Botka László: Nem ismerek olyan pártot, hogy Modern Magyarországért Mozgalom!

0
2960
Fotó: Halász Tamás

Botka László nem ismer Modern Magyarország Mozgalom nevű pártot, nem ismer olyan pártot, amit Bokros Lajos vezetne. Ezt válaszolta mosolyogva újságírói kérdésre, amikor a polgármester véleményét szerettük volna megtudni arról, hogy több, az ellenzék által esélyesnek gondolt körzetben indít önálló jelöltet a kis párt. Ezek közé a körzetek közé tartozik Csongrád megye 1. számú választókerülete is, amelynek jelenlegi országgyűlési képviselője Szabó Sándor, az MSZP színeiben, és 2018-ban is őt kívánja a párt indítani (a megfelelő mennyiségű ajánlószelvényt 2018. február 21-én csak Bartók Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje adta le). Érdekes véletlen, vagy sem, de a MoMa jelöltjének a neve összetévesztésig hasonlít a jelenlegi országgyűlési képviselő nevére. Szabó Sándor ellenfele ugyanis Szabó Zsolt Sándor lesz.

Botka László sajtótájékoztatójának azonban nem ez volt az apropója, hanem az, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata idén elkezdi a Zöld Város fejlesztési programját, és ennek keretében szerdán ünnepélyesen átadták Szegeden az Újszegedi Liget munkaterületét. A felújítás költsége csaknem 990 millió forint, amely uniós forrásból valósul meg. A győztes konzorcium két szegedi cég, akik 150 munkanap alatt vállalták a teljesítést, így a teljes rekonstrukció 2018 szeptemberének végére várható, reményeik szerint a liget új életre kel. Korszerűsítik a meglévő infrastruktúrát, valamint új szolgáltatásokkal bővítik. Felfrissül a növényállomány öntözőrendszer kiépítésével, futópályát, edzőpontokat, gyaloglópályát, kültéri fitneszparkot építenek, és korszerűsítik a meglévő sportpályákat. Tanösvényt és kutyafuttatót is kap a liget, valamint megújul a játszótér és a szökőkutak. Lakossági kérésre térfigyelő kamerákat is elhelyeznek majd a liget területén.

Teljesen felújítják a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyét, az Újszegedi Szabadtéri Színpadot. Korszerűsítik a közvilágítást, új térbútorokat helyeznek ki, rendezik, felújítják a parkolókat, a járdákat, a sétautakat, kétsávos kétirányú kerékpárutat alakítanak ki a fősétányon, ahol a munkálatok alatt a gyalogos közlekedés nem, ám a kerékpáros közlekedés szünetel.

Halász Tamás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .