Bilincsben az ukrán szexszimbólum kedvese

0
1582
Forrsá: Wikimedia

A nemzetbiztonsági szolgálat és a korrupcióellenes ügyészség letartóztatta Artem Kima vállalkozót, aki egyébként az ukrán Playboy sztárjának kedvese.

Dasa Asztafjeva énekesnő és modell szerelme az Energoatom és a Dél-Ukrajnai Atomerőmű egykori vezérigazgatója, akit 27 millió hrivnya elsikkasztásával gyanúsítanak. A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított 2012-2014 folyamán kihasználva szolgálati pozícióját, valamint rokoni kapcsolatait előnyhöz juttatott két kereskedelmi struktúrát egy pályázaton, melyen az atomerőmű számára kapcsolótáblák beszerzéséről döntöttek.

Forrás: Wikimedia

A berendezéseket az eredetinél magasabb áron könyvelték el, így 27 milliós kárt okozva az államnak. Amennyiben bűnössége bizonyítást nyer, Artem Kima héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetést kaphat, vagyonelkobzás, a szolgálati ügyektől való eltiltás vár rá. Dasa Asztafjeva egyelőre nem kommentálja a hírt.

Kárpáthír

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .