Kezdőlap Címkék Babos Tímea

Címke: Babos Tímea

Babos Tímea páros győzelme a Roland Garroson

0

Megszerezte második Grand Slam-győzelmét Babos Tímea, aki a francia színekben versenyző Kristina Mladenovic oldalán legyőzte a kínai Cseng Szaj Szaj, Tuan Jing-jing párost.
A győzelmet két szettben 6:2, 6:3 arányba szerezték meg.

120 perc – 2018. január 28. 8:00

0

Babosék kikaptak a vegyes páros döntőjében

Babos Tímea és az indiai Rohan Bopanna hatalmas csatában, 2:6, 6:4, 11-9-re kikapott a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai-horvát duótól az Australian Open vegyes párosának döntőjében.

Polgármestert választanak Álmosdon

Időközi választást tartanak, miután a korábbi fideszes polgármester tisztsége méltatlanság miatt megszűnt. Heten indulnak: hat független jelölt (egyikük a volt fideszes polgármester), egyet pedig a Magyar Munkáspárt támogat.

Izrael bírálja a holokauszttal kapcsolatos lengyel törvényt

Az új törvény megtiltja, hogy bárki Lengyelország felelősségét említse a holokauszt alatt Lengyelországban elkövetett bűnökkel kapcsolatban, a „lengyel haláltáborok” kifejezést sem lehetne használni, három év börtön is járhat érte.

120 perc – 2018. január 26. 14:00

0

Babos döntős vegyes párosban is

Ma reggeli női páros Grand Slam-győzelme után néhány órával Babos Tímea vegyes párosban is bejutott az Australian Open döntőjébe partnerével, az indiai Rohan Bopannával. Az ötödik helyen kiemelt magyar-indiai kettős a María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner spanyol-brazil duót győzte le három játszmában úgy, hogy a döntő rövidítésben 1-2-ről 8-2-re fordítottak. (MTI/FüHü)

Bőnyi rendőrgyilkosság – Győr helyett Szombathelyen lesz az elsőfokú tárgyalás

Kizárta az elsőfokú eljárás lefolytatása alól a Győri Törvényszéket a Győri Ítélőtábla a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, és helyette a Szombathelyi Törvényszéket jelölte ki. A végzés indokolása szerint a nyomozásban eljáró alezredes felesége a Győri Törvényszék elnökének hozzátartozója.

Gulyás: Soros György Davosban megtartotta a kampánynyitóját

Soros György Davosban megtartotta valótlanságoktól hemzsegő és Magyarországra sértő kampánynyitó beszédét – kommentálta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az Soros György Világgazdasági Fórumon elmondott beszédét. (MTI)

Plagizálással vádolják a 13 Oscarra jelölt Guillermo del Toro-filmet

A víz érintése című filmjének ötlete „nyilvánvalóan” a néhai Paul Zindel Pulitzer-díjas író egy 1969-es darabjából származik – mondta a Guardiannek Zindel fia, hagyatékának gondozója. A darabot ötven éve, Let Me Hear You Whisper címmel mutattak be televíziós produkcióként. (MTI/Guardian)

120 perc – 2018. január 26. 10:00

0

Bárándy nem indul a választáson, lemond MSZP-s párttisztségéről is

Bárándy Gergely szocialista politikus pénteken közleményben tudatta, hogy nem indul az országgyűlési választáson, és lemond párttisztségéről is. Bárándy jelenleg az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottságának elnöke. Sem az MSZP, sem más párt színeiben, sem pedig függetlenként nem kíván indulni a választásokon.

Orbán Viktor a Facebookon gratulált Babos Tímeának

„Gratulálunk! Örülünk, hogy sikerült. Bravó, Babos Tímea!” – írta Orbán Viktor a Facebookon, és megosztotta egy cikket arról, hogy a magyar teniszező női párosban megnyerte az Australian Opent. (Facebook/FüHü)

Fogy a magyar

Nőtt a természetes fogyás 2017 első 11 hónapjában – közölte a KSH. A születések száma 1,5 százalékkal elmaradt 2016 azonos időszakától, a halálozásoké pedig 4,1 százalékkal meghaladta azt. Így a természetes fogyás 35 839 fő volt, 6035-tel több, mint 2016 azonos időszakában. (MTI)

Csaló jelentkezett a nyomravezetői díjért

Üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt vádat emeltek egy szentkirályi nő ellen, aki azt állította, hogy információja van a Teréz körúti robbantással kapcsolatban, hogy megkapja a nyomravezetői díjat. (MTI)

Megkezdődtek a német koalíciós tárgyalások 

A pártelnökök csúcstalálkozójával megkezdődtek a német koalíciós tárgyalások péntek délelőtt: Angela Merkel (CDU), aki optimista volt a találkozó előtt, a bajor testvérpártot, a CSU-t vezető Horst Seehoferrel és az SPD elnökével, Martin Schulzcal egyeztet. (MTI)

120 perc – 2018. január 26. 8:00

0

Babosék női párosban megnyerték az AusOpent

A 2018-as Australian Open női páros döntőjét Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán a második helyen kiemelt Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina ellen vívta. Két szettben, 6-4, 6-3-ra nyerték meg a meccset. Babos Tímea most tudott először Grand Slam-tornát nyerni.

Egy egész óvodát rettegésben tart vaskezű vezetője

Pszichológusnak kellett az óvodásokkal foglalkozni egy IX. kerületi intézményben, a szülők szerint annyira megviselte őket az óvoda. Az óvonők is menekültek az intézményből annak nyugdíjasként visszafoglalkoztatott vezetője miatt. Az önkormányzat szerint generációs szembenállásról van szó. (hvg.hu)

Sokan bennégtek egy dél-koreai kórházban

Legkevesebb 41 ember meghalt, és több mint hetvenen megsérültek abban a tűzben, amely pénteken egy kórház sürgősségi osztályán ütött ki Dél-Koreában, Mirjang városában. A tűzoltók szerint valószínű, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedik. (MTI)

Megszakadt a kapcsolat egy Ariane-5-ös rakétával

Megszakadt a kapcsolat magyar idő szerint péntek hajnalban azzal az Ariane-5 típusú rakétával, melyet a Francia Guyanán található kouroui űrközpontból lőttek fel. Később kiderült, hogy a műholdak pályára álltak, de nem a tervezett helyen. (MTI)

Babos Tímea Grand Slam-bajnok női párosban

0

Élete első Grand Slam-tornagyőzelmét aratta a magyar teniszező az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Miután Fucsovics Márton a negyedik fordulóig jutott az év első Grand Slam-tornáján, újabb hatalmas magyar sikert hozott az Australian Open. Babos Tímea partnere, Kristina Mladenovic oldalán a második helyen kiemelt, Jekatyerina Makarova-Jelena Vesznyina orosz párost győzte le két szettben, 6-4, 6-3-ra.

A magyar teniszezőnek nem sok ideje jut az ünneplése és a pihenésre, hiszen még vegyes párosban is versenyben van, és pénteken elődöntőt játszik. Babos és az indiai Rohan Bopanna ellenfele a spanyol María José Martínez Sánchez és a brazil Marcelo Demoliner lesz.

Makarova és Vesznyina a karrier Gland Slamért játszott, de továbbra is hiányzik a gyűjteményükből az Australian Open trófeája – a második döntőjüket veszítették el a tornán. Babos Tímeának pedig ez volt élete harmadik Grand Slam-döntője. A tornára ötödik kiemeltként érkezett Mladenovic-csal.

Babos a díjátadón először az ellenfélnek gratulált, majd megköszönte partnerének, hogy újra együtt játszanak. „Elképszető veled játszani” – mondani. A közönségnek is megköszönte, kiemelte, hogy különleges élmény a Rod Laver Arénában játszani. Arről is beszélt, hogy az Australian Open a kedvenc tornája, és jövőre mindenképpen visszajönnek. Azt is elmondta, hogy nagyon nehéz pillanataik voltak, mélyről jutottak el idáig. Mladenovic beszédében azt emelte ki, hogy Babos Tímea nem csak teniszpartnere, hanem barátnője is, és nagyszerű, hogy együtt tudták megnyerni a tornát. Külön megköszönte a bíztatást a magyar szurkolóknak is.

Ez volt ma – 2018. január 24.

0

A Rákosi-korszakhoz hasonlította a kormánymédia működését az LMP társelnöke, Haraszti Miklós szerint pedig az ellenzék reális célja az lehet, hogy megakadályozza a Fidesz újabb kétharmadát. Közben kiderült: a fideszes képviselők az Európai Parlamentben megszavazták, hogy együtt kell működni a civilekkel a menedékkérők megsegítéséért. Babos Tímea párosban döntős Melbourne-ben. Összefoglaljuk a nap legfontosabb híreit.

Hadházy: Ilyen mélyre csak a Rákosi-rendszerben süllyedt a kormányzati média

MTI Fotó: Kovács Attila

A kormánypárti sajtó szerint már Hadházy Ákos is Simicska Lajos zsebébe került, az LMP társelnöke Simicska Ádámtól kapja az utasításokat, és persze ő pénzeli a pártot is. Mindezt a napilap által szervezett Magyar Nemzet Szalon legújabb estélye után kezdték terjeszteni a kormány által eltartott lapok. Csakhogy Simicska nem is volt ott a rendezvényen. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke azt mondta a Független Hírügynökségnek:

„A kormánysajtó zagyvaságaiból nyilvánvalóan kiderül, hogy a hatalom retteg a választásoktól.”

Szerinte a lejáratása azután kezdődött, hogy Tiborcz Istvánnak, Orbán vejének ügyeiről beszélt. Azt is mondta: Kósa Lajos esetében nem a 82 éves édesanyja sertéstelepének támogatása a legsúlyosabb ügy.

Brüsszelben megszavazták, ami ellen Budapesten kampányolnak

Miközben itthon dübörög a kormányzati kampány, és Stop Soros néven törvénycsomag készül a menedékkérőket segítő, vagy velük bármilyen kapcsolatban álló civilek ellen,

a Fidesz brüsszeli képviselői megszavazták, hogy a civil szervezetekkel együtt kell működni a menekültek érdekében.

A párt tíz európai parlamenti képviselője is igennel szavazott az állásfoglalásra.

„Orbánnak csak az lesz a gondja, melyik palotába költözzön”

FH

„Csicskaügyészség nincs tovább, az alkotmánybíráskodásnak is el kell majd indulnia a kollektív bölcsesség irányába, nincs többé ÁSZ-uralom, és nincs többé cinkelt Nemzeti Választási Bizottság” – többek között ezt mondta Haraszti Miklós, egykori parlamenti képviselő, az ENSZ választási raportőrje, az új választási törvényért küzdő politikus a Független Hírügynökségnek adott interjújában. És ezt akkor is mondja, ha

az a törvény, amely mindezt lehetővé teszi egyelőre csak papíron létezik.

Szerinte most egy reális cél állhat a pártok előtt: megakadályozni a Fidesz újabb kétharmadát. Ellenkező esetben Orbán további lépéseket tehet a közjogi rendszer átalakítására, az illiberális rendszer teljes kiépítéséhez, ahol ő lényegében teljhatalmú lesz, és csak azt kell eldöntenie, hogy a Sándor Palotát, vagy a Karmelita Kolostort válassza.

Heisler Lezsáknak: Ez minden magyar áldozat emlékének megtiprása

Heisler András a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke levélben fordult Lezsák Sándorhoz, a Magyar Országgyűlés alelnökéhez, amiatt, hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének tagjai január 27-én mise keretében emlékeznek Horthy Miklósra. Azt írja: „Tudjuk, mindenki megérdemli, hogy lelke üdvösségéért imádkozzanak. Minden egyházi közösségnek joga, hogy így tegyen, ebbe senkinek beleszólása nincs.

A Holokauszt Emléknapján azonban ezt megtenni csak a történelem meghamisításával lehet.”

Félelem és röhögés Magyarországon – Így kommentálták a “Stop Sorost”

A magyar közbeszédet múlt hét óta a kormány legújabb, Soros György és szervezetei ellen irányuló újabb intézkedéssorozat uralja. A három törvényből álló “Stop Soros” nevű “csomagot”, legalábbis amennyi elérhető belőle az interneten, már elemezték itthon és külföldön is. Vajon a visegrádi négyek országai, ahol az amerikai milliárdos szintén gyakran van a kormányok és egyes médiumok kereszttüzében, miképp vélekednek Budapest újabb “Soros-ellenes offenzívájáról”? Itt olvashat erről.

Jövőre jön a biometrikus bankkártya

A Mastercard 2019 áprilisától a világ több országában, közöttük Magyarországon is elérhetővé teszi a biometrikus, például arcfelismeréses vagy ujjlenyomatos hitelesítést a bankkártyás vásárlásokhoz. Ezzel azonban a bankoknak és kereskedőknek is lesz dolguk.

Ferenc pápa: A Sátán Kígyójához hasonlóak az álhírek terjesztői

“A fake news, melyet elsősorban a közösségi oldalakon terjesztenek, olyan gyorsan terjed, hogy hiába cáfolják később, mégiscsak nagy hatást gyakorol. Ez a gonosz műve” – írta Ferenc pápa. Szerinte

„az újságírás hivatás és nemcsak egy állás.”

Azt is írta: az álhírek tudatos felhasználása konkrét politikai és gazdasági érdekeknek kedvez.

Menedékjogot kért a Pussy Riot két tagja Svédországban

Luszine Dzsanjan és Alekszej Knedljakovszkij – utóbbi a csoport kevés férfi tagjának egyike – tíz hónapja van Svédországban. 2014-ben részt vettek egy tiltakozáson Szocsiban, a téli olimpia idején. Utána elfogták, később pedig zaklatták, fenyegették és meg is verték őket.

Babos Tímea döntős párosban az Australian Openen

Fotó: MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében. Az ötödik helyen kiemelt magyar-francia duó

két szettben győzte le

a nyolcadikként rangsorolt Hszieh Szu-vej, Peng Suaj tajvani-kínai kettőst.

Babos később az indiai Rohan Bopanna oldalán bejutott a vegyes páros elődöntőjébe is.

120 perc – 2018. január 22. 10:00

0

Szél Bernadett szakértője cáfol és feljelent

Közleményben cáfolta a Fidesz-KDNP i és a propagandamédia hamis állításait az LMP országgyűlési frakciójának külpolitikai tanácsadó-szakértője, Dr. Janan Mirwais. Leszögezi: Kabulban született, 4 éves kora óta él Magyarországon, 2003 óta magyar állampolgár. Az LMP országgyűlési frakciójának a munkatársa, a Migszol nevű szervezettel pedig soha, semmilyen jogviszonyban nem állt – szögezi le a jogi diplomát az ELTE-n szerzett szakértő, aki életútját végigvezetve a végén rámutat: a nemzetbiztonsági bizottság munkájában nem vett részt, mivel az átvilágításom eredménye negatívan zárult. „Személyem nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak, hanem a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein nem vehetek részt. A biztonsági kockázatok tekintetében  – mivel minősített információkról van szó – egyéb információval nem rendelkezem” – mutat rá a közlemény. Dr. Janan Mirwais jogi lépéseket tesz polgári és büntetőügyben is, közölte.

Szabadon beléphetett Dániába Puigdemont

Nem tartóztatták fel a koppenhágai repülőtéren Carles Puigdemont önkéntes száműzetésben Brüsszelben élő volt katalán miniszterelnököt. Pedig a spanyol ügyészség vasárnap még azt mondta, hogy őrizetbe vételét fogja hivatalosan kérni, ha valóban elhagyja Brüsszelt, hogy Koppenhágában részt vegyen egy általa moderált vitafórumon. (Reuters)

Australian Open: Babosék negyeddöntősök, Fucsovics kikapott Federertől

Bejutott a női párosverseny negyeddöntőjébe a Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A magyar, francia duó két szettben, másfél óra alatt győzte le a Viktorija Golubic, Nina Stojanovic svájci, szerb kettőst. Fucsovics Márton pedig 6:4, 7:6 (7-3), 6:2-re kikapott a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federertől a nyolcaddöntőben. A 25 éves magyar teniszező Grand Slam tornán még soha nem jutott el idáig, várhatóan a 62-63. helyre jön fel a világranglistán. (MTI, FüHü)

120 perc – 2018. január 19. 12:00

0

Mészároséknál szállnak meg a rendőrök
Négymilliárd forintos keretmegállapodást kötött a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt.-vel és egy ingatlanos céggel, a Rossimo Kft.-vel. A négy évre szóló szerződés több mint egymillió vendégéjszakát jelent. A szerződés eredetileg becsült értéke 1,5 milliárd forint volt, a végleges érték több mint duplája, nettó 4 milliárd 80 millió forint lett. A rendőrség 700 fő elszállásolására keresett vállalkozót a főváros területén. (24.hu)

Bordélyházat működtetett Kőszegen egy férfi
Bordélyházat működtetett egy férfi Kőszegen, prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat ellene az illetékes járási ügyészség – közölte a Vas Megyei Főügyészség főügyésze. A férfi 2015 februárjától 2017 áprilisáig egy kft. ügyvezetőjeként éttermet és éjszakai bárt üzemeltetett, ahol a nők szexuális szolgáltatást nyújtottak. A vendégek a bárpultnál jelezték az igényüket, majd fél órára 80 eurót vagy 20 ezer forintot, egy órára pedig 100 eurót, vagy 30 ezer forintot fizettek. (MTI)

Nagy lépés a rákdiagnosztikában
A Johns Hopkins Egyetem kutatói olyan vértesztet fejlesztettek ki, amely a rák nyolc gyakori fajtáját képes kimutatni. A céljuk egy évente elvégzendő teszt kifejlesztése, amellyel korai stádiumában tudnák felismerni a daganatos megbetegedéseket. A teszt a tumorok mutálódott DNS-ének nyomait tudja kimutatni a vérből. A CancerSEEK névre hallgató módszert több mint ezer páciensen tesztelték, akik tüdő-, hasnyálmirigy-, petefészek-, nyelőcső-, máj- és mellrákban szenvedtek, de áttéteket még nem képzett náluk a betegség. A teszt 70 százalékban kimutatta a tumort. (bbc.com)

Rekordbüntetést kapott a Babos Tímeát szidó teniszező
Az Australian Open eddigi legnagyobb büntetését kapta CoCo Vandeweghe, mert obszcén sértéseket kiabált Babos Tímeának első fordulóbeli meccsükön, amelyet meglepetésre Babos nyert. A tornát 10. kiemeltként kezdő amerikai a 10 ezer dolláros büntetést érő sértegetést azzal magyarázta, hogy Babos túlzottan ünnepelt a meccsen, és ez felidegesítette. (Index)

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!