Babos Tímea Grand Slam-bajnok női párosban

0
873
Babos Tímea (b) és a francia Kristina Mladenovic a Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz kettõs elleni mérkõzésen az ausztrál nyílt teniszbajnokság nõi párosának döntõjében Melbourne-ben 2018. január 26-án. (MTI/EPA/Lukas Coch)

Élete első Grand Slam-tornagyőzelmét aratta a magyar teniszező az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Miután Fucsovics Márton a negyedik fordulóig jutott az év első Grand Slam-tornáján, újabb hatalmas magyar sikert hozott az Australian Open. Babos Tímea partnere, Kristina Mladenovic oldalán a második helyen kiemelt, Jekatyerina Makarova-Jelena Vesznyina orosz párost győzte le két szettben, 6-4, 6-3-ra.

A magyar teniszezőnek nem sok ideje jut az ünneplése és a pihenésre, hiszen még vegyes párosban is versenyben van, és pénteken elődöntőt játszik. Babos és az indiai Rohan Bopanna ellenfele a spanyol María José Martínez Sánchez és a brazil Marcelo Demoliner lesz.

Makarova és Vesznyina a karrier Gland Slamért játszott, de továbbra is hiányzik a gyűjteményükből az Australian Open trófeája – a második döntőjüket veszítették el a tornán. Babos Tímeának pedig ez volt élete harmadik Grand Slam-döntője. A tornára ötödik kiemeltként érkezett Mladenovic-csal.

Babos a díjátadón először az ellenfélnek gratulált, majd megköszönte partnerének, hogy újra együtt játszanak. „Elképszető veled játszani” – mondani. A közönségnek is megköszönte, kiemelte, hogy különleges élmény a Rod Laver Arénában játszani. Arről is beszélt, hogy az Australian Open a kedvenc tornája, és jövőre mindenképpen visszajönnek. Azt is elmondta, hogy nagyon nehéz pillanataik voltak, mélyről jutottak el idáig. Mladenovic beszédében azt emelte ki, hogy Babos Tímea nem csak teniszpartnere, hanem barátnője is, és nagyszerű, hogy együtt tudták megnyerni a tornát. Külön megköszönte a bíztatást a magyar szurkolóknak is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .