A Bubi-bringák adatai is kikerültek

0
1093
Forrás: Wikipédia

Ezúttal a BKK Mol Bubi kerékpárokhoz tartozó adatok kerültek a 24.hu birtokába: 5604 ember regisztrációs száma, telefonszáma, e-mail-címe. A lap forrása szerint tavaly óta tudott a kritikus minősítésű hibáról, de csak akkor kezdett foglalkozni ezzel, amikor kiderült az elektronikus jegyek rendszerének súlyos hiányossága.

Újabb adatbázis került a 24.hu birtokába: ebben a forrás állítása szerint a

BKK Mol Bubi közbringák aktív szerződéseinek egy része található, 5604 ember regisztrációs száma, telefonszáma, és – ha megadta – e-mail-címe.

A forrás elmondta, hogy tavaly óta tud a hibáról. Kipróbálta, hogy működik-e, de akkor adatokat nem vett le a rendszerből. Akkor kezdett el foglalkozni a BKK-val megint,

mikor kibuktak az e-jegyes rendszer amatőr hibái. Szerinte ez esetben is kritikus minősítésű hiba volt az oldalon, ezért fért hozzá a Mol Bubi adatbázisához.

A 24.hu ismét megkereste a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (NAIH), és átadták az adatokat. Az adatvédelmi hivatal összevetése igazolhatja az adatok valódiságát.

Péterfalvi Attila NAIH-elnök elmondta, hogy hatósági eljárást már indíthatna, mert beadvány és panasz is érkezett hozzá, de még nem döntött, milyen vizsgálatot indít, megvárja a BKK válaszát. A döntést az is befolyásolja, hogy milyen más adatokat kapok, illetőleg azok mennyire relevánsak – mondta Péterfalvi.

A T-Systems Magyarország az adatkezelőhöz, a BKK-hoz irányított. A közlekedési társaság sajtóosztálya pedig a korábban többször közölt sablonválaszt adta: „A helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester átfogó vizsgálatot rendelt el. A témával kapcsolatban a vizsgálat lezárását követően tudunk információt adni.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .