Az olasz választások, Lombardia és a fehér faj

0
382

Az olasz választásokat izgalommal figyelik Brüsszelben is hiszen a 60 milliós Itália az EU egyik alapító nagyhatalma. A politikai patthelyzet akadályozhatja az olasz gazdaság megreformálását éppúgy, mint az eurozóna átalakítását, melyet Macron francia elnök szorgalmaz elsősorban.

Attilio Fontana szeretne Lombardia elnöke lenni, és erre meg is van minden esélye. Az Északi Liga politikusát sokan támadják, de talán még többen támogatják amikor a migránsok ellen beszél: “Meg kell védenünk a fehér fajt! Ha hagyjuk, hogy a migráns invázió folytatódjon, akkor az elpusztíthatja az egész civilizációnkat!”- mondta választási kampánya során Attilio Fontana, aki hozzátette:” ez nem rasszizmus, nem idegengyűlölet hanem egyszerű racionális következtetés!” A kritika hallatán a politikus visszakozott egy kissé, de mondanivalója lényegén nem változtatott.

Silvio Berlusconi, aki sokáig Itália kormányfője volt és ma is Lombardia erős emberének számít, megvédte politikus társát és szövetségesét. A veterán vezér “szerencsétlen kifejezésnek” nevezte a fehér faj védelmét, de utána azt mondta: “ne a szavakon lovagoljunk hiszen az európai identitás a tét!”

A migráns kérdés az egyik legfőbb témája az olasz választásoknak hiszen Itália az EU egyik frontállama. A baloldali kormány egyezményt kötött a líbiai milíciákkal, hogy állítsák meg a migráns inváziót még Líbiában. Ezt az egyezményt sok emberi jogi szervezet bírálja, de az olasz jobboldal helyesli pontosabban kevesli.

Március negyedikén tartják a választásokat Olaszországban. Ekkor döntenek Lombardia politikai jövőjéről is. Az országos választás teljesen bizonytalan: a populista Öt csillag legalább annyi szavazatra számíthat, mint a most kormányon levő baloldal. A mérleg nyelvét Silvio Berlusconi ex miniszterelnök alkothatja. Az olasz választásokat izgalommal figyelik Brüsszelben is hiszen a 60 milliós Itália az EU egyik alapító nagyhatalma. A politikai patthelyzet akadályozhatja az olasz gazdaság megreformálását éppúgy, mint az eurozóna átalakítását, melyet Macron francia elnök szorgalmaz elsősorban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .