Az izraeli erők négy túszt hazajuttattak fogságukból

0
738
JP

Az IDF, a Shin Bet és a rendőrség Yamam egysége közös akciójában kimentett a négy Nuseirat két különböző helyén fogvatartott túszt – jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője szombaton kiadott közleményében.

Az IDF szombaton a következő közleményt adta ki: „Közzétételre engedélyezték, hogy az IDF, Shin Bet és az izraeli rendőrség Yamam egysége egy összetett hadművelet során négy izraeli túszt mentettek ki szombat reggel. A túszokat a Hamász rabolta el  tavaly  október 7-én.

A túszok egészségi állapota stabil, és további orvosi vizsgálatokra szállították át őket egy egészségügyi központba.

Később egy televíziós nyilatkozatban az IDF szóvivője, ellentengernagy, Daniel Hagari  beszélt a hősies hadműveletről: „Az IDF és a Yamam behatolt két létesítménybe, miközben a Hamász terroristái tüzet nyitottak. Egy Yamam katona súlyosan megsérült a hadművelet során, kórházba szállították ahol később elhunyt.

„Ez a művelet sikeres volt négy túsz megmentésében és hazajuttatásában. Továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy visszaadjuk a még Gázában tartott 120 túszt. Szeretnénk őket is élve kiszabadítani, és ez a művelet nem ér véget, amíg mindannyian haza nem térnek. Egyetlen túszról sem mondunk le. A Hamász szándékosan   a város központjában civil környezetben két különböző helyen tartotta fogva a túszokat.”

Legalább 210 palesztin meghalt és mintegy 400-an megsebesültek a Gáza középső részén található Nuseirat elleni izraeli csapásokban szombaton – áll a Hamász terrorszervezet által irányított gázai kormányzati médiahivatal közleményében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .