Forrás: http://sportkomplexum.haladas.hu

Szerdán átadták a szombathelyi Haladás új sportkomplexumát, amelyre a kormány 15 milliárd forintot adott. A létesítmény része a kilencezres focistadion. A nyitómeccset este Mészáros Lőrinc eszéki csapatával játssza az NB I-ben kieső helyen álló Haladás, amelynek elnöke Mészáros veje. Bárki is nyer, a család jár jól.

A horvát NK Osijek lesz a vendége este (a klub alapításának évére utalóan 19 óra 19-kor) a szombathelyi Haladás futballcsapatának abból az alkalomból, hogy délelőtt átadták a város új sportkomplexumát. A Haladás sportklub elnöke Homlok Zsolt, aki a nyáron vette feleségül a felcsúti polgármester Ágnes lányát. Az Osijeket pedig tavaly vásárolta meg Mészáros.

Ez a Haladás szinte valamennyi szakosztályának új otthont, a szombathelyi fiatalok számára pedig sportolási lehetőséget kínál – mondta Hende Csaba, a város fideszes parlamenti képviselője az avatáskor.

A sportcsarnok földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók, súlyemelők kaptak helyet, s ugyanott található egy konditerem és a bemelegítő folyosó. Az első emeletet a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók és az utánpótlás labdarúgó játékosok foglalhatják majd el. Itt található egy centerpálya is, ötszáz fős lelátóval.

A komplexum 15,2 milliárd forint költségvetési támogatással épült,

s része az új futball-pálya is. Ez UEFA IV. besorolású, mintegy kilencezer fős, teljes egészében fedett lelátóval rendelkező létesítmény.

Az egyik városi képviselő lelkendező Facebook-posztban írta, hogy „luxus és pompa”: az elnöki SkyBoxban van minden, minibár, borhűtő, digitális, érintőképernyős zenelejátszó, óriás LED TV.

Forrás: Kelemen Krisztián Facebook-oldala

A megnyitón Hende sietett hangsúlyozni, hogy a kormány 2010 óta Szombathelyen

17 milliárd forintot fordított a Markusovszky Kórház fejlesztésére.

A Haladás egyébként a 12 csapatos foci NB I-ben a 11. helyen áll. A 15 fordulóban eddig 11 pontot szereztek, mínusz 17-es gólkülönbség áll a nevük mellett a táblázaton.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .