Kezdőlap Címkék Kiszivárogtatás

Címke: kiszivárogtatás

Karácsony: Orbán rendszere hibrid

Budapest főpolgármestere az amerikai honanyák és honatyák előtt fejtette ki a véleményét a visegrádi államok fővárosi polgármestereivel együtt. Karácsony elmondta, hogy Orbán Viktor nemzeti együttműködési rendszere se nem demokrácia se nem autokrácia hanem egy hibrid, amelyben mindkettő jelen van.

Budapest főpolgármestere pontosan tudja, hogy az Egyesült Államokat nem annyira Orbán nemzeti együttműködési rendszere zavarja hanem az, hogy jó kapcsolatban áll Washington két stratégiai ellenfelével Kínával és Oroszországgal. Épp ezért Karácsony Gergely bírálta a Belgrád-Budapest vasutat, amely sokkal inkább áll Kína érdekében mint Magyarországéban. Hasonlóképp kritizálta a Paks 2 beruházást is, amelyet az oroszok kétes technológiai fegyelemmel épitenek.

Az orosz titkosszolgálat beavatkozik Magyarországon

A Városháza ügy kapcsán nemcsak Karácsony Gergely, de Bajnai Gordon egykori miniszterelnök is titkosszolgálati akcióról beszélt. A főpolgármester szerint az orosz titkosszolgálat a avatkozott be, amely Magyarország leggazdagabb családját, a Rahimkulov famíliát használta fel erre. Karácsony szerint a Rahimkulov család olyan befolyásos, hogy Putyint is el tudja érni. A következtetés, melyet Karácsony nem mondott ki: Orbán Viktort Vlagyimir Putyin támogatja! Ez nem a legjobb ajánlólevél manapság Washingtonban.

Pegasus

Karácsony Gergely arról is beszélt az amerikai honatyáknak és honanyáknak, hogy a magyar titkosszolgálat lehallgatott ellenzékieket az izraeli Pegasus program segítségével Magyarországon. Ez nagyon súlyos vád, melyet megerősít az, amit Kövér László mondott még tavaly februárban a titkosszolgálatok vezetőinek : a magyar ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot! Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ráuszította a titkosszolgálatokat az ellenzékre.

Földi ex ezredes: ki szivárogtatta ki Kövér beszédét?

Az egykori titkosszolgálati ezredes, aki az Orbán kormány lelkes propagandistája lett, a Magyar Nemzetben aggódik amiatt, hogy Kövér László beszéde másfél évvel később kiszivárgott a titkosszolgálatok gyűléséről. Vajon miért? Orbán emberei minden bizonnyal keresik a kiszivárogtatót, de nem biztos, hogy meg is találják, mert a nyomok eltűntetésében a titkosszolgálatok általában profik szoktak lenni.

Valójában Földi ex ezredest – éppúgy mint Orbán Viktort vagy Kövér Lászlót a titkosszolgálatok lojalitása izgatja.

Emlékeznek arra, hogy Milosevics nemzetbiztonsági főnöke CIA igazolványát lobogtatta Hágában a nemzetközi törvényszék előtt.

Ceausescu és neje kivégzéséről az a különleges bíróság döntött, melynek élén Stanculescu tábornok állt. A katonai titkosszolgálat főnökét annak idején még maga Ceausescu nevezte ki.

Sem Ceausescu sem Milosevics sorsa nem vonza igazán Orbán Viktort…

Borkai-ügy: Maldív-szigeteki bankokban a vagyon?

Két Maldív-szigeteki bankban tartja vagyonát Borkai Zsolt, ahová minden év végén elutazott családostul és üzlettársakkal – állítja a kiszivárogtató. A felvételeket alighanem nő készítette.

A titokzatos, magát ügyvédnek nevező személy az éjszaka két bejegyzést tett közzé az Ez az ördög ügyvédje blogoldalon. Az elsőben azt közli, hogy az egyik legnagyobb pornóoldalra általa feltett felvételeket Borkai és Rákosfalvy Zoltán vetette le arra hivatkozva, hogy ők a jogtulajdonosok, és nem járultak hozzá a közreadáshoz. (Ezért a szerző egy másik megosztón helyezte el ezeket.)

A röviddel ezután kitett bejegyzésben arról ír, hogy Borkai nem csak egyszer volt búvárkodni a Maldív-szigeteken. Minden év december 27-én három hétre a Maldív-szigetekre utazik az üzlettársaival és feleségével.

„Tudjátok, a család az első”

– tette hozzá epésen. Onnét aztán január közepén érkeznek vissza. Borkai felesége az elmúlt évekig tanárként dolgozott az egyik győri iskolában, és szabadságon is volt mindig január elején.

Ezeknek az utaknak azonban nem a búvárkodás volt az elsődleges céljuk: először abba a

legalább két bankba mentek, ahol korrupcióból származó vagyonát tartja Borkai

– írja az ismeretlen. Ott van még annak az offshore cégnek is a bankszámlája, amivel a győri földügyletet varázsolták meg. (Az Audi új logisztikai központja azokon a mezőgazdasági földeken épült 2012-ben, amelyeket korábban Rákosfalvy felvásárolt, majd a Borkai vezette önkormányzat átminősített iparivá, így már sokszoros áron adhatták el a németeknek.)

A Maldív-szigeteken a bankot Rákosfalvy intézte. Az első útjuk mindig oda vezetett. Aztán hidroplánt béreltek, és azzal repkedtek a szigetek között – fogalmaz.

Megjegyzi még, hogy a Maldív-szigetekre nem valamelyik repülőjükkel mentek, ahhoz azok kicsik. Nagy magángép a fideszes oligarchák közép-ligájának nem jár, csak a top-csapatnak, a Mészáros-Orbán-Tiborc családnak, Rogánnak, Matolcsynak van saját. Ezért nemzetközi járattal utaztak, amelyen azonban nyilván lényegesen fokozottabb a biztonsági ellenőrzés, mint Péren. Csakhogy Borkai a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt, amihez járt diplomata útlevél. Így Borkai gond nélkül juttatta fel a gépre a készpénzt: érinthetetlen diplomáciai csomagként utazott minden évben a bőröndnyi készpénz. (Borkai helyett 2017-ben új elnököt választott a MOB.)

A szivárogtató hamarosan folytatást ígér. Az új helyen lévő felvételek egyike alapján arra lehet következtetni, hogy a kompromittáló anyagokat női kéz készítette.

Győri polipról ír a Borkai-szivárogtató

A malackodás után üzleti ügyekről ír a Borkai-szivárogtató, de bizonyítékok nélkül. Lényege: évente egymilliárdot szivattyúz ki a „győri polip” magánzsebekbe, amelyből évente Maldív-szigeti kiruccanást is szerveznek maguknak. „Elég ismert” emberről ígér folytatást.

Borkai Zsolt nem a családjára és nem a városára büszke, hanem arra, hogyan hálózták be páran egész Győrt, hogy aztán szétlophassák. Borkai egy évben nagyjából egymilliárd forintot lop ki a városból, és visz ki külföldre. Bő tíz éve vidáman működtetik a pénzszivattyút, csak mert senki nem gátolja meg őket ebben – írja sorozata új részében az Ez az ördög ügyvédje.

Ezután sorra veszi azokat az embereket, akik szerinte e kör részei. Vannak üzletemberek, Borkai közvetlen munkatársai. Mivel bizonyítékokkal nem lépett elő, nem írjuk le a neveket.

Ez alkalommal már a minden évben megrendezett háromhetes Maldív-szigeteki kiruccanásokról ír az állítólagos ügyvéd. Aki azzal zárja bejegyzését, hogy tegnap már konkrét fenyegetések érték, de nem tudják megijeszteni. „Ha velem bármi történik, sokkal több szar fog a nyakukba ömleni, mint amennyit valaha el tudtak képzelni.”

Az ugyanezen szerző által létrehozott Borkai Zsolt valódi arca Facebook-oldalon hozzászólásként tette közzé, hogy

„a következő ember, akiről majd jönnek az információk, elég ismert”.

De az ő esetében is a bulvár részre fókuszál, hogy egyáltalán foglalkozzanak vele az emberek. Hány fős személyzet dolgozik neki, mi folyik a nála tartott partikon. Már fotó is van róla, hiába tetetik le a vendégeikkel a telefont. Mennyi pénzt költ a felesége egy évben ruhákra. Ilyenek. Van időm szépen mindenre. Remélem – írja.

Borkai-szivárogtató: sok jóra ne számíts!

A tavaly májusi buliról ezúttal nem Borkai Zsoltot ábrázoló videórészletet közölt az Ez az ördög ügyvédje. Aki azt írta, hogy a polgármester bevallotta a Horvátországban illegális prostitúciót. És nem számíthat semmi jóra a Fidesz részéről se. Kiderül, hogy a buli több napos volt.

Hát, eljött az első beismerés. Lesz még több is! – kezdte tegnap megígért újabb, immáron ötödik részét a Borkai-ügynek. Ennek melléklete ugyancsak az egyik legismertebb nemzetközi pornóoldalra navigál, ahol egy négy másodperces jelenetsor látható. Ezen – teljesen egyértelmű helyzetben – nem Borkai, hanem az írásokban folyton emlegetett Rákosfalvy Zoltán látható egy hölggyel, a pornófilmekből ismert megmozdulásban.

Utalva a – helyi hírek szerint hirtelen szabadságra távozott – győri polgármester előző napi videóbeszédére, a kiszivárogtató azt írja: Borkai, egy dolgot mindig elfelejtesz: ügyvéd vagyok, tudom mit csinálok. Veled ellentétben tudom, hogy Horvátországban a prostitúció illegális.

„Szóval tegnap bevallottál pár év börtönt”

– Rákosfalvy haverodat is terhelve.

Hiszen ti szerveztétek tavaly például a pünkösdi dorbézolást, te fizetted ki a lányokat is, a hajóval pedig – társaiddal együtt – a helyszínt biztosítottad. Tetted mindezt hivatalos személyként, ami súlyosbító tényező. Nem tagadtad a beismerő videódban, hogy te adtad a lányokra a pénzt, csupán azt dadogtad el, hogy nem közpénzből finanszíroztad az utazásodat – sorolja.

Majd leírja, hogy a hajó egy Lagoon 450-es típusú katamarán volt, amit azonosítani  „könnyű dolguk lesz a horvát zsaruknak”, ráadásul a kokain nyomait gyakorlatilag lehetetlen eltüntetni. Ennek kapcsán azt kérdezi, hogy hajlandó-e mintát adni Borkai, amivel ellenőrizhető a drogfogyasztás.

Végezetül azt fejtegeti, hogy nem csak Borkai családjának lesz legalább ezt a hetet kibírnia, csak mert ez parancsolták a „központban”. Akik részéről pedig nem sok jóra számíthat.

„Nem csak a riói bukta miatt lettél kegyvesztett, hanem azért is, mert túl sokat loptál, és alig hagytál nekik valamit. Eddig is csak megtűrtek, de most, hogy az első büntetőügy már itt lebeg a fejed felett, sok jóra ne számíts tőlük.”

A bejegyzés végéből egyébként kiderül, hogy a most közölt filmrészlet már nem Horvátországban készült, hanem másnap, a Maldiv-szigeteken. Vagyis a buli az eddig ismerttel szemben még drágább lehetett.

Az egyik fellelt ajánlat egyébként egy hétre több, mint négy ezer euróért (tavalyi árfolyamon mintegy 1,3 millió forintért) kínált Lagoon 450-est két évvel ezelőtti áron.

Borkai részben beismer, de perel – máris cáfol a kiszivárogtató

Évekkel korábban készültek a felvételek, részben manipuláltak, részben valódiak – áll Borkai Zsolt tévényilatkozatában. Feljelent és nem lép vissza a polgármester-választástól. Szerinte mindez botlás volt. A kiszivárogtató máris közölte: a felvételek tavaly májusiak, és holnap folytatja a közlést.

„A napokban rólam megjelent felvételek több éve készültek, amelyek részben manipuláltak, és részben igen valódiak. Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni elsősorban a családomtól. Hibáztam és megbántam. Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam” – mondta a Győrplusz TV-ben felolvasott nyilatkozatban Borkai Zsolt polgármester, aki először szólalt meg a róla napokkal ezelőtt kirobban ügyben.

Hangsúlyozta, hogy soha nem élt illegális szerekkel, bármilyen ezzel kapcsolatos hír csakis manipuláció,

törvénysértést pedig nem követett el, ezért büntetőeljárást kezdeményez.  

Szerinte politikai ellenfelei az utóbbi években mindent elkövettek, hogy adatokat gyűjtsenek róla, azért, hogy polgármesterként felállítsák. Módszerük:

botlása párhuzamba állítása a politikai teljesítménnyel,

melynek egymáshoz az ég világon semmi köze nincsen – mondta. Nem adja Győrt harc nélkül olyan emberek kezébe, akik képtelenek vezetni, képtelenek a fejlődést garantálni. Céljuk, hogy olyan nyomás alatt tartsák, hogy visszalépjen a polgármester-jelöltségtől, de nem lép vissza. A győriek vasárnap eldöntik, hogy szeretnék-e közösen folytatni a 13 éve elkezdett munkát – közölte Borkai.

Az ügyet kiszivárogtató állítólag ügyvéd azonnal ragált a Facebookon nyitott oldalon: nem évekkel ezelőttiek a felvételek, hanem tavaly májusiak. És

vannak más felvételek is, ezt is pontosan tudja Borkai.

Ahogyan azt is, hogy rendelkezem a számára nagyon kínos adatokkal. A mai fellépését az alábbi képekkel kommentálom egyelőre. Folytatás holnap – írja.

Az Ez az ördög ügyvédje, azután, hogy – miként kora délelőtt megírtuk – elérhetetlenné vált korábbi helyén, másik tárhelyre költözött.

A Fidesz szerint Borkai Zsolt magánéletének része a győri polgármester szexvideó botránya. A Klubrádió több kérdéssel fordult a kormánypárthoz, de válaszul annyit közöltek, hogy a jachton készült felvételen vállalkozók és fiatal nők társaságában szexpartin résztvevő  városvezető „magánéletének része az ügy”. Ezt pedig „ezért nem kommentálják”.

Levették a Borkai-szivárogtató blogot

Hozzáférhetetlenné vált az „Ez az örödög ügyvédje” blog, amely a Borkai-féle kiszivárogtatást végezte. Délelőtt még azt ígérte, hogy folytatja, és tudja, miért csinálja. Lesz dolga Gulyás Gergelynek, aki kétszer is azt mondta nemrégiben: az ő köreikből nem szivároghat ki ilyen felvétel. Az egyik lányt azóta azonosították.

Többé nem elérhető a Borkai Zsolt jachtozását (állítólag kokainos-prostituáltas szórakozását) közzé tevő Ez az Ördög ügyvédje blog. Reggel, majd délelőtt egy-egy írással bővült a bejegyzéssorozat.

A titokzatos, bár írásai alapján az érintettek által ismert személy hétfőn először reggel közölt újabb – meglehetősen félreérthetetlen – fotót a kamerába néző Borkairól a lengén öltözve mellette-rajta lévő egyik hölggyel. Később aztán meglehetően dühös posztban osztotta ki az újságírókat, akik tőle várnak további információkat. Dolgozzatok végre! – írta.

Mint írja, megadta Borkai egy konkrét utazásának adatait. Tavaly pünkösd, Pér (ahol nagyon nem ellenőrzik a táskák tartalmát…), Rákosfalvy magángépe, Dubrovnik, hajó. Hozzátéve: tudja a gép lajstromjelét. „De dolgozzatok, és derítsétek ki. A hajót sem nehéz megtalálni, és ha megtaláljátok, szóljatok már a horvát hatóságoknak, hogy keressék ott kábítószer nyomait. Segítsek, mi volt tavaly május 22-e környékén, vagy megy nélkülem is?”

Az állítólagos ügyvéd – mint fogalmaz –

„amit teszek, tudom, miért teszem”.

„És azt is egyértelműen megírtam, miért Borkaival kezdtem. A mindent megfertőző korrupcióra akartam felhívni a figyelmet, aminek sajnos magam is részese voltam. Talán most elindul egy megállíthatatlan folyamat. Segíteni fogom még több nyilvánosságra hozott információval. Időm van.”

Ahogyan azt tegnap előre jeleztük, a kitakaratlan arcok alapján elkezdődött Borkai Zsolt állítólagos horvátországi jachtutazásán történt orgián részt vett fiatal lányok azonosítása. Ahogyan azt mára a Magyar Hang megírta, uniós támogatást nyert el korábban az egyik lány. Eszerint a Fejér megyei lány testvérével egy menyasszonyiruha-kölcsönző megnyitására és rendezvényszervezésre kapott pénzt a fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázaton, mégpedig csaknem hárommillió forintot. Egy interjúban beszéltek erről, ahogyan azt is elmondták, hogy édesanyjuk volt a példaképük, ő inspirálta őket. (Az interneten „nyomozók” azt is megírták, hogy az interjú a TV2-n készült. Hadházy Ákos pedig meg is találta ennek felvételét.)

A lány már az első napon, vagyis múlt pénteken megjelent fotókon szerepel, amint ott ül azon a bizonyos jachton a győri fideszes polgármester, illetve Rákosfalvy Zoltán ügyvéd és más lányok társaságában. A vasárnap nyilvánosságra hozott, 12 másodperces, konkrét szexuális aktust bemutató videófelvételen viszont nem látszik – írja a lap.

Érdekes lesz – ha megtartják – a szokásos csütörtöki kormányinfó, amelyet Gulyás Gergely szokott celebrálni. Az elmúlt szűk fél évben kétszer beszélt kiszivárgott hang- vagy képfelvételről. Legutóbb másfél hete, amikor a Karácsony Gergely-féle beszélgetésről (amelyről a Párbeszéd azt állítja, hogy több elnökségi ülésükön készült lehallgatásokból vágták össze) kérdezték. Akkor azt mondta, hogy „maffiaviszonyok vannak a baloldalon” (vagyis hogy szerinte egymást hallgatték le), ez látszik a felvételből.

„A Fideszen belül soha nem szivároghatna ki ilyen felvétel, mert ott teljesen más a politikai kultúra”,

a felvételen hallottaktól Gulyás irtózik. Májusban, a Christian Strache osztrák (emiatt lemondott) „Ibiza-videója” kapcsán pedig úgy vélte, hogy

reméli, közöttük nincsenek vezető pozícióban olyanok, akik hasonló óvatlanságot követnének el.

Majd azt fejtegette: a sajtó maga is fontos része a nemzeti szuverenitásnak, emiatt pedig „az a szerencsés, ha nemzeti tulajdonban van”. Egy állam úgy tudja leginkább a külföldi beavatkozás lehetőségét mérsékelni, ezáltal a saját szuverenitását megőrizni, ha a sajtóorgánumok nincsenek nyolcvan vagy kilencven százalékban külföldi tulajdonban. A tartalmi nézetkülönbség miatt kizárt dolog, hogy ilyen felvétel egy magyar kormánytagról elkészüljön – mondta a kancelláriaminiszter.

És nyilván arról is véleményt kell mondaniuk, hogy a „liberális szabadosságot” folyton ostorozó, ezzel szemben a „keresztény erkölcsöt” és „keresztény szabadságot” hirdető jobboldal éthoszával összeegyeztethető-e a történet. (és hogyan történhet meg, hogy az „önmagában morális fölényben” lévő sajtójuk be se számol az esetről).

Orbánról és a „kiszivárogtatások csatájáról” ír a Politico

Nagy a tétje a választásnak Orbán Viktor számára, mert veresége akár büntetőeljárásokat is maga után hozhat – olvasható a Politicoban. Az amerikai hírmagazin sorra veszi az elmúlt idő magyarországi korrupciós ügyeit és a civil szervezetekkel szembeni lejárató kampányt.

Orbán Viktor miniszterelnök számára a jövő havi általános választások tétje igen nagy. A korrupcióval kapcsolatos vádak új kérdéseket vetnek fel, hogy kormánya szerepet játszott-e a civil társadalom vezetőivel szembeni kiszivárogtatásokban és ez meglepetés veszteséget okozhat Orbán számára – írja az elismert amerikai politikai hírmagazin.

Cikkében a Politico arról ír, hogy Simicska Lajos, Orbán egykori barátjának újságjai és a kormány médiája között kölcsönös lejárató írások jelennek meg. Felerősödtek az Orbán által ellenőrzött médiában azon vádak, hogy külső erők, azaz Soros György beavatkoznak az ország belügyeibe. Legújabban civil szervezetek állítólagos titkos nyilvántartásairól szóló cikkek jelentek meg – utal a Politico a Migration Aidet ért támadásra.

A Fidesz erős pozícióban van a választások előtt, vele szemben pedig egy mélyen megosztott ellenzék áll – fogalmaz az amerikai portál. Ismerteti a Medián március eleji közvélemény-kutatásának eredményét, amely a az összes szavazó körében 39 százalék, a biztos szavazók körében 54 százalékos Fidesz-támogatottságot mutat. De a szavazók 29 százaléka nem rendelkezik párt preferenciával, és

a versengő kiszivárogtatások jelzik, hogy a kormány aggódik.

Eztán a Politico leírja, hogy a Magyar Nemzetben a Fideszről szóló korrupciós írások jelentek meg, szót ejt – név nélkül – a Semjén Zsolt svédországi vadászatáról szóló jelentésről. Ismerteti a legutóbbi ügyet, az FBI védett tanújával kapcsolatos korrupciógyanút, azt, hogy a Fideszt érintő, 3-4 milliárd euró összegű, uniós pénzből származó pénzmosási ügyről számolt be a magyar újság.

Ismerteti a Politico a Migration Aid, a Helsinki Bizottság, a berlini Civil Szabadság Uniója Európáért és a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok elleni kampányt, amely a kormánypárti Magyar Időkben jelent meg. Részletesen taglalja a MigAid egyik vezetője által elmondott történetet arról, hogyan próbálták meg őket beugratni gyanús külföldi, az angolt különféle akcentussal beszélő emberek.

Végül idézi Orbán Viktort, aki egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy „ezért az a feladatom, hogy megpróbáljam mozgósítani az embereket, és figyelmeztessem őket, hogy mi folyik, mi történik”. És hogy „nagyon sok tudást gyűjtöttünk erről a hálózatról, és ezt nyilvánosságra hozzuk”.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK