börzsönybe. (MTI)

Kutyák mentették meg a medvétől a gazdájukat Székelyföldön

0

Újból emberre támadt medve a székelyföldi Hargita megyében. A medve a 2017-es év utolsó napján a Csíkszentimrei Büdösfürdő közelében támadt egy juhászra, akit a kutyái mentettek meg a nagyvadtól.

Az áldozat a támadás során fejsérülést szenvedett, emiatt megműtötték. A juhász szerint a medvék nem alszanak téli álmot, ilyenkor is rendszeresen látják a nyomaikat. A gazda egész életét az állattartásra rendezte be, jelenleg 400 juhot tart, így a nehézségek és veszélyek ellenére is folytatnia kell a munkáját.

A büdösfürdői gazda volt a 18. áldozata a medvéknek 2017-ben Hargita megyében.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az esettel kapcsolatban kijelentette, Hargita megyében úgy tűnik, hogy nem a medvék alszanak téli álmot, hanem a bukaresti környezetvédelmi minisztérium illetékesei. Hozzátette, továbbra is késik a fenntartható vadgazdálkodást szabályozó menedzsmentterv elfogadása.

Romániában azóta sokasodtak meg a medvetámadások, hogy a környezetvédelmi minisztérium 2016-ban a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta. Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak. A székelyföldi károsultak tiltakozásai nyomán tavaly szeptember elején a minisztérium 140 veszélyesnek talált medve és 97 farkas kilövését vagy áttelepítését tette lehetővé, de minden egyes kilövési vagy áttelepítési kérelmet Bukarestnek kell jóváhagynia. A tárca november elejéig Hargita megyéből hét medve kilövését engedélyezte.

A 2017 eleji állománybecslés adatai szerint Romániában mintegy 6800 medve él,

a medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

Nem hoztak már hasznot az állatkerti medvék, megölték őket

0

A két barnamedve idős volt, de egészséges. A dániai Aalborg állatkert emiatt dühös bejegyzések százait kapta a közösségi médiában.

A 20 és 21 éves állatok már alkalmatlanok voltak a szaporodásra, kifutójuk sem volt már megfelelő számukra, átadásuk más állatkertnek pedig csak elvette volna a helyet genetikailag értékesebb medvék elől – érvelt az aalborgi állatkert.

Hozzátették, hogy az elaltatott állatok tetemét egyebek közt kutatási célokra hasznosítják.

A kommentelők, akiket felháborított a „hasznavehetetlen” medvék likvidálása, azzal vádolják az állatkertet, hogy hamis prioritásokat követ, és csak a gazdasági hasznot tartja szem előtt. Ízléstelen és barbár cselekedetnek tartják, hogy az öreg medvéket megölték, ahelyett, hogy javítottak volna életkörülményeiken.

A dániai állatkertek egyes lépései már korábban is heves vitákat váltottak ki. Sokan nehezményezték például 2014-ben, hogy a koppenhágai állatkertben megöltek egy már ugyancsak „haszontalan” zsiráfot, és gyerekek előtt boncolták fel.

Betört a konyhába egy medve Tusnádfürdőn, kirámolta a hűtőt

0

A lakók hiába hívták a segélyhívó számot, a hatóságok nem tudtak kimenni hozzájuk – egy másik medveriasztás miatt.

Az egyik lakó mesélte el a szekelyhon.ro-nak, mi történt. A medve betörte az ajtót, bement a konyhába, kinyitotta a hűtőt, és

megette a zsírt és a padlizsánkrémet.

A lakók persze felébredtek a zajra, felkapcsolták a villanyt, ekkor a medve az udvarra menekült az élelemmel, és ott evett tovább.

Közben hiába hívták a 112-es segélyhívó számot: ugyanis a hatóságokat előtte hívták egy közeli panzióhoz, onnan is egy medvét kellett elkergetniük.

Romániában körülbelül 6800 medve él, többségük a Székelyföldön. Az Olt folyó völgyében fekvő Tusnádfürdőt két oldalról is erdők övezik, szinte mindennap látni élelmet kereső medvéket a városban.

Megölte egy medve a gondozóját

0

Európa legnagyobb ragadozóparkjában, a svéd Orsa Rovdjursparkban támadt egy medve a gondozójára.

A 19 éves férfi a rendőrség szerint az egyik üres medvekarámot takarította, amikor

megtámadta egy barna medve, amelyik a kerítés alatt ásott magának utat.

Látogatók egy csoportja látta a támadást. Ők is a karámon belül voltak, de sikerült kimenekülniük.

A megtámadott gondozót mentőhelikopter vitte kórházba, de nem tudták megmenteni az életét. A medvét elaltatták.

MTI/FüHü

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK