Bréking nyúz, február 23. – Tudósítás a másik valóságból

0
51

A Pesti Srácok elmagyarázza, hogy a Transparency International hogyan rúgta magát tökön, amikor Magyarországot (is) kritizálta; az Origo megtalálta a perdöntő bizonyítékot: a Soros-féle migráns-szótárt; a Magyar Hírlap elmagyarázza miért haragszik egy cseppnyi nagyhercegség külügyminisztere, míg a Magyar Idők tudja, hogy merkel zsákutcába jutott.

Arról, hogy miként  rúgta tökön magát a választási kampány kezdetén a Transparency International – a Pesti Srácok tálalásában
Ha nem szálltak volna be a civil szervezetek az idei választási kampányba, talán sosem tudjuk meg, hogy egyik ikonikus zászlóshajójuk, a Transparency International olyan adatok alapján teszi közzé immár több mint két évtizede a Magyarországot rendszeresen lejárató jelentéseit, amelyeknek a jelek szerint semmilyen alapja sincs. A csütörtöki Nagy Leleplezés attól sem lett hitelesebb, hogy arra szakértőként szedték elő a Bajnai-kormány külügyminiszterét, aki az ősszel még a DK-MSZP miniszterelnök-jelöltje is volt néhány hír erejéig. A sértődött Balázs Péter szerint minden bajunkért ( vagy az ő bajáért) Orbán Viktor a felelős, de nincs probléma, mert az EU legalább rendszeresen megbüntet minket a vitáinkért. Újabb adalék az idei kampányban, hogy immár nem csak az ellenzéki, a választásokon induló politikusok akarják bebörtönözni az általuk fideszesnek vélt hivatalnokokat, hanem a magukat a politikától látszólag kényesen távol tartó civilek is.

Origo: Birtokunkba került Soros migráns-szótára
Az Origo birtokába került a Soros György egyik szervezete által készített migráns-szótár. Az amerikai tőzsdespekuláns által finanszírozott brossúra gyakorlatilag egy többnyelvű szótár, amely olyan kifejezéseket tartalmaz, amelyek használatával a migránsok könnyebben kaphatnak menekültstátuszt. A kiadványt az Open Knowledge Foundation Deutschland (OKFD), vagyis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa adja ki, és ennek a Soros által finanszírozott szervezetnek az emberei a magyar határtól délre osztogatják az illegális bevándorlóknak.

Magyar Hírlap: Haragszik a luxemburgi külügyminiszter
Asselborn úr azon kívül, hogy a cseppnyi nagyhercegség külügyminisztere, a kormányfő helyettese is, hiszen koalíció van, és ő a baloldali traktust képviseli. Volt több haragosunk is Luxemburgból, és nem csak a baloldali pártokból. Az előző, Barroso vezette Európai Bizottság egyik alelnökére, az ugyancsak luxemburgi Viviane Redingre is még sokan emlékezzünk. Ő az Európai Néppárt színeiben került a biztosi székbe, mégpedig alelnöki minőségben. Napi gyakorisággal fejezte ki rosszallását hazánk viselt dolgaival szemben. Az Európai Parlamentben ugyancsak az Európai Néppárt színeiben képviselő Frank Engel is gyakran marasztal el minket. Semmiképpen nem feledkezhetünk meg magáról a Bizottság jelenlegi elnökéről, Jean-Claude Junckerről. Ő is rendkívül fukarul bánik az elismeréssel, annál többször emeli fel mutatóujját figyelmeztetésként felénk.

Magyar Idők: Merkel zsákutcája
A berlini terv azonban a kölcsönös segítségvállalásra hivatkozva már nem is a konkrét számokon alapuló, hanem a felső határ nélküli befogadást készíti elő. Orbán – érezve a leselkedő veszélyt – hétfőn Bulgáriában azt mondta: „Az európai szolidaritásra nem a migránsok szétosztásánál, hanem a határok védelménél van szükség. A [magyar] javaslat minden schengeni tagállamtól azt követeli meg, hogy teljesítse a határvédelmi kötelezettségeit.”

Merkel azonban más útvonalon közlekedik. A zsákutca végéről most azt üzeni, hogy legyünk felelősek a migránsokért, pedig Magyarország nem vitatja a felelősség kérdését. Csupán azt kívánja, hogy az unió viseltessen felelősen az európai polgárokért, akik egyre gyakrabban terrortámadásoknak, brutális gyilkosságoknak, nemi erőszaknak, vallási intoleranciának, antiszemitizmusnak, fertőző betegségeknek vagy lakhelyük teljes leromlásának vannak kitéve.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..